داود دانشيان در ادامه خاطرنشان کرد:مجموعه زندان از چهار سوله، يک سالن بزرگ سوله (سالن ورزشي سابق)، ساختمان ملاقات و بهداري، ساختمان حياتدار مربوط به دهه 30 (سرايداري)، ساختمانهاي مهمانسرا، ساختمان طويل سوله(سالن ورزش زندانيان) دو برج و منبع آب و ساختمان ملاقات دو طبقه مربوط به اوائل دهه70 تشکيل شده است.
وي با اشاره به اين که سقف برخي بناها به مرمت نياز دارند تصريح کرد: چشمانداز مطلوب در ساختمان سيلو بر سراسر دشت مجاور و فضاهاي پيرامون در تعيين کاربري بسيار مؤثر است.
وي با بيان اينکه همچنين وجود فضاهاي وسيع و يکپارچه براي طراحي مناسب هستند تصريح کرد:همچنين تنوع گونههاي ساختماني امکان طراحي فضاهاي باز را فراهم ميکند از سويي ديگر با وجود پارک جنگلي و کاروانسراي صفوي، امکان طراحي فضاهاي معماري وجود دارد.
دانشيان به تاريخي نبودن مجموعه زندان و امکان مداخله لازم در آن اشاره کرد و بيان داشت:وجود برخي تأسيسات زير بنايي مانند برق و تلفن، فضاهاي باز پيرامون مجموعه و نقش کاروانسرا در تعريف پروژه از ديگر امکانات وسيع اين مجموعه به شمار ميآيد.
مشاور پروژه طرح امکانسنجي بهرهبرداري از زندان در محوطه تاريخي بيستون نيز در اين نشست گفت:در بخش جنوبي محوطه بيستون به وجود فضايي براي حرکت گردشگر در مجموعه نياز است.
انيسي اضافه کرد: بر اساس موازين ارائه شده در پرونده ثبت جهاني؛ کاروانسرا اقامتگاه محققان تعيين شده است.
وي ادامه داد: براساس طرح کالبدي منطقه زاگرس؛ بيستون زاگرس به عنوان يک مجموعه گردشگري در مقياس ملي و بين المللي با قابليت استقرار يک تا چند روزه تعريف شده است.
وي با اشاره به طرح جامع ساماندهي عرصه محوطه تاريخي بيستون يادآور شد:در محدوده جنوبي بايد ورودي مجموعه شامل ورودي، نگهباني، غرفه فروش و پارکينگ جنوبي پيشبيني و جانمايي شود.
به گفته اين کارشناس ميراث فرهنگي؛ همچنين در کوتاهمدت يک ضلع از کاروانسراي صفوي به دفتر پايگاه و سه ضلع ديگر آن نيز به مهمانپذير اختصاص مييابد.
وي بر ارتقاي کيفي و کمي خدمات گردشگري محوطه بيستون تأکيد کرد:تعريف مجموعه خدماتي گردشگري با جهتگيري تاريخي فرهنگي، پيوند کالبدي کاروانسرا با مجموعه زندان، بهرهگيري از امکانات کالبدي زندان براي تعريف ورودي جنوبي مجموعه، بهرهگيري از پارگ جنگلي مجاور به منظور تقويت امکانات گردشگري در راستاي ارتقاي کيفي و کمي خدمات گردشگري محوطه بيستون تعريف شدهاند.
انيسي در پايان بيان داشت:همچنين در اين طرح توجه به امکانات و ظرفيتهاي تاريخي و طبيعي جنوب و نيز ساماندهي ورودي محوطه مورد تأکيد قرار گرفته است. /118
انتهای پیام/