فرشاد سليماننژاد تبريزي در ادامه خاطرنشان کرد:پس از بررسي و يکسان سازي، اين اطلاعات پايه مورد بهرهبرداري قرار گرفتند.
وي با بيان اينکه در بخش بعدي به کتابهاي تاريخي و اجتماعي مراجعه کرديم تصريح کرد: هماکنون اطلاعات و يافتههاي تاريخي موجود در کتابهاي مختلف و نيز اطلاعات مربوط به آداب و رسوم و پيشينه فرهنگي و قومي جمعآوري شده است.
وي در ادامه افزود: در پايان اين پروژه به مسائل کالبدي و عوامل تأثير گذار بر اين بافت، مانند اقليم و زيرساختهاي خدماتي و غيره پرداخته شد.
به گفته اين کارشناس ارشد معماري؛ در پژوهشهاي ميداني به عنوان يکي از مهمترين قسمتهاي اين پروژه تلاش شد تا با تبيين يک نظام کامل دستهبندي شده و تفکيک قطعات و فضاهاي شهري، امکان شناسايي خوانا و کامل فراهم شود.
وي با اشاره به اينکه در گام نخست و در يک بررسي جامع و کامل، بناها و فضاهاي شهري بر اساس قطعهبندي ثبت و مالکيتها تفکيک و شناسايي شدند اظهارداشت:در گام بعدي بر اساس هر قطعه شهري، کدي در نظر گرفته شد و اطلاعات مورد نظر پروژه بر اساس همين کدها برداشت و ارائه شدند.
سليماننژاد تبريزي با بيان اينکه براي خوانايي و رسا بودن اطلاعات ارائه شده از مرحله برداشت، تمامي مطالب در جدولهاي خاصي دستهبندي و ارائه شدند يادآورشد:اين مطالب شامل ارزشگذاري تاريخي و فرهنگي، کيفيت بناها، وضعيت بهرهبرداري، تراکم ساختماني، نوع کاربري، وضعيت دسترسي سواره، قدمت و کيفيت بناها، نوع مصالح، عرصه و اعيان و تراکم ساختماني است.
وي در پايان يادآور شد: با توجه به اطلاعات بدست آمده، پيشنهادهايي براي تدوين ضوابط و مقررات حفاظت و احياي بافت و بناها و نيز راهکارهاي لازم براي جبران کمبود امکانات و خدمات مورد نياز شهري در بافت ارائه شد./119
انتهای پیام/