وي با اشاره به اقدامات انجام شده براي توسعه گردشگري شرکت درنمايشگاه هاي بين المللي گردشگري را يکي از اين اقدامات برشمرد و به شرکت ايران دربيش از 60 نمايشگاه بين المللي گردشگري درساليان گذشته اشاره کرد.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري در اين راستا برگزاري تورهاي آشناسازي براي مديران آژانس هاي مهم مسافرتي و خبرنگاران کشورهاي مختلف را از جمله ديگر اقدامات انجام شده ذکر کرد.
بقايي با اشاره به بحران مالي جهاني و بيماري آنفلو آنزاي جديد افزود:گردشگري در دنيا با افت همراه بوده و تنها ايران و چين موفق و با رشد نسبي در جذب گردشگر مواجه بوده اند.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري در بخش ديگري از سخنان خود ميزان تخريب آثار تاريخي در کشور را کمتر از 5 درصد در سال ذکر کرد و گفت: اين ميزان زيادي نيست و خود مردم توجهشان به اين آثار زياد شده است، ما هم از بسيج در روستاها و سازمانهاي مردم نهاد به عنوان ظرفيت هاي مردمي کمک مي گيريم.
بقايي با بيان اينکه ما در يونسکو طرحي را دنبال مي کنيم که براساس آن با حمل و فروش آثار تاريخي مانند مواد مخدر برخورد شود، افزود: خوشبختانه بازتاب خوبي هم داشته چون خيلي از کشورها با آن موافقت کردند.
وي با اشاره به ثبت آثار معنوي درکشور تصريح کرد: ما اولين ثبت در داخل را عيد نوروز قرار داديم و رويدادهاي انقلابي، روز قدس و مانند آن را هم براي ثبت معنوي شروع کرديم تا اين موضوعات در کانون توجه قرار داشته باشد از اين گذشته براساس طرحي که چند سالي است يونسکو آغاز کرده، ثبت آثار کشورها آغاز شده است و امسال ما دو پرونده عيد نوروز و موسيقي سنتي ايران به عنوان موسيقي کلاسيک را براي اين منظور در نظر گرفتيم.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري گفت: در مورد شخصيت ها هم ما کاري را با دسته بندي آنها در علوم مختلف شروع کرديم تا آثار آنها به ثبت برسد، البته برخي کشورها براي خود مي خواهند تاريخ سازي کنند اما از آنجا که مستنداتي ندارند، اين امر دوره اي و موقتي خواهد بود يا وقتي ما ديوان مولانا را ثبت کرديم جايگاه وي در ايران مشخص خواهد شد.
بقايي با اشاره به اهميت صنايع دستي درتوسعه گردشگري و درآمدهاي ناشي ازآن گفت: گر 12 ميليون نفري که از ايران خارج يا وارد آن مي شوند، هر يک 100 دلار صنايع دستي خريداري کنند، مبلغي بالغ بر يک ميليارد و دويست ميليون دلار صادرات در اين صنعت داشتيم که بازارهاي سنتي ما را زنده نگاه داشته است.
وي با اشاره به اقدامات انجام شده براي توسعه صنايع دستي درکشور افزود: 150 صنعت دستي از جمله زري بافي و قلم زني شناسايي شده است که امکان توليد انبوه و تجاري را دارد و برخي صنايع هست که مورد حمايت قرار مي گيرد./106
انتهای پیام/