پل‌هاي تاريخي لرستان با ليزر اسکن نقشه برداري شدند

مدير پايگاه و پروژه ملي پل‌هاي تاريخي لرستان با بيان اين مطلب به ميراث آريا(chtn)،گفت: ليزر اسکن و اسکنرهاي سه بعدي به عنوان فناوري هاي نسبتا جديد در زمينه نقشه برداري روز به روز در حال توسعه و پيشرفت هستند و با نيازهاي روز نقشه برداري ارتباط نزديک دارند به طوري که نقش آنها نيز با گذشت زمان در پروژه هاي نقشه برداري به خصوص پروژه‌هاي سازمان ميراث فرهنگي محسوس‌تر مي شوند .

علي جعفر مصطفي نژاد تصريح کرد: ليزر اسکن ها اساسا براي جمع آوري اطلاعات زميني به کار مي‌روند و يکي از محاسن اين سيستم ها اين است که اطلاعات را به صورت آني و با مقياس حقيقي جمع آوري مي کنند و با اين روش تمام جزئيات شي مورد نظر به نحو احسن جمع آوري مي‌شود که براي پل‌ها نيز اين اقدام انجام شد .

وي متذکر شد :مستندنگاري پل‌هاي تاريخي نيز با تلفيق سه روش فوق براي نخستين بار در ايران انجام شد .

وي افزود: در اين پروژه از طريق خروجي‌هاي متنوع و کاربردي از جمله مدل‌هاي سه بعدي ، واقع گرايانه و تهيه نقشه هاي پلان ، نما ، برش و همچنين انجام مراحل مربوطه به آناليز مورد نظر پرداخته شده است .

مصطفي نژاد اضافه کرد: براي کنترل و نظارت اين پروژه از اساتيد و اعضاي هيات علمي دانشگاه تهران و خواجه نصير طوسي استفاده شده است و نظارت فني پروژه برعهده اين اساتيد بوده است .

وي خاطرنشان کرد: اقدامان ذکر شده در راستاي تشکيل پرونده ثبت جهاني اين پل‌ها صورت گرفته است و در واقع يکي از ملزومات و ضروري ترين نياز براي ثبت جهاني يک اثر نقشه برداري ، ليزراسکن و فتو گرامتري است .

مصطفي نژاد بيان کرد: همزمان پايگاه در شش پل تاريخي اين اقدامات را انجام مي دهد .
/104

انتهای پیام/

کد خبر 138807032