عمارت مظفري مجالي براي بالندگي صنايع دستي

مدير پروژه تهيه طرح عمارت مظفري اوشان در گفتگو با ميراث آريا(chtn)ضمن بيان اين مطلب افزود:عمارت مظفري اوشان، يک بناي کوشکي است که در دوره‌ي مظفرالدين‌شاه قاجار، براي اقامت کوتاه‌مدت تابستاني در منطقه‌ي ييلاقي اوشان، در شمال غربي تهران ساخته‌ شده‌است.

محمدرضا نيک بخت درادامه خاطرنشان کرد: اين عمارت بر روي يک سکوي سنگي و در دو طبقه احداث و گرداگرد بنا رواق يا ايواني سراسري قرار دارد که فضاهاي داخلي در پسِ آن نشسته‌اند.

وي با بيان اين که اين بنا در قياس با بناهاي هم‌دوره و مشابه، بنايي نسبتاً ساده و کم‌تزئين است تصريح کرد: به همين دليل عمارت مظفري از يک کاخ قاجاري فاصله گرفته و به عمارتي ييلاقي نزديک شده است.

وي با اشاره به اين که اين بنا، هم‌چون ساير کوشک‌هاي ايراني در ميان باغي ـاحتمالاً محصور‌ـ قرار داشته‌است اظهارداشت: اما در طول ساليان گذشته بخش عمده‌اي از اين باغ تخريب شده است.

نيک بخت بيان داشت: دراين راستا لازم است در طرح‌هاي بالادست، بناهاي الحاقي حذف و باغ و حريم بناي تاريخي احياء شود. اما به‌نظر مي‌رسد اين مسأله در کوتاه‌مدت ميسر نخواهد بود. از اين‌رو، طرح مرمت و احياي اين بنا، در همين وضع کنوني تهيه شده‌است.

به گفته اين کارشناس ارشد معماري؛ در طرح مرمت مذکور، پيشنهادهاي لازم براي استحکام‌بخشي و بهسازي عناصر کالبدي بنا ارائه شده‌است.

وي با بيان اين که در طرح احياء نيز تدابير لازم براي تبديل اين بنا به آموزش‌گاه هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي شهر اوشان اتخاذ شده‌است يادآورشد:کارفرماي اين طرح را سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان تهران برعهده داشته است./119

انتهای پیام/

کد خبر 1388062623