به گزارش ميراث آريا(chtn) مهدي چمران که در دويست و بيستمين جلسه علني شوراي سخن مي گفت: با تاکيد بر اين بايد با متخلفان در شهرداري نيز برخورد صورت گيرد، ادامه داد:‌ وقتي کسي مي‌خواهد تعمير کوچکي در خانه‌اش انجام دهد، و تا کيسه سيمان پشت در خانه اش مي‌گذارد ماموران شهرداري او را بازخواست مي‌کنند و اجازه نمي‌دهند بدون داشتن مجوز تعميرات انجام دهد اما نمي دانم چطور است که کسي 5 هزار متر ساخت و ساز غير مجاز مي کند ولي هيچ کس متوجه نمي شود.

ريئس شواري شهر تصريح کرد:‌بايد با آن دسته از ماموران شهرداري که تخلف مي بينند و گزارش نمي‌دهند و به اين ترتيب خود دچار تخلف مي شوند،برخورد صورت گيرد.

چمران با انتقاد از اينکه کميسيون ماده 100 وقتي موظف به تخريب بنايي مي‌شود نيز اين کار را انجام نمي‌دهد ، گفت:‌تنها در دو درصد مواردي که کميسيون ماده 100 موظف به تخريب مي شود، تخريب صورت مي گيرد و در بقيه موارد افراد جريمه مي شوند. البته معمولا متخلفان جريمه را هم پرداخت نمي‌کنند به اين ترتيب دوباره حکم به تخريب داده مي شود اما باز تخرب صورت نمي‌گيرد و اين روند همچنان تکر ار مي‌شود.

رئيس کميسيون شوراي شهر تهران با بيان اينکه در گذشته شهرداري به کساني که به آنها مراجعه مي‌کردند و خواستار دريافت مجوزي که موضوعيت نداشت، مي شدند مي گفت خلاف کنيد و بعد ا زان جريمه را پرداخت کنيد، گفت:‌ خوشبختانه در چند سال اخير تخلفاتي از اين دست اتفاق نيفتاده است.

چمران تاکيد کرد: در حال حاضر کميسيون ماده 100 استخوان لاي زخم شده است و همه مردم ناراضي هستند زيرا فقط مردم به عنوان متخلف جريمه مي شوند و به تخلفات شهرداري رسيدگي نمي‌شود در حالي که دستور العمل داريم که شهردار يک منطقه متوجه بروز تخلف در حوزه خود شود و اقدامات لازم را انجام ندهد از سمت خود بايد برکنار شود ديگر نمي‌تواند شهردار باشد.

بيشتر نمايندگان حاضر در شوراي اسلامي شهر تهران موضع‌گيري که نسبت به اين طرح داشتند اين بود که با تصويب اين طرح در واقع هيچ مشکلي حل نمي‌شود.

اکثر نمايندگان معتقد بودند که اين طرح نمي‌تواند هيچ تاثيري د رکاهش ميزان ساخت و سازهاي غير مجاز در سطح شهر تهران داشته باشد.

از جمله اين نمايندگان که به عنوان اولين نفر مخالفت خود را با تصويب اين طرح اعلام کرد،عليرضا دبير، عضو هيئت رئيسه شوراي شهر بود. او گفت:‌ قول مي دهم با تصويب اين طرح هيچ اتفاقي نيفتد زيرا اين طرح حرف تازه اي ندارد و هر انچه در اين طرح آمده است قبلا گفته شده است بنابر اين بهتر است براي جلو گير از ساخت و سازهاي غير مجاز سيستم قضايي وارد عمل شود.

محمدعلي نجفي عضو کميسيون برنامه و بودجه شورا نيز با تاييد نظر دبير مبني بر اين که با تصويب اين طرح هيچ اتفاقي در زمينه کاهش ساخت و سازهاي غير مجاز در شهر به وجود نمي‌آيد، گفت: مواد قانوني و دستورالعمل اين طرح وجود دارداما نمي دانم چرا اين دستورالعمل‌ها اجرا نمي‌شود احتمالا يا جديت کافي براي اجراي اين طرح وجود ندارد يا دليلي وجود دارد که کارمندان شهرداري نمي‌توانند با قاطعيت برخورد کند.

معصومه ابتکارعضو کميسيون توسعه و عمران شورا بعد از بي فايده خوانده شدن اين طرح از طرف دو نماينده ديگر شورا به بيان علت تدوين اين طرح پرداخت و گفت:‌ بر اساس مصوبه شوراي شهر، ما مکلف بوديم که اين طرح را ارائه کنيم.

او با بيان اين که قبول ندارد اين طرح نمي‌تواند کمکي به حل مشکل ساخت و سازهاي غير مجاز کند ، گفت:‌ آنچه در اين آيين نامه ارائه شده، صراحت است ، چيزي که در هيچ کدام از دستورالعمل‌هاي شهر داري وجود ندارد.

عضو کميسيون توسعه و عمران شورا تصريح کرد:‌ وقتي در قوانين صراحت وجود ندارد و متخلف مجازات نمي‌شود، تخلفات زياد مي‌شود و صراحت در بيان مجازات متخلف مي تواند اين مشکل را تا حدودي بر طرف کند.

پروين احمدي‌نژاد عضو کميسيون برنامه و بودجه شوراي شهر تهران نيز اعمال نظارت در ساخت‌وسازهاي شهر تهران را جزء وظايف ذاتي شهرداري دانست و گفت:‌بايد خلاء‌هاي قانوني موجود در اين قوانين بر طرف شود.

احمد مسجد جامعي عضو کميسيون فرهنگي و اجتماعي شورا در اين باره گفت: بايد فرهنگ سازي براي آشنا شدن عموم مردم با تاثيرات ساخت و سازهاي غير مجاز در سطح شهر صورت گيرد و براي اطلاع رساني در اين مورد مي‌توان از ظرفيت شورا ياري ها استفاده کرد.

نگهبان، نماينده شهرداري تهران در کميسيون ماده 100 در رابطه با ان طرح بيان کرد: در حال حاضر 170 هزار راي اجرا نشده در کميسيون ماده 100 وجود دارد بنابر اين براي تعيين تکليف آرا، ماده واحده 120 تهيه شده و به مجلس شوراي اسلامي ارسال شده است تا بتوانيم بخشي از مشکلات کميسيون ماده 100 را حل کنيم.

وي با بيان اينکه در اتحاديه کلان‌شهرهاي کشور خلاء‌هاي قانوني کميسيون ماده 100 شهرداري در حال بررسي است، گفت: در سه ماه گذشته نگاه ويژه‌اي به اين مساله وجود داشته است ضمن اينکه هميشه اين موضوع از شورا با تذکراتي همراه بوده است.

حسن بيادي، نائب رئيس شورا با بيان اينکه اگر فرض کنيم که اين ايين نامه امروز در مجلس تصويب شود از فردا چه ضمانت اجرايي هست که ديگر ساخت و ساز غير مجاز صورت نگيرد ، گفت:‌ با تصويب اين ايين نامه باز هم قانون براي جلوگيري از ساخت و سازهاي غير مجاز محکم تر مي شود اما چه کسي قرار است در عمل جلو اين ساخت و سازها را بگيرند.

وي با بيان اينکه 90 درصد جريمه‌ها دريافت نمي شود و باز هم توافقات ديگري صورت مي‌گيرد، گفت:‌ من موافق اين طرح هستم ولي در عين حال معتقدم با اين شيوه نظر دادن کميسيون توسعه و عمران و کميسيون فرهنگي و اجتماعي شورا به جايي نمي رسيم.

بر اساس اين گزارش بررسي آئين‌نامه انضباطي چگونگي اعمال نظارت بر ساخت و ساز در شورا با پيشنهاد تشکيل کميسيون تلفيق از سوي چمران، در روز دوشنبه با اکثريت آراء اعضاي شورا به تصويب رسيد. /100

انتهای پیام/

کد خبر 138806256