نوروز امسال مردم حق ورودي به بيستون مي‌دهند

به گزارش ميراث آريا(chtn) مدير پايگاه ميراث جهاني بيستون در نشست مشترک مديران پايگاه‌هاي ميراث جهاني با معاون حفظ، احيا و ثبت آثار تاريخي سازمان ميراث فرهنگي با بيان اين مطلب افزود:در طول سال‌هاي گذشته تاکنون همواره برنامه‌هاي توسعه استان کرمانشاه در حريم وسيع 350 کيلومتر مربعي بيستون برنامه‌ريزي شده است.

داود دانشيان در ادامه خاطرنشان کرد: براساس برآوردهاي صورت گرفته حدود 90 تپه تاريخي و آثار واجد ارزش ثبت در اين محدوده مشخص شده است.

وي با اشاره به اين‌که وضعيت پايگاه ميراث جهاني بيستون با تشکيل هيأت امنا و حضور استاندار رو به بهبود است اظهار داشت: با توجه به وضعيت نامشخص خطوط و محدوده فيزيکي عرصه اين مجموعه تاريخي، شکل گيري عرصه تاريخي بيستون در طول سه هکتار با محصور کردن به وسيله نرده و حفاظ انجام شد تا از تداخل مالکيت‌ها مصون شويم.

به گفته اين مقام مسئول در پايگاه ميراث جهاني بيستون؛ با توجه به اين‌که تردد مردم بدون پرداخت هزينه در محدوده بيستون آزاد است در تلاشيم که اين وضعيت را تغيير دهيم براي نمونه در صورت امکان برنامه فروش بليط در نوروز امسال را اجرا خواهيم کرد.

وي با بيان اين‌که هم‌اکنون فعاليت‌هاي پژوهشي در دستور کار اين پايگاه قرار دارد تصريح کرد: همچنين با همکاري دانشگاه علم و صنعت، طرح جامع ساماندهي محوطه بيستون از ورودي تا آخرين اثر (کاروانسراي صفوي بيستون) در دو مرحله پيگيري و اکنون مرحله نخست آن به تأييد رسيده است.

مدير پايگاه ميراث جهاني بيستون اضافه کرد: به واسطه فشارهاي وارد شده به حريم بيستون هم‌چون عبور خط آهن، جاده و شهرک‌هاي صنعتي و ساير مشکلات برنامه‌هاي استاني برآن شديم تا مطالعه تدوين اصول و ضوابط توسعه در اين محدوده را آغاز کنيم.

وي با اشاره به اين‌که در حال حاضر دو مرحله از اين گزارش به هيأت راهبردي ارائه شده بيان داشت:گزارش تهيه شده مي‌تواند در اختيار دستگاه‌هاي اجرايي استان کرمانشاه قرار گيرد.

وي به طرح جامع ساماندهي شامل معرفي و احياي مسيرهاي تاريخي عرصه بيستون، کاوش و حفاظت آثار، برنامه هاي حفاظتي و‌ ايجاد موزه در جوار کاخ ساساني در محل يک بناي دوره پهلوي اشاره کرد و گفت: در محوطه تاريخي بيستون 14 زاغه نگهداري دام شناسايي شد که طرح حفاظت و احياي يک واحد از اين تعداد در حال پيگيري است.

دانشيان با بيان اين‌که در جوار مجموعه بيستون پارک جنگلي وجود دارد که بخشي از آن در داخل محوطه بيستون وبخشي از آن به سمت کرمانشاه امتداد دارد يادآور شد:دراين راستا هم‌اکنون طرح مشترکي با استانداري براي ايجاد فضاي گردشگري با در نظر گرفتن ملاحظات سايت تاريخي دنبال مي‌شود.

اين مقام مسئول در پايگاه ميراث جهاني بيستون ادامه داد: در حال حاضر بازخواني کتيبه بيستون، آسيب شناسي و حفاظت از اين اثر تاريخي در دستور کار قرار دارد.

وي در پايان به تکميل برنامه‌هاي ساماندهي از جمله پارک جنگلي، بناي زندان واقع در جنوب کاروانسراي بيستون، تکميل پارکينگ‌ها، احياي ورودي اشاره کرد./118

انتهای پیام/

کد خبر 1388070520