وي با اشاره به اينکه آخرين اطلاعات از وضعيت صادرات صنايعدستي کشور از گمرک جمهوري اسلامي ايران در اختيار معاونت هنرهاي سنتي و صنايعدستي قرار گرفته، اظهار داشت: از نظر ارزش وزني نيز صادرات صنايعدستي کشور تا پايان مردادماه سال جاري 9/8 درصد کاهش داشته است.
مدير کل حمايت از توليد و بازرگاني تصريح کرد: صادرات صنايعدستي کشورمان در اين مدت شامل وسايل چوبي و مبلمان، زيور آلات سنتي، گليم و زيلو، پارچه قلمکار و انواع خاتم بوده است.
کيايي افزود: ايران اولين کشور از نظر تنوع توليدات صنايعدستي در برآورد سازمان بين المللي يونسکو است اما به دليل مشکلاتي که در بازار فروش و عرضه اين محصولات وجود دارد فاصله ما با ساير کشورهاي رقيب زياد است.
وي با بيان اينکه به گفته صاحبنظران سهم صنايعدستي در درآمد سرانه ملي در حال حاضر معادل 4/3 درصد است، گفت: اين در حالي است که جايگاه کشور هند به عنوان يکي از کشورهاي رقيب در درآمد سرانه ملي 6/14 درصد محاسبه شده است.
اين مقام مسئول در ادامه اظهار داشت: جيگاه صنايعدستي در درآمد سرانه کشورهاي روبه رشد ميان 8 تا 14 درصد در نوسان است.
مهدي کيايي با تأکيد بر اينکه تبديل يک بناي تاريخي در هر استان به بازارچه صنايعدستي به صورت ضربتي در دستور کار همه استانهاي کشور قرار گرفته است، افزود: اين طرح يکي از برنامههاي کوتاه مدت اداره کل حمايت از توليد و بازرگاني معاونت هنرهاي سنتي و صنايعدستي کشور تا پايان سال جاري است.
مدير کل حمايت از توليد و بازرگاني اين معاونت اضافه کرد: ايجاد شهرک و بازارچههاي صنايعدستي در 5 استان قابليت دار با تأمين اعتبار لازم در دور سوم سفرهايي استاني نيز از جمله برنامههاي بلند مدت است.
وي خاطرنشان کرد: 14 استان در بخش ارائه طرحهاي مطالعاتي بازارچهها و شهرک صنايعدستي به معاونت هنرهاي سنتي اقدام کردهاند و اين معاونت در حال بررسي اين طرحها است./111
انتهای پیام/