ميراث آريا(chtn)- بنا بر گزارش رسمي سازمان جهاني بهداشت که نخستين مورد مطالعه در خصوص نرخ مرگ و مير جهاني افراد در سنين 10 تا 24 سال محسوب مي شود، سالانه دو ميليون و 600 هزار جوان در سراسر جهان جان خود را از دست مي دهند و اين در حاليست که اغلب اين مرگ و ميرها قابل پيشگيري است.

برپايه اين گزارش حدود 97 درصد از آمار مرگ و مير در کشورهاي کم درآمد يا با درآمد متوسط روي مي دهد.

بر اساس اين گزارش آمار مرگ و مير در کشورهاي کم درآمد يا درآمد متوسط تقريبا چهار برابر از آمار مرگ و مير در کشورهاي با درآمد بالا بيشتر است. به گفته کارشناسان اين اختلاف آماري به ويژه درباره زنان جوان مشهودتر است.

آمارهاي سازمان جهاني بهداشت نشان مي دهد امروزه آمار جوانان در کشورهاي جهان از هميشه بيشتر است. به عبارت ديگر امروزه يک ميليارد و 800 ميليون نفر يا 30 درصد از جمعيت جهان را افراد 10 تا 14 ساله تشکيل مي دهند. نيازهاي اين گروه سني در برنامه هاي دولتها اغلب تحت الشعاع مسائل مربوط به ديگر گروههاي سني همچون خردسالان، سالمندان يا حتي بيماران جدي قرار مي گيرد.

نتايج بررسيهاي اين تحقيق نشان مي دهد دو پنجم آمار مرگ و مير جوانان در سراسر جهان به صدمات و جراحات و خشونتها مربوط مي شود و اين در حاليست که جوانان در کشورهاي متوسط يا کم درآمد همچون شرق اروپا و بخشهايي از آمريکاي جنوبي از اين لحاظ در معرض خطر بيشتري قرار دارند.

به گفته کارشناسان علت اصلي مرگ و مير در سنين بزرگسالي در مردان، حوادث جاده اي و سوانح رانندگي محسوب مي شود که 14 درصد علت تلفات اين گروه سني را به خود اختصاص داده است و پس از ان عواملي همچون خشونت و خودکشي در رده هاي بعدي قرار دارد.

افزون بر ان سوانح رانندگي بزرگترين عامل مرگ و مير جوانان بشمار مي رود و ده درصد همه موارد مرگ و مير در سنين 10 تا 24 سال در جوانان جهان به حوادث جاده اي مربوط مي شود. خودکشي با 3/6 دهم درصد در رده بعدي قرار گرفته است.

پژوهشگران مي گويند: افزون بر بيماري ايدز و ديگر بيماريهاي عفوني همچون سل در اين گروه سني بايد گفت شرايط بارداري از جمله بروز مشکل هنگام وضع حمل از عوامل اصلي مرگ و مير زنان جوان در اين گروه سني است که 15 درصد از آمار مرگ و مير را به خود اختصاص داده است.

به گفته کارشناسان آمار مرگ در زمان بارداري در کشورهاي ثروتمند همچون انگليس تنها يک درصد است ولي آمار تلف شدن زنان جوان حين وضع حمل در کشورهاي فقير افريقايي تا 26 درصد افزايش مي يابد.

در اين گزارش مطالعاتي آمده است از مجموع آمار مرگ و مير جوانان در جهان 97 درصد به کشورهاي فقير و متوسط درآمد و شصت و پنج درصد به کشورهاي زير صحراي آفريقا و کشورهاي جنوب شرقي آسيا مربوط مي شود و اين در حاليست که اين مناطق تنها چهل و دو درصد جمعيت گروه سني ده تا بيست و چهار سال را در خود جاي داده اند.

کارشناسان مي گويند با وجودي که 11 درصد جمعيت اين گروه سني جهان در کشورهاي با درآمد بالا ساکن هستند آمار مرگ و مير اين گروه سني در اين کشورها تنها سه درصد است.
100


انتهای پیام/

کد خبر 1388062123