علي فعله گري افزود: امسال نسبت به سال گذشته آمار ورود گردشگران و بازديد کنندگان به استان افزايش چشم گيري داشت .
وي تصريح کرد: گنجينه يا موزه شهر سنندج مرکز استان کردستان در عمارتي باشکوه و اعياني با قدمتي افزون بر 150 سال قبل در خيابان امام خميني (ره ) استقرار يافته است .
فعله گري اضافه کرد: اين عمارت به سفارش \" ملا لطف الله شيخ الاسلام \" يکي از علماي بزرگ اين ديار ساخته شده که پس از فوت باني آن توسط نوادگان او به دو بخش جداگانه تفکيک شد و به فروش رسيد.
وي ادامه داد: بخش اندروني به تملک خانواده حبيبي و بخش بيروني به تملک عبدالحميدخان سنندجي (سالار سعيد) در آمد که از اين رو امروز هر بخش از آن بناي يکپارچه با نام مالکان جديد شناخته مي شود.
فعله گري افزود: سالار سعيد بخش بيروني عمارت را در سال 1336 به اداره فرهنگ ( آموزش و پرورش( واگذار کرد و تا سال 1351 اين بخش در اختيار ادارهفرهنگ بود و براي مواردي چون دانشسرا، کتابخانه و خانه پيشاهنگان مورد استفاده قرار گرفت .
وي بيان داشت : در همين سال از طرف وزارت فرهنگ و هنر وقت جهت تاسيس موزه تملک شد و پس از مرمت و آماده سازي در مهر ماه 1354 با نام \" موزه سنندج \" افتتاح شد.
فعله گري گفت :بخش اندروني نيز تا سال 1371 در مالکيت خانواده حبيبي بود و در اين سال به تملک اداره ميراث فرهنگي و گردشگري استان کردستان در آمد ./104
انتهای پیام/