احمد ترابي در ادامه خاطرنشان کرد:پس از شناسايي محوطه يادشده، خانه موجود در محوطه ياد شده خريداري شد.
به گفته اين مقام مسئول در پايگاه ميراث فرهنگي نهاوند؛ سپس خريد 15 پلاک از خانههاي موجود در محوطه تاريخي لائوديسه در دستور کار قرار گرفت که از اين مجموع تاکنون پنج پلاک خريداري شده است.
ياد آور ميشود؛ از جمله آثار به جاي مانده از سلوکيان در نهاوند آثار معبدي منسوب به سلوکيان معروف به معبد \" لاواديسه \" يا \"لائوديسه\" است.
اگرچه مکان دقيق اين معبد مشخص نيست اما آثاري که نواحي تپه مرکزي شهر و در بافت قديمي نهاوند به نام تپه دوخواهران بهدست آمده اين احتمال را قوت ميبخشد که محل معبد اين مکان بوده است.
اين معبد را آنتيو کوس ( آنتيو خوس ) پادشاه سلوکي در اين شهر براي همسر خود ملکه لائوديسه بنا کرده است . در حفاريهاي سال 1322 کتيبهاي به ابعاد 85*36 در 33 سطر به خط يوناني مربوط به آنتيو خوس سوم پادشاه سلوکي يافت شد.
اين کتيبه از دو قسمت متمايز تشکيل شده است: قسمت اول نامهاي از مندموس است که فرمان شاه را به اهالي نهاوند ابلاغ و از آنان درخواست ميکند که فرمان وي را روي سنگي نقش کرده و در معبد اصلي شهر نصب کنند.
قسمت دوم کتيبه همانند نامه آنتيو کوس سوم به مندموس است که به خاطر ملکه لائوديسه نگاشته و بنيانگذاري يکي از شعائر مذهبي را به ملکه ياد آوري ميکند که ملکه به سمت کاهنه بزرگ از حقوق مسلم و مزاياي مخصوص حوزه حکومتي مندموس برخوردار شود./118
انتهای پیام/