هومان مقداديان با اشاره به اينکه اين بخش از ديوار با فاصله کمي از جنوب قزلر قلعه عبور ميکند خاطرنشان کرد:عمليات نقشهبرداري ديوار با دقت بالا از فاصله حدود شش کيلومتري جاده آسفالت و به سمت شرق آغاز و حدود چهار کيلومتر ديگر ادامه يافت.
وي با بيان اينکه علاوه بر نقشههاي توپوگرافي، مجموعه نقشهها و تصاوير هوايي موجود از ديوار تهيه شد اضافه کرد: اين مجموعه نقشهها،با مقياسي بزرگ تهيه، سازماندهي و امکان توجيه دقيق وضعيت قرارگيري محوده نقش برداري شده در نقشه هاي بزرگتر را فراهم خواهد کرد.
به گفته اين کارشناس ارشد مرمت و احياي بناها و بافت هاي تاريخي؛همچنين مجموعه تصاوير هوايي که به طور مشخص به منظور دريافت اطلاعات براي اين پروژه تصحيح و ارائه شد امکان مشاهده روند تغييرات در اثر و محيط پيرامون آن را در دوره هاي مختلف فراهم خواهد کرد.
وي با اشاره به مستندسازي ديوار گرگان و طراحي شاخص و دقيق براي تعيين موقعيت روي ديوار اظهارداشت: اين شاخصه ضمن دارا بودن دقت بالا بايد به وسيله گروههاي مختلف کاري شامل باستان شناسان و مرمت گران در طبيعت و نيز بر روي نقشههاي مختلف به سادگي قابل بازيابي باشد.
مقداديان بيان داشت:با توجه به راستاي شرقي غربي ديوار، با استفاده از شاخص عرض جغرافيايي ميتوان موقعيت هرنقطه از ديوار را تعيين کرد بنابراين براي تعيين موقعيت روي ديوار، به طول جغرافيايي نيازي نخواهد بود.
وي با بيان اينکه يکي از اقدامات اساسي موقعيت مسير ديوار و قلعه ها است تصريح کرد:با استفاده از دستگاههاي موقعيتياب ماهوارهاي و ترکيب آن با برداشتهاي زميني، يک شبکه متراکم و مؤثر از ايستگاههاي ثابت نقشهبرداري براي دستيابي به يک ساختار هندسي منسجم و يکپارچه از کل ديوار انجام ميشود.
وي با اشاره به اينکه چنين ساختاري ارتباط همه دادههاي اطلاعاتي ديگر در سالهاي آينده را تضمين خواهد کرد يادآورشد: اين سامانه، مبناي مکانيابي طرحهاي باستان شناسي، حفاظتي و مرمتي خواهد شد که در آينده در دستور کار قرار خواهند گرفت. /119
انتهای پیام/