به گزارش ميراث آريا(chtn) کارگروه توسعه حمل و نقل عمومي و مديريت مصرف سوخت مهرماه سال گذشته به منظور تصميم‌گيري در مورد نحوه اجراي قانون توسعه حمل و نقل عمومي و مديريت سوخت، ساماندهي و توسعه حمل و نقل عمومي، خارج کردن خودروهاي فرسوده، مديريت مصرف سوخت، گازسوزکردن خودروها، کاهش تقاضاي سفر، تغيير دستگاه اجرايي پروژه‌هاي مرتبط، توزيع اعتبارات مربوط و تنظيم ساز و کار عملياتي نمودن تصميمات، تشکيل شد.

بنا بر اين گزارش به نقل از پايگاه اطلاع رساني دولت ،بر اساس مصوبه جديد دولت، به منظور تسريع در تصميم‌گيري‌هاي مرتبط با مديريت حمل‌ و نقل و مصرف سوخت در کشور و هماهنگي نهادهاي ذيربط، وظايف و مسئوليت‌هاي کارگروه توسعه حمل و نقل عمومي و مديريت مصرف سوخت، نسبت به گذشته ارتقا پيدا کرد؛ از اين رو، علاوه بر اختيارات سابق، وظايف کلاني همچون تدوين سياست‌هاي جامع کشور در بخش حمل ونقل و مصرف سوخت و تنظيم بودجه تلفيقي حمل و نقل برون شهري و درون شهري کشور نيز به عهده کارگروه توسعه حمل و نقل عمومي و مديريت مصرف سوخت گذارده شده است.

بر اين اساس، هيئت وزيران در جلسه مورخ ‌١٩ / ‌٧ / ‌٨٨ بنا به پيشنهاد رييس‌جمهور و به استناد اصول‌١٢٧و ‌١٣٨قانون اساسي، اختياراتش را در امور مربوط به حمل و نقل و سوخت و اجراي قانون توسعه حمل و نقل عمومي و مديريت سوخت -مصوب ‌١٣٨٦- به کارگروهي متشکل از وزيران کشور، راه و ترابري، نفت، معاون برنامه‌ريزي و نظارت راهبردي رييس‌جمهور، معاون رييس‌جمهور و رييس سازمان حفاظت محيط زيست و آقايان مسعود زريبافان، سيدمهدي هاشمي، علي سعيدلو و محمد رويانيان به عنوان «کارگروه توسعه حمل ونقل عمومي و مديريت مصرف سوخت» تفويض کرد.
پيش از اين در «کارگروه توسعه حمل و نقل عمومي و مديريت مصرف سوخت»، وزير صنايع و معاون اجرايي رييس‌جمهور نيز حضور داشتند که در کارگروه جديد، عضويت ندارند.

وظايف کارگروه

بر اساس مصوبه دولت، کارگروه توسعه حمل و نقل عمومي و مديريت مصرف سوخت علاوه بر تصميم‌گيري درباره نحوه اجراي قانون توسعه حمل و نقل عمومي و مديريت سوخت، وظايف اساسي و کلان ديگر را نيز عهده‌دار خواهد بود.

کارگروه توسعه حمل ونقل عمومي و مديريت مصرف سوخت مکلف به تنظيم بودجه تلفيقي بخش حمل و نقل درون و برون شهري بنا به پيشنهاد ستاد مديريت حمل و نقل و سوخت به منظور متعادل‌سازي اعتبارات و تخصيص بهينه منابع در راستاي اهداف توسعه حمل و نقل جهت درج در لوايح بودجه سالانه کل کشور و همچنين نظارت بر اجراي بودجه مصوب بخش حمل ونقل است. همچنين تصويب سياست‌هاي جامع کشور با رعايت سياست‌هاي کلي نظام در امور عرضه و تقاضاي حمل و نقل کشوري (درون شهري و برون شهري)، توليد، توزيع و مصرف سوخت و انرژي در کشور، توليد و واردات ناوگان و صنايع حمل و نقل و نيز تعيين و پيشنهاد استانداردهاي لازم براي تصويب در شوراي عالي استاندارد (با رعايت سياست‌هاي کلي نظام) از ديگر وظايف کارگروه است.

تصويب آيين‌نامه‌هاي مربوط به حوزه حمل و نقل و سوخت و نيز تغيير و اصلاح آيين‌نامه‌هاي موجود بر اساس شرايط و نيازهاي روز کشور و تصويب سياست‌هاي اجرايي و اولويت‌هاي حمل و نقل و نوسازي ناوگان، از ديگر وظايف کارگروه توسعه حمل و نقل عمومي و مديريت مصرف سوخت است.

بر اساس مصوبه دولت، دستگاه‌ها، کميسيون‌ها، شوراها و ساير کارگروه‌هاي مرتبط با هيئت وزيران موظفند موارد مربوط به حوزه حمل و نقل و سوخت را براي تصميم‌گيري به اين کارگروه ارسال کنند. ستاد مديريت حمل و نقل و سوخت موظف است نسبت به اطلاع‌رساني، پيگيري، هماهنگي و نظارت بر اجراي مصوبات کارگروه اقدام و عملکرد دستگاه‌ها را ارزيابي و به کارگروه و در صورت ضرورت به رييس‌جمهور گزارش کند.

دبيرخانه کارگروه در ستاد مديريت حمل و نقل و سوخت تشکيل مي‌شود و موظف به انجام مطالعات و تحقيقات و نيز پيشنهاد مصوبات، آيين‌نامه‌ها و اصلاحات آيين‌نامه‌هاي موجود به منظور تصميم‌سازي براي کارگروه در راستاي راهبري و اعمال مديريت کلان و يکپارچه در حوزه حمل و نقل و سوخت است. رييس ستاد مديريت حمل و نقل و سوخت توسط رييس‌جمهور منصوب و ضمن عضويت در کارگروه، مسئوليت کارگره را نيز بر عهده خواهد داشت. ساختار سازماني و ماموريت، شرح وظايف و اختيارات ستاد مديريت حمل و نقل و سوخت با رعايت اين تصويب‌نامه توسط معاونت توسعه مديريت و سرمايه انساني رييس‌جمهور ظرف يک ماه تهيه و ابلاغ خواهد شد. تصميماتي که توسط اين کارگروه در امور اجرايي اتخاذ مي‌شود در حکم تصميمات رييس‌جمهور و هيئت وزيران و لازم‌الاجراست و با رعايت ماده ‌١٩ آيين‌نامه داخلي هيئت دولت براي اجرا ابلاغ مي‌شود. ملاک تصميم‌گيري در غير موارد اجرايي، موافقت اکثريت وزيران عضو کارگروه است و مصوبات آن در صورت تاييد رييس‌جمهور با رعايت ماده ‌١٩ آيين‌نامه داخلي هيئت دولت، قابل صدور است. /100

انتهای پیام/

کد خبر 1388072723