بنا بر اين گزارش رييس سياست خارجي اتحاديه اروپا اعلام کرده است: پس از مشورت با شش کشور عضو گروه موسوم به 1+5 (متشکل از آمريکا، فرانسه، روسيه، چين، انگليس وآلمان)، به دنبال ملاقات فوري با مذاکرهکننده ارشد ايران است.
سولانا روز جمعه در بيانيهاي اظهار کرده است: ما با دفتر جليلي تماس گرفتهايم تا ترتيب يک ملاقات را در اولين فرصت ممکن بدهيم. ما همگي به مذاکرات معناداري با ايران براي رفع نگرانيهاي جامعهي بينالمللي دربارهي برنامهي هستهيياش متعهد هستيم.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، کريستينا گالاچ ،سخنگوي خاوير سولانا نيز اعلام کرده است که اين تصميم در جريان کنفرانس تلفني نماينده گروه 1+5 اتخاذ شده است.
تنها ساعاتي پس از انتشار بيانيه سولانا براي ملاقات فوري با مقامات ايران،فيليپ کرولي ،مشاور وزارت خارجه آمريکا اعلام کرده است: ما به دنبال برگزاري نشستي فوري با ايران هستيم و ميخواهيم تمايل ايران براي تعامل را مورد بررسي قرار دهيم.
کرولي براي نشستي با حضور مقامات ارشد ايران و کشورهاي 1+5 اظهار اميدواري کرد.
مشاور وزارت خارجه آمريکا افزوده است: از نقطهنظر جامعه بينالملل، موضوع اصلي و مهم، موضوع هستهاي است. اگر ما قرار باشد مذاکراتي را برگزار کنيم ،درصدد هستيم تا اين مذاکرات درباره موضوع هستهاي ايران باشد. ما اميدواريم، همانطور که اوايل هفته گذشته در آژانس بينالمللي انرژي اتمي گفتيم، که ايران با جامعه بينالملل وارد تعامل شود و به نگرانيهايي ما درباره برنامه هستهاي ايران بپردازد، اما اين نشست تنها يک نشست نخواهد بود بلکه نشستي است براي مشخص کردن اين موضوع که آيا ايران قصد جدي براي تعامل با ما درباره اين موضوعات را دارد يا خير.
کراولي پيش از اين و در روز پنجشنبه گفته بود: بسته تهران پاسخي به بزرگترين نگراني ما يعني برنامهي هستهيي ايران نميدهد.
وي افزوده بود: در چند هفته آينده تمايل به تعامل ايران را به بوتهي آزمايش خواهيم گذاشت.
بر اساس اين گزارش، روزنامه آمريکايي نيويورکتايمز نيز اعلام کرده است که تصميم آمريکا مبني بر تعامل مستقيم با ايران موجب ميشود تا يکي از نمايندگان ارشد دولت اوباما به همراه فرستاده 5 کشور عضو دائم شوراي امنيت سازمان ملل به ميز مذاکره با ايران وارد شوند.
تعدادي از مقامات ارشد دولت رئيسجمهور آمريکا اعلام کرده اند که تصميم آمريکا براي مذاکره مستقيم با ايران يک \"پيشنهادي با حسن نيت \" است، اما بنا به نوشته روزنامه نيويورکتايمز هنوز مشخص نيست که اين مذاکرات در چه محلي برگزار خواهد شد اما به احتمال بسيار زياد \"ويليام برنز \" معاون وزير امور خارجه در امور سياسي، نماينده آمريکا در مذاکرات مستقيم با ايران خواهد بود.
کاخ سفيد نيزاعلام کرده است که جوزف بايدن، معاون رئيسجمهوري آمريکا در ديدار با «وو بانگوئو»، قانونگذار ارشد چيني و مرد شماره دو حزب حاکم کمونيست تاکيد کرده است : برنامه هستهاي ايران بايد هر چه سريعتر بررسي شود.
پيش از اين سخنگوي سولانا اطلاع داده بود که ايران در بسته پيشنهادي خود درباره مساله هستهاي و ديگر تهديدات جهاني، باز هم به سوالاتي که مربوط به مساله هستهاي خود، پاسخي نداده است ،و سند (بسته پيشنهادي ايران) بيشتر بر حل مسايل جهاني معطوف شده است تا مسالهي هستهاي.
سخنگوي وزارت خارجه فرانسه نيز اعلام کرده است که از نظر کشورش ايران به مساله برنامههستهاي خود پاسخي نداده است و پاريس اميدوار است که تا برگزاري نشستهاي مجمع عمومي سازمان ملل متحد با ايران ديداري داشته باشد.
ما و شرکا سند ايران را به دقت مطالعه کرديم. اين پاسخي به پيشنهادات آغاز مذاکرات برنامه هستهاي ايران نيست.
کشورهاي عضو گروه 1+5 و در راس آن آمريکا تا اواخر ماه سپتامبر(اوايل مهر ماه) به ايران فرصت دادهاند تا مذاکرات با آنها را دربارهي برنامهي هستهيياش آغاز کند و در غير اين صورت با تحريمهاي جديد مواجه شود.
برخلاف آمريکا و تروئيکاي اروپا، سرگئي لاوروف ، وزير خارجه روسيه نيز روز پنجشنبه گفته بود: نظر من بر اساس يک بررسي اجمالي از اسناد ايران اين است که ما از اين بسته ميتوانيم استفاده کنيم.
لاوروف افزوده بود: شوراي امنيت سازمان ملل از تحريمها عليه نفت ايران حمايت نخواهد کرد.
همزمان با درخواست ملاقات فوري 1+5 و دولت آمريکا با مقام هاي ايران ،نخستوزير روسيه درباره هر گونه اقدام نظامي احتمالي عليه ايران يا اعمال تحريمهاي جديد براي محدود کردن برنامهي هستهيي تهران هشدار داده است.
ولاديمير پوتين ، نخستوزير روسيه گفته است: هر گونه حمله احتمالي به ايران بسيار \"خطرناک و غير قابل قبول\" خواهد بود و به \"افزايش شديد تروريسم\" منجر خواهد شد.
پوتين افزوده است: من شک دارم که چنين حملاتي هدف ارايه شده براي آنها را تحقق بخشد.
نخستوزير روسيه در عين حال از ايران خواسته است که در زمينهي برنامهي هستهيياش \"خويشتنداري\" نشان دهد.
به گفته وي، اين يک منطقهي خطرناک است و ايران بايد به ويژه با توجه به نگرانيهاي اسراييل مسووليتپذيري از خود نشان دهد.
افزون بر هشدار پوتين، رئيس ستاد مشترک ارتش فرانسه نيز در سخناني حمله به ايران را يک گزينه نامناسب دانسته و عواقب آن را بسيار خطرناک خوانده است.
به گزارش آسوشيتدپرس، ژنرال جين لوئيس گئورگلين افزوده است : برنامه ريزي حمله به ايران بسيار مشکل است.ما از اين نکته مطمئن نيستيم که آيا فقط يک ضربه مي تواند مشکل را حل کند؟ و اگر شما در وارد کردن اين تک ضربه شکست بخوريد آنگاه گرفتار يک مصيبت مي شويد.
رئيس ستاد مشترک ارتش فرانسه با تشريح وضعيت موجود در منطقه گفت : در اين مرحله گمان نمي کنم که حمله به ايران کار مناسبي باشد.
در همين حال ،روزنامه وال استريت ژورنال روز جمعه نوشت: سرگئي لاوروف وزير ،خارجه روسيه روز پنجشنبه اين را روشن کرد که مسکو از سري جديد تحريمهاي سختگيرانه عليه ايران در شوراي امنيت سازمان ملل متحد حمايت نمي کند.
قبل از انتشار بيانيه سولانا، سوزان رايس سفير آمريکا در سازمان ملل نيز در موضعي نرمتر در قبال ايران اعلام کرده بود :دولت اوباما \"ضربالاجلهاي مصنوعي و ساختگي \" را به ايران تحميل نخواهد کرد.
100
انتهای پیام/