محمدعلي کاکي درادامه خاطرنشان کرد:در حال حاضر پايگاهي مجهز و مناسب به منظور حفاظت فيزيکي در اين مطقه مستقر و تقويت شده است.
وي با اشاره به گذشت زمان و تخريب و آسيب ديدگي سقف نصب شده بر روي آثار تاريخي خارج شده از زير خاک بيان داشت: براين اساس در ابتداي سال جاري پوشش سقف در جهت حفاظت آثار تعويض شد.
وي با بيان اينکه آثار بدست آمده در اين کاوش به موزه آتشکده منتقل شده است تصريح کرد: ويترينهاي اين موزه داراي دوربينهاي مداربسته و نورپردازيهاي منطبق بر استاندارد جهاني است که به اثر هيچ صدمهاي وارد نميکند.
وي با اشاره به اينکه در بافت تپه ميل دو فصل کاوش و حفاري در سال 1932 توسط توسط آقا و خانم اشميت و يک گروه باستان شناس آمريکائي انجام شده است اظهارداشت:در سالهاي اخير توسط فيروزه شيباني باستان شناس و مرمتگر نيز کاوش و حفاري در اين تپه تاريخي انجام شده است.
به گفته اين مقام مسئول در اداره ميراث فرهنگي شهرستان شهرري؛ براساس آخرين کاوشهاي انجام شده بر روي تپه ميل توسط شيباني، مواد فرهنگي از جمله سفالها، گچبريهاي کمنظير و عناصر معماري بهکاررفته دراين بنا يافت شد که همگي اين آثار به موزه آتشکده منتقل شدند.
وي با اشاره به اينکه گچبريهاي منحصر به فرد ياد شده مربوط به دوره ساساني هستند اظهارداشت: در ابتداي سال جاري تعدادي از اين گچبريها در موزه آتشکده نگهداري ميشوند.
کاکي در پايان گفت:علاوه بر موارد ياد شده، طراحي سقف و پوشش بخشهاي کاوش شده يا حفاري شده نيز انجام شده بنابراين مواد فرهنگي آتشکده ري از گزند عوامل طبيعي و جوي در امان نگه داشته شدند/119
انتهای پیام/