بازار تبريز جلوه‌اي زيبا از تفکر مردم ايران

به گزارش ميراث آريا(chtn) به نقل از روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي، دکتر مصطفي گودرزي ضمن بيان اين مطلب گفت: تفکرات مردم منطقه در قالب خشت و طاق و ديوار و حجره در بازار تبريز و ساير ابنيه تاريخي متجلي شده و امروز مي‌توانيم با بررسي آنها به نوع رفتار و ديدگاه مردمان گذشته را دريابيم.

وي که در ديدار با رئيس و کارشناسان سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي سخن مي گفت، دور شدن از فضاهاي هنري و معماري گذشته را آفت ساخت و سازهاي امروزي بر شمرد و گفت: شهرسازي نوين ايران بايد دغدغه اتصال با معماري کهن را داشته باشد.

گودرزي افزود: متاسفانه ساخت و سازهاي نوين در ايران باعث شده امروز همه شهرهاي کشور به يک شکل و سياق در بيايند و نتوانيم تفاوت عمده اي بين ساختمان‌هاي شهرهاي مختلف پيدا کنيم.

رئيس پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامي اين مسئله را باعث دور شدن از هويت هاي بومي و ملي دانست و خواستار توجه بيشتر اساتيد معماري و مسئولان امر به شکل و ظاهر ساختمان ها و ابنيه جديد شد.

وي که حفظ تاريخ و هنر و معماري کهن را اولين گام در جهت معرفي آن مي داند، امکان بازيابي هويت تاريخي و زيبايي معماري بازار تبريز با دقت و مستند سازي در معماري آن دور از انتظار ندانست و طراحي و اجراي ورودي هاي بازار را گام مهمي در راستاي نيل به اين هدف و بازيابي هويت و غناي تاريخي اين مجموعه معرفي کرد.

در اين ديدار، تراب محمدي، رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي نيز با تشريح اقدامات صورت گرفته در مورد ابنيه تاريخي به ويژه بازار تبريز، خواستار تهيه طرح جامع و کاملي با توجه به مستندات تاريخي موجود در مورد ورودي هاي بازار تبريز و اجراي آن توسط متخصصان شد.

دکتر مرتضي گودرزي (ديباج) عمليات مستند نگاري، بررسي، تهيه و تدوين طرح و مرمت بسياري از خانه هاي تاريخي شهر تهران را در دست انجام دارد و داراي سابقه اي درخشان در امر معماري ايراني اسلامي مي باشد. وي هم اکنون رياست پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامي را نيز برعهده دارد./106

انتهای پیام/

کد خبر 1388062141