کشف يک شهر پارتي در استان خراسان رضوي

به گزارش ميراث آريا(chtn) به نقل از روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي خراسان رضوي محسن لشگري،رئيس سازمان ميراث فرهنگي استان ضمن اعلام خبر فوق افزود : طول اين شهر 1300 متر عرض آن در ضلع شمال شرقي 150 متر و در ضلع جنوب غربي 450 متر است .

وي مصالح به کار رفته در ساخت اين شهر را خشت و کاهگل عنوان کرد و افزود: آثار معماري نمايان شده در گمانه‌ها مويد اين است که در اين محوطه تاريخي با يک شهر از پيش طراحي شده روبرو هستيم .

وي خاطر نشان کرد: هيات باستان شناسي خراسان در طول 45 روز موفق شد حصار پيرامون شهر را در چهار ضلع شهر گمانه زني و رديابي کند.

در ادامه حميد رضا نيک پور سرپرست معاونت ميراث فرهنگي اين سازمان گفت : بدست آمدن آجرهاي تزئيني با نقوش برجسته گياهي و حيواني گواه اين مطلب است که اين شهر داراي بناهاي با شکوهي مانند کاخ و نيايشگاه بوده است.

وي افزود : سفال‌هاي بدست آمده در اين گمانه زني که حجم بسياري را به خود اختصاص داده از ديگر يافته هاي مهم اين گمانه زني بود بطوري که تعداد 12 قطعه درسفالينه از ميان آنها قطعه يابي ،وصالي و مرمت شد.

سرپرست معاونت ميراث فرهنگي در ادامه افزود : اين ظرف شامل خمره ، کوزه ، تنگ ، سبو، بشقاب ، ظروف آبريز منقاري ، ظرف ميثاق و ظروف متنوع نوع آشپزخانه است.

وي تصريح کرد : در اين ميان سفال‌هاي خاص دوره اشکاني از قبيل سفالهاي جلينگي و سفالهاي نازک پوست تخم مرغي نيز ديده مي‌شود.

وي خاطر نشان کرد : با توجه با سفالهاي بدست آمده و ديگر داده هاي باستان شناختي حاصل از گمانه ها، تاريخي که براي اين شهر مي توان پيشنهاد کرد فاصله زماني قرن چهارم پيش از ميلاد تا دوره ساساني بوده است.

وي گفت : بررسي متون تاريخي و مرور نظرات مورخين در تعيين تاريخ و حتي بافت نام اين شهر شايد خالي از فايده نباشد بطوري که ژويستن مورخ رومي از شهري به نام دارا نام مي برد که توسط تيرداد بنيان گذاري شده است .

وي خاطر نشان کرد : با توجه به اين مستندات احتمال مي رود اين شهر همان شهر دارا يا داراگرد باشد.

نيکپور در پايان متذکر شد : کاوش هاي باستان شناسي در آينده قطعاً مدارک لازم را در رد يا قبول نظرات در اختيار ما قرار خواهد داد./106

انتهای پیام/

کد خبر 138807203