ميراث آريا(chtn) - رييس کميسيون برنامه و بودجه شوراي شهر تهران هنگام قرائت گزارش نظارت بر حسن اجراي مصوبه بودجه سال 88 شهرداري تهران به موضوع دو هفته پيش درباره واگذاري پروژه‌ها از سوي مناطق و معاونت‌ها به صندوق ذخيره کارکنان شهرداري اشاره کرد و گفت: اين قراردادها در حالي منعقد مي‌شود که صندوق ذخيره کارکنان متعلق به بخش خصوصي است و خارج از قوانين با اين صندوق عقد قرارداد انجام شده است.

رسول خادم با اشاره به برخي اظهارات مسوولان شهرداري در رد اين مساله، تصريح کرد: جزييات اين قراردادها موجود است و در صورت لزوم، همه را ارائه مي‌دهيم. احداث ساختمان ناحيه يک منطقه 12، احداث بوستان شيرازي در منطقه 12 و احداث بوستان نيايش در منطقه پنج از مواردي است که به صندوق ذخيره کارکنان شهرداري واگذار شده است.

در همين حال پورزرندي ،معاون مالي و اداري شهردار تهران در مقام دفاع از شهرداري تهران در توضيحي به اعضاي شورا، يادآور شد: در مورد صندوق ذخيره کارکنان شهرداري بر اساس بخشنامه و همانند ساير پيمانکاران برخورد شده است.

وي با اشاره به برخي از موارد که در ماه‌هاي اخير نياز به هزينه‌هاي بيشتري داشته است، خاطر نشان کرد: پس از انتخابات، اختصاص اعتبارات به بخش رفت و روب خيابان‌ها 100 درصد بود و اين امر سبب شد که برخي پروژه‌ها اختصاص‌هاي کمتري داشته باشند.

مرتضي طلايي ، رييس کميسيون فرهنگي و اجتماعي شوراي شهر تهران در پاسخ به پورزرندي تذکر داد که بهتر بود اين گزارش قبل يا بعد از ارائه با مسوولان و کارشناسان شهرداري در ميان گذاشته مي‌شد تا اثرگذاري بيشتري داشته باشد و ابهاماتي باقي نماند.

حمزه شکيب ، رييس کميسيون توسعه و عمران شوراي شهر تهران با تاکيد بر اين که مديريت شهرداري در مورد برخي پروژه‌هاي اصلي خود ديمي و به امان خدا بوده است، افزود: به عنوان مثال مديريت پروژه تونل «توحيد» ضعيف بوده و با زحمت جلو مي‌رود.

وي با بيان اين که انحراف در پروژه نبايد بيش از 10 درصد باشد، اظهار کرد: اين در حاليست که مسوولان شهرداري در تير ماه سال جاري انحراف از کل پروژه‌هاي شهرداري را به طور ميانگين 50 تا 60 درصد اعلام کرده بودند که اگر اين ميزان انحراف از بودجه وجود دارد، ديگر چه نيازي به نوشتن برنامه است.

از سوي ديگرعليرضا دبير ، عضو هيات رييسه شوراي شهر تهران ،هم در حالي که قصد داشت از جايگاه يک شهروند صحبت کند، گفت: موارد تخلف و ايراد همه جا وجود ندارد و يک مورد را نبايد در مقابل 20 تا 30 مورد ديگر قرار داد و گفت که شهرداري بي‌برنامه عمل مي‌کند و بهتر است زحمات شهرداري را هم ببينيم.

حمزه شکيب در پاسخ به دبير هم گفت: شهرداري وظايفي دارد و ما هم نماينده مردم هستيم و قطعا قصد نداريم زحمات شهرداري را ناديده بگيريم، بلکه اين اظهارات و انتقادات در صحن شوراي شهر تهران به شهرداري کمک مي‌کند.

وي تصريح کرد: کمک به شهرداري اين نيست که کارهاي غلط و اشتباه را ناديده گرفته و يا با چشم بسته از آن‌ها عبور کنيم و تاييدي هم بر آن بگذاريم.

شکيب با بيان اين که روند برخي اقدامات شهرداري اشکالاتي دارد و ما هم وظيفه‌اي داريم، گفت: برخي موارد را لازم است خصوصي با شهرداري مطرح کنيم، اما در مواردي هم ضرورت اين است که در صحن علني شورا صحبت شود.

رييس کميسيون توسعه و عمران شورا اضافه کرد: موارد مطرح شده در مورد اشکالات و تخلفات، کاملا روشن و شفاف است و عجب است که چطور از آن دفاع مي‌شود.

احمد مسجد جامعي ،عضو کميسيون فرهنگي و اجتماعي شوراي شهر تهران نيز در ادامه گفت: در مصوبه مجزا تاکيد شده که نبايد پروژه‌هاي جديد در سال جاري آغاز شود، اما گزارش‌هاي ارائه شده حاکي از رعايت نشدن اين مصوبه است و بايد مشخص شود، چرا اين روند ادامه دارد.

وي با بيان اين که همدلي و همراهي شورا با شهرداري همواره بود و خواهد بود، گفت: متاسفانه نبود همراهي‌ها و تخلفات عمدتا در بدنه شهرداري صورت مي‌گيرد.

رسول خادم در ادامه به عنوان کسي که گزارش را به استماع حضار مي رساند گفت: اين گزارش براي دومين بار در سال جاري تهيه و ارائه مي‌شود و در جريان تهيه آن از کارشناسان و مسوولان شهرداري توضيح خواسته شده است.

وي افزود: علت مراجعه مستقيم شورا اين است که درخواست شورا براي ارائه گزارش از سوي شهرداري بي‌نتيجه مي‌ماند و يا با اصل واقعيت مطابقت ندارد.

خادم با بيان اين که کارشناسان شورا حداقل 50 درصد اشکالات و تخلفات را مطرح نکرده‌اند، افزود: مطمئن هستيم که کارشناسان شورا با توجه به تعاملي که با شهرداري دارند، با تساهل و تسامح زيادي برخورد کرده‌اند.

وي با تاکيد بر اين که ارائه اين گزارش به معني زير سوال بردن شهرداري نيست، تصريح کرد: بر اساس اين گزارش 94 درصد درآمدهاي غيرنقدي شهرداري محقق شده و اين در حاليست که در گذشته نه تنها اين رقم محقق نمي‌شد، بلکه به ثبت هم نمي‌رسيد.

رييس کميسيون برنامه و بودجه شوراي شهر تهران با اعلام اين خبر که دور سوم تهيه اين گزارش سه ماه ديگر در شورا ارائه مي‌شود، افزود: ايرادات وارد شده، مورد تاييد مسوولان شهرداري است و بهتر است ديگر در مورد اين که اين برآوردهاي مشکل دارد، چانه نزنند و ما هم درست نمي‌دانيم در جزييات موارد وارد شويم.

خادم در ادامه از حسن بيادي به عنوان ، نايب رييس شوراي شهر تهران ،که در غياب چمران رياست جلسه را بر عهده داشت، خواست تا بررسي طرح ارائه دستورالعمل‌ و تعيين ضوابط اجرايي نحوه اجراي پروژه‌هاي عمراني و نحوه واگذاري آن‌ها به پيمانکاران، بدون حضور معاون فني و عمران شهردار تهران بررسي شود و گفت: قرار بود معاون عمراني شهردار در زمان بررسي اين طرح حضور داشته باشد، اما هر هفته عقب مي‌افتد و در ماه هفتم سال هستيم و اين طرح هنوز به نتيجه‌اي نرسيده است.

خسرو دانشجو ، سخنگوي شوراي شهر تهران، هم که پيش از اظهارات خود با مدير عامل سازمان مهندسي و عمران شهرداري صحبت مي‌کرد، گفت: نگران نيامدن معاون شهردار بوديم، اما با اظهارات آقاي نصرآزاداني نگراني ما بيشتر شد.

وي افزود: به نظر مي‌رسد در جلسات بعدي همين مديران هم حضور نداشته باشند و اين نگراني آقاي خادم کاملا بجاست.

دانشجوي افزود: با اين وضعيت مثل اين که حساسيت زيادي روي اين طرح وجود ندارد و اگر مي‌خواهيد، مي‌توانيم اصلا رسيدگي نکنيم.

پس از ارائه اين گزارش و عليرغم مخالفت چند تن از اعضا، رسيدگي به طرح ارائه دستورالعمل‌ و تعيين ضوابط اجرايي نحوه اجراي پروژه‌هاي عمراني و نحوه واگذاري آن‌ها به پيمانکاران به جلسه روز يکشنبه هفته آينده موکول شد.


100

انتهای پیام/

کد خبر 1388071519