پوشش کارگاه کاوش هگمتانه فلزي مي‌شود

به گزارش ميراث آريا(chtn) و به نقل از اداره کل روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري اين پروژه با همکاري سازمان ميراث فرهنگي استان همدان در چهار مرحله با 50 درصد پيشرفت فيزيکي و با حدود سه ميليارد ريال اعتبار در حال انجام است.

در مرحله اول اين پروژه، نقشه برداري از موقعيت سايت و تعيين رقوم زمين و علامت گذاري (‌ميخ کوبي)‌ و گچ بري انجام شده است.

در مرحله دوم خاک برداري، تسطيح، سنگ چيني، بولت گذاري و بتون ريزي انجام شده است. درمرحله سوم پروژه ساخت سازه‌هاي فلزي سالن نيز تا حد زيادي انجام شده و مراحل اجراي عمليات نصب (‌مرحله چهارم) نيز ‌مهيا است.

قسمت مرکزي تپه هگمتانه در طول پنج سال کاوش در سال‌هاي 1367، 1363،‌ 1366،1367 و در سال 1372 محوطه هايي به طول 100و عرض20 متر خاکبرداري شد که آثار باستاني معماري در عمق بين دو تا پنج متر از زير خاک خارج شد.

ابتدا آثار مکشوفه مربوط به دو ديوار از يک معبر بدست آمد. معبر مذکور به عرض 5/3 متر در جهت شمال شرقي- جنوب غربي احداث شده بود و در بخش تحتاني لايه آجري معبر نيز آثار و بقاياي خشتي در دوره هاي بعدي توسط ساکنان احداث شده بود.

در اين ديوارها مدخل‌هايي براي ورود به بناها ايجاد شده‌اند. فضاهاي معماري آن از يک مدل مشخص و دقيق به ابعاد 5/17در 5/17 متر در دو سوي اين معبر پيروي مي‌کند.

خانه‌ها داراي يک اتاق ورودي و پشت سر آن يک حياط مستطيل و در دو سوي آنها سه اتاق و در انتها دو انبار هستند.

به موازات معبر اصلي کشف شده، معبر ديگري در فاصله 35 متري احداث شده بود که حد فاصل آنها در فضاهاي معماري به صورت قرينه ساخته شده بودند.

مصالح بناهاي مکشوفه باستان شناسي ديوار، سراسر معبر با خشت و ملات گل است.اين خشت‌ها داراي اندازه يکسان نيستند. /118

انتهای پیام/

کد خبر 1388062346