به گزارش ميراث آريا(chtn) همزمان با اعلام تعليق تحريم بنزيني ايران از سوي قانونگذاران سناي آمريکا تا پايان مذاکرات ايران و 1+5 برخي منابع رسانه‌اي آمريکا گزارش دادند که شرکت‌هاي دولتي چين به ايران بنزين ارسال مي‌کنند. اين گزارش‌ها در حالي منتشر شده‌اند که پيش از اين، از سويي، وزير خارجه فرانسه نسبت به تحريم بنزين ايران ابراز ترديد کرده بود و از سوي ديگر، ونزوئلا با انعقاد قراردادي با ايران متعهد شده است تا روزانه 20هزار بشکه بنزين به اين کشور صادر کند.

به گزارش روزنامه فايننشيال‌تايمز، شرکت‌هاي چيني که از طرف دولت اداره مي‌شوند، در اقدامي که مي‌تواند فشار آمريکا عليه ايران براي رها کردن برنامه هسته‌اي‌اش را تضعيف کند، تامين بنزين ايران را آغاز کرده‌اند.

خبرگزاري رويترز نيز گزارش داد: ايران پنجمين صادرکننده بزرگ نفت خام است، اما بيش از 140درصد بنزين اين کشور را وارد مي‌کند. آمريکا و متحدين اروپايي‌اش ممکن است واردات سوخت در ايران را در صورت خودداري اين کشور از ورود به مذاکرات درباره برنامه هسته‌اي‌اش در پايان ماه جاري هدف بگيرند.

وزير نفت ايران هفته گذشته اعلام کرد که اين کشور براي هر گونه تحريم سوخت حاضر است و توافقاتي را با ديگر کشورها براي خريد بنزين بيشتر امضا کرده است.

اين گزارش حاکي است: تجار و بانکداران آشنا به خريد ايران به فايننشيال‌تايمز گفتند که چين تامين سوخت اين کشور را آغاز کرده است. اين روزنامه به نقل از لورنس ايگلز، رييس تحقيقات کالا در «جي پي مورگان» نوشت: ما بر اساس آنچه از بازار مي‌شنويم برآورد مي‌کنيم که 30‌هزار يا 40‌هزار بشکه بنزين چين در حال طي کردن راه از بازار آسيا به سوي ايران از طريق طرف‌هاي سوم است.

تاجران نفتي اواخر اوت(مرداد) به رويترز گفتند که واردات ايران احتمالا در سپتامبر (شهريور)حدود 128‌هزار بشکه در روز خواهد بود. سناي آمريکا در ژوئيه (خرداد) به محروميت شرکت‌هايي که به ايران بنزين مي‌فروشند از دريافت قراردادهاي وزارت انرژي آمريکا براي توزيع نفت خام به «ذخاير نفتي استراتژيک آمريکا» راي داد.

اين در حالي است که تهيه‌کنندگان طرح تحريم بنزين ايران در سناي آمريکا ديروز اعلام کردند که اين طرح را متوقف کرده‌اند و منتظر نتايج مذاکرات ايران با گروه 1+5خواهد ماند.به گزارش فارس، ديک دوربان، سناتور دموکرات آمريکا گفت: سناي اين کشور طرح مربوط به تحريم بنزين ايران را در شرايط کنوني متوقف مي‌کند و منتظر نتايج مذاکرات ايران با گروه 1+5 در اول اکتبر خواهد ماند.

بر اساس گزارش فرانس 24، ديک دوربان که يکي از طرفداران سرسخت رژيم اسرائيل در درون سناي امريکا و از ارائه‌کنندگان طرح تحريم بنزين ايران است، افزود: من فکر نمي‌کنم چند روز اهميتي داشته باشد و اگر ديپلماسي موثر واقع مي‌شود و ما را به مسير صحيح مي‌کشاند من مي‌خواهم شانسي به آن بدهم. در حالي تندروهاي درون کنگره آمريکا طرح تحريم صادرات بنزين به ايران را معلق کرده‌اند که پيش از آن با انتقاد از سياست‌هاي اوباما بر لزوم اعمال فشار به اين کشور تاکيد داشتند.

برخي تحليلگران غربي تحريم بنزين به ايران را براي اين کشور کم اهميت مي‌دانند و معتقدند دولت ايران از اين اقدام به عنوان فرصتي براي کاهش وابستگي خود به انرژي وارداتي و کاهش يارانه‌هاي انرژي استفاده مي‌کند.

دولت ايران نيز تحريم صدور بنزين به ايران را کم اهميت دانسته و تاکيد کرده است با افزايش ظرفيت داخلي و اتخاذ اقدامات ديگر به راحتي مي‌تواند نيازهاي خود را برآورده کند.

بر اساس گزارش زي نيوز،‌ نمايندگان کنگره امريکا ترجيح داده‌اند به جاي پيگيري طرح اعمال تحريم‌هاي بيشتر عليه ايران منتظر نتايج نشست مجمع عمومي، نشست گروه 20 و مذاکرات 1+5 با ايران باقي بمانند.

ريچارد لوگار عضو کميته روابط خارجي سنا در همين رابطه گفت: اگر تلاش‌ها در اين نشست‌ها به نتيجه نرسد آن گاه ما بايد اقداماتي را مد نظر قرار دهيم.

وي افزود: اين هفته هفته‌اي است که سازمان ملل و آمريکا بايد به تعامل با کشورهاي اروپايي و هر کشور ديگر که شريکي مهم ارزيابي مي‌شود، بپردازند تا معلوم شود کجاي کار هستند.

گفته مي‌شود طرح تحريم بنزين ايران از حمايت 300 نفر از کل 435 عضو مجلس نمايندگان و 75 نفر از کل 100 عضو مجلس سنا برخوردار است.

در عين حال جو ليبرمن نماينده مستقل سنا با اذعان به بي‌تاثير بودن فشارهاي تحريمي آمريکا عليه ايران گفت: تلاش‌هاي جاري ما براي متوقف کردن ايران در زمينه (بنا به ادعاي وي) توليد تسليحات هسته‌اي شکست خورده است. ايران با سرعت تمام در اين زمينه پيش مي‌رود. آنها اين کار را مي‌کنند تا اين که ما کاري کنيم که دليلي براي توقف آن داشته باشند.

سناي آمريکا در حالي از موضع پيشين خود روي گردانده است که پيش از آن، برنار کوشنه، وزير خارجه فرانسه اعلام کرده بود که نسبت به تحريم ارسال سوخت پالايش شده به ايران که يکي از تحريم‌هايي است که در صورت مذاکره نکردن ايران درباره برنامه هسته‌‌اي‌اش ممکن است عليه تهران اعمال شود شک و ترديد دارد.

کوشنه روز دوشنبه در گفت‌وگو با روزنامه نيويورک‌تايمز گفته بود: من فکر مي‌کنم اين کار اندکي خطرناک است. چنين کاري بيشتر به مردم به ويژه مردم فقير آسيب خواهد زد. اين يک انتخاب است؛ ما نيز بايد آن را بررسي کنيم. اما به شخصه علاقه‌اي به اين حرکت ندارم. مقامات فرانسوي اعلام کردند که دولت فرانسه هنوز درباره موضعش درباره اين اقدام تصميم‌گيري نکرده است. هنوز مشخص نيست که آيا نيکلا سارکوزي رييس‌جمهور فرانسه در ترديدهاي کوشنه سهيم است يا خير. اما به گفته تحليل‌گران در صورتي که فرانسه با تحريم سوخت مخالفت کند احتمالا اين گزينه از روي ميز برداشته خواهد شد.

اين همه در حالي است که حدود دو هفته پيش، ونزوئلا طي توافق با ايران اعلام کرد: روزانه 20‌هزار بشکه بنزين به ايران مي‌فروشد.

به گزارش خبرگزاري فرانسه، هوگو چاوز، رييس‌جمهور ونزوئلا در پايان ديدار دو روزه اش از جمهوري اسلامي ايران اعلام کرد: روزانه 20‌هزار بشکه بنزين به ايران مي‌فروشد.

چاوز در گفت‌وگو با رسانه‌هاي محلي ايران در شهر مشهد، گفت : ونزوئلا با فروش روزانه 20‌هزار بشکه بنزين به ايران از ماه اکتبر(آبان) در معامله‌اي به ارزش 800 ميليون دلار توافق کرد.

رييس‌جمهور ونزوئلا افزود ، مبلغ ياد شده به عنوان امانت در ايران مي‌ماند و سرمايه‌اي در ايران خواهد بود که براي خريد‌هاي ماشين‌آلات و فن‌آوري از ايران هزينه خواهد شد./100

انتهای پیام/

کد خبر 1388070227