دستي بر سر پل‌هاي تاريخي لرستان کشيده شد

مدير پايگاه و پروژه ملي پل‌هاي تاريخي لرستان با بيان اين مطلب به ميراث آريا(chtn)،گفت: در راستاي سفر دور دوم رئيس جمهور و هيات دولت به استان لرستان مصوبه اي مبني بر تشکيل پرونده براي ثبت پل هاي تاريخي لرستان در فهرست ميراث جهاني به تصويب رسيد .

علي جعفر مصطفي نژاد افزود: بر اين اساس عمليات ليزراسکن ، فتوگرامتري و نقشه برداري پل هاي بزرگ و تاريخي لرستان جهت ثبت در فهرست ميراث جهاني توسط سازمان ميراث فرهنگي استان انجام شد و تاکنون اقدامات مهمي در اين زمينه توسط پايگاه پل‌هاي تاريخي استان صورت گرفته است

وي اضافه کرد: پل هاي تاريخي لرستان، پل‌هاي تاريخي ايران و جهان هستند که در هيچ کجاي دنيا مثل و مانندي ندارند . اين پل ها از نظر قدمت به دوره هاي هخامنشي ، ساساني ، اسلامي و به ويژه قرن چهارم هجري و دوره هاي پس از آن مي رسند .

اين بناهاي بزرگ سنگي از سنگ‌هاي درشت دانه ، تراش ، پاک تراش و حجاري ساخته شده اند ، ملات بکار رفته در آنها عمدتا ساروج ، آهک و گچ نيم کوب است .

وي با بيان اينکه شکل ، فرم ، طرح ، ساختار ، معماري ،هيبت ،شکوه و عظمت و زيبايي پل هاي تاريخي لرستان به گونه اي است که هر بيننده اي را متحير مي کند ،تصريح کرد: اين پل ها حقيقتا در دنيا منخصر به فرد ،بي نظير و بي بديلند .

مصطفي نژاد با تاکيد بر اينکه شکل پايه ها عمدتا حکايت از معماري بومي منطقه دارد و به طور کل پل هاي تاريخي لرستان معماري خاص خود را دارند و برگرفته از جايي نيستند ، افزود: پايه ها داراي آب شکن هاي تيزدار ، گرد و بيضي و با ترکيبي از اين حالت ها است .

وي تاکيد کرد: ملات به کار رفته در پل هاي تاريخي لرستان از چنان دقت و ظرافتي برخوردار هستند که اينک جدا کردن آن از سنگ و مصالح ، گاه غير ممکن است .

مصطفي نژاد افزود: به همت سازمان ميراث فرهنگي کشور و با تاسيس پايگاه و پروژه ملي پل هاي تاريخي چندسالي است پيگير اقدامات مربوط به اين پل ها هستيم و از محل اعتبارات ملي ، سفر و استاني 87 براي اين پل‌ها در راستاي مطالعه اقداماتي انجام شده است ./104

انتهای پیام/

کد خبر 1388063137