عليرضا ناصري درادامه خاطرنشان کرد:مراکز ديگري از قبيل موسسه تحقيقات و نشر معارف اهل البيت (ع)و شرکت درگاه دانش (کتابخانه ديجيتالي دريا) وابسته به مرکز رشد فناوري اطلاعات دانشگاه تربيت مدرس نيز همگي در زمينه کتابخانههاي ديجيتالي اسلامي فعاليت ميکنند.
وي بابيان اينکه در دنياي امروز که عصر اطلاعات تعريف شده مؤسسات و نهادهاي مختلف در تلاشند تا اسناد و متون خود را به صورت الکترونيکي در اختيار محققان و علاقمندان قرار دهند تصريح کرد:بر همين اساس همانديشي، همکاري و ارتقاي دانش ديجيتالي بين کتابخانههاي ديجيتالي اسلامي از اهداف اصلي اين انجمن اعلام شده است.
وي از ديگر مأموريتهاي اين انجمن به تقويت روحيه مشارکت فکري، علمي و همانديشي، ارتقاي فضاي علمي در حوزه کتابخانههاي ديجيتالي، تبادل دانش و مهارت در حوزه کتابخانههاي ديجيتالي در بين اعضاء، کمک به بازنگري در کارکردهاي کتابخانه ديجيتالي به منظور همخوان کردن فرايند امور با شرايط جديد، حمايت و طرحريزي برنامههاي پژوهشي در زمينه کتابخانه ديجيتال اشاره کرد.
ناصري بيان داشت:کتابخانه و مرکز اسناد پژوهشکده حفاظت آثار و اشياء تاريخي فرهنگي در راستاي اطلاع رساني و تأمين نياز اطلاعاتي محققان و پژوهشگران حوزه حفاظت و مرمت آثار تاريخي فرهنگي سراسر کشور در سال 1385 طي يک طرح پژوهشي اقدام به ايجاد کتابخانه رقومي کرد.
وي در ادامه اظهارداشت:در اين راستا تاکنون با تبديل 100عنوان کتاب فارسي 200عنوان کتاب لاتين بيش از3500 عنوان مقاله لاتين روز دنيا از منابع تخصصي و بيش از 400 عنوان مقاله فارسي در مورد حفاظت و مرمت آثار تاريخي فرهنگي کشور از جمله مرمت آثار اسلامي مانند گچبريها، کاشيکاري و تزئينات وابسته به مساجد و آثار اسلامي ديگر و اشياي منقول دوران پيش از اسلام و دوران شکوفايي هنر اسلامي گام بلندي برداشته است.
وي با اشاره به اينکه در حال حاضر اين کتابخانه در بخش اينترنتي پژوهشکده متبوع قابل دسترسي و استفاده همکاران است يادآورشد:پس از کتابخانه ايکروم و گتي، سومين در جهان و خاورميانه نخستين کتابخانه رقومي در اين حوزه است.
وي در پايان خاطرنشان کرد:صفحه اصلي کتابخانه ديجيتال در پورتال پژوهشکده به آدرس www.rcccr.org قرار دارد که به زودي اطلاعات کتابخانه نيز به آن متصل و تمامي امکانات در اختيار محققان و پژوهشگران سراسر کشور و حتي خارج از کشور قرار ميگيرد./119
انتهای پیام/