وي درباره آنچه که از سوي برخي رسانه هاي غربي در اين مورد منتشر شده، گفت: در حاشيه مذاکرات ژنو و درجريان صرف ناهار همه طرف هاي مقابل درباره مباحث نشست صبح و سوالاتي که در قالب بسته پيشنهادي ايران داشته اند با ما گفتوگو کردند.
دبير شوراي امنيت ملي همچنين گفت: گفتگوهاي فراگير ايران و 6 کشور در ژنو رو به جلو و مثبت بود.
به گفته وي ، جمهوري اسلامي ايران با اقتدار برآمده از ظرفيتهاي ملي، منطقهاي و بينالمللي با نگاهي مثبت و مجموعهاي از پيشنهادهاي مشخص که در بسته پيشنهادي قبلا ارائه شده بود وارد گفتوگوها با 6 کشور حاضر در مذاکره شد.
جليلي افزود: ما تمام مباحثي که در بسته پيشنهادي در محورهاي سه گانه طرح کرده بوديم در اين گفتگوها تبيين کرده بوديم.
وي تصريح کرد: حفظ حقوق ملت ايران و دفاع از اين حقوق مفروض اين گفتوگو بود نه موضوع اين گفتگوها.
دبير شوراي امنيت ملي درباره ديدار دوجانبه وي با ويليام برنز معاون وزير خارجه آمريکا در حاشيه نشست ژنو اظهار داشت: در حاشيه نهار و در بين دو نوبت گفتگو با همه کشورهاي طرف گفتگو درباره مسائل بسته پيشنهادي بحث و تبادل نظر کرديم.
جليلي درباره بازرسي بازرسان آژانس از تاسيسات غنيسازي فردو خاطرنشان کرد: هرگاه آژانس بخواهد از اين تاسيسات بازديد کند هيچ منعي ندارد.
وي با اشاره به اظهار تمايلي محمد البرادعي مديرکل آژانس بينالمللي انرژي اتمي براي سفر به تهران خاطرنشان کرد: ما از اين سفر استقبال ميکنيم.
دبير شوراي امنيت ملي تصريح کرد که در گفتگوهاي ديروز ژنو هيچ بحثي درباره تعليق فعاليتهاي هستهاي ايران مطرح نشد.
سعيد جليلي همچنين در خصوص اين که آيا در گفتگوهاي ژنو درباره بازگشت پرونده هستهاي ايران از شوراي امنيت به آژانس بينالمللي انرژي اتمي گفتگو شد گفت: چون موضوع جلسه ما بسته پيشنهادي جمهوري اسلامي بود بر همين مبنا بيان کرديم که جمهوري اسلامي به عنوان عضو NPT و آژانس بينالمللي انرژي اتمي و با توجه به تحولات چند سال اخير و اقدامات اعتمادساز فراواني که انجام داده، يک استثنا نيست و در ازاي تکاليفي که انجام ميدهد بايد از تمام حقوق خود برخوردار شود.
خبرنگاري با اشاره به نامهاي که جليلي بعد از مذاکرات سال گذشته در ژنو خطاب به سولانا از فقدان تمدن گفتگو در طرف غربي انتقاد کرده بود، از دبير شوراي عالي امنيت ملي پرسيد آيا طرف غربي در مذاکرات پنجشنبه نشان داد که عزمش براي رفع سوءتفاهمات جدي است و آيا غني سازي در خاک ايران را در اين گفتگوها پذيرفتند؟ که جليلي در اين زمينه پاسخ داد: يکي از بحثهايي که در اين نشست مطرح شد اين بود که اگر گفتگوها بخواهد به شکل مناسب، سازنده و منتج به نتايج مثبت تداوم يابد، لازمه آن اين است که از آسيبهاي گذشته به دور مانده و آنها از اشتباهات گذشته دوري کنند.
وي افزود: از جمله اشتباهات گذشته طرح موضوع گفتگو در سايه تهديد بود که ما اين را به دور از تمدن لازم براي گفتگو ميدانيم.
جليلي ادامه داد: ما ميگوييم اگر قرار است گفتگويي براي همکاري شکل گيرد بايد در فضاي دوستانه، مسالمت آميز و ناشي از تفاهم و همکاري باشد نه در فضايي که بر آن سايه تهديد وجود داشته باشد.
دبير شوراي عالي امنيت ملي خاطرنشان کرد: ما اين موضوع را به عنوان يک بجث جدي مطرح کرديم که براي گفتگو به منظور همکاري در چنين فضايي آمادهايم که آنها نيز از آن استقبال کردند.
جليلي در پاسخ به پرسشي مبني بر اينکه آيا شما زمان بازديد از تاسيسات غني سازي فردو را به آژانس اعلام کرديد و چه مقدار اورانيوم غنيشده را حاضريد به کشور ديگر تحويل داده و چه مقدار سوخت براي راکتور بايد تحويل بگيريد که وي پاسخ داد: اين دو مورد جزو بحثهاي فني است که بين سازمان انرژي اتمي و آژانس بينالمللي انرژي اتمي که داراي تعاملات بسيار خوبي با هم هستند، مطرح است.
وي ادامه داد: ما در نامهاي رسما سايت جديد خود را به آژانس اعلام کرديم و بر آن تاکيد داريم که آن را جزو حقوق قانوني خود ميدانيم و اين يکي از افتخارات جمهوري اسلامي است که در اين زمينه توانسته سايت جديدي را در چارچوب قانون و مقررات و با ايمني خيلي خوبي فراهم کند.
جليلي اضافه کرد: در گفتگوهاي سازمان انرژي اتمي با آژانس در مورد زمان اين بازديد به توافق ميرسند و اين موضوع بحث جلسه ما در گفتگوهاي ژنو نبود بلکه همين اطلاع رساني در آنجا نيز داده شد.
وي بازديد بازرسان آژانس را بسته به آمادگي اين سازمان، آن هم در چارچوب مقررات عنوان کرد و گفت: ما هيچ منعي براي اين موضوع نداريم.
جليلي در ادامه گفت: ما به عنوان عضو NPT همانگونه که تکاليفمان را انجام ميدهيم، آژانس نيز بايد دسترسي ما به سوخت راکتور تهران که با غناي 20 درصد است کمک کند.
وي اضافه کرد: آژانس نامه درخواست ما را در اختيار اعضاي دارنده اين سوخت قرار داده و آنها نيز پيشنهاداتي دارند که قرار شد، بحثهاي کارشناسي درباره چگونگي آن صورت گيرد.
دبير شوراي عالي امنيت ملي درباره سفر البرادعي مديرکل آژانس به تهران نيز با اشاره به اينکه البرادعي در پايان آبان ماه مسئوليتش به عنوان مديرکل آژانس پايان ميپذيرد، اظهار داشت: بخش عمدهاي از کارهايي که البرادعي در دوران مسئوليتش عهده دار بود مربوط به جمهوري اسلامي بود و ايشان براي سفر به تهران اظهار تمايل کرده و ما در اين زمينه مشکلي نداريم و از اين سفر استقبال ميکنيم.
خبرنگاري از جليلي سوال کرد که 6 کشور در مذاکرات ژنو به طرف ايراني چه گفتند که وي پاسخ داد: بحثهاي مطرح شده اين بود که چگونه درباره ادامه گفتگوها به توافق برسيم و قرار شد معاونين ما جلساتي را داشته باشند و در اين زمينه به يک مداليتي براي ادامه گفتگوها برسند که ما از اين موضوع استقبال کرديم.
دبير شوراي عالي امنيت ملي ادامه داد: ما در نشست ژنو تاکيد کرديم، که حتي براي گفتگوهاي قبل که در ژنو داشتيم براي گفتگو آماده بوديم و وقفه و تعلل از طرف ما نبود. آنها 15 ماه فرصت را از دست دادند و فکر ميکنيم امروز آمادگي که جمهوري اسلامي براي اين نوع همکاري از خود بروز ميدهد يک فرصت است و اين فرصت ميتواند براي همکاري درباره نگرانيهاي مشترک غنيمت شمرده شود.
خبرنگاري از جليلي سوال کرد که آيا در نشست ژنو درباره تعليق غنيسازي گفتگو شد؟ که وي تصريح کرد: هيچ بحثي درباره تعليق در گفتگوها صورت نگرفت.
يکي از خبرنگاران نيز به اظهارات طرف اروپايي مبني بر اينکه در نشست بعدي بحث فريز - فريز دوباره مطرح خواهند کرد، اشاره و از جليلي پرسيد که آيا اين بحث مورد قبول ايران قرار خواهد گرفت يا خير، که دبير شوراي عالي امنيت ملي گفت: بحثي که از سوي جمهوري اسلامي مطرح شد اين بود که حقوق جمهوري اسلامي بايد مفروض بحث باشد نه موضوع بحث و موضوع بحث مشترکات بسته پيشنهادي ايران و آنچه که مورد نظر آنهاست ميباشد، يعني آنچه که از بسته پيشنهادي ما مورد توافق قرار ميگيرد.
100
انتهای پیام/