ميراث آريا(chtn) - عضو شوراي سياستگذاري جامعه ايمن شهر تهران گفت معتقد است که بنا براقدامات صورت گرفته در صورت وقوع زلزله در تهران نسبت به 5 سال گذشته تلفات کمتر خواهد بود،اين در حالي است که شکيب رييس کميسيون عمران و توسعه شهرداري مي گويد: بايد براي مقابله با آن و کاهش خطرات برنامه‌ريزي‌هاي لازم را داشته باشيم، در حال حاضر شرايط ما در وضعيت مطلوبي نيست.

از سوي ديگر رئيس پژوهشکده مديريت خطرپذيري و بحران پژوهشگاه زلزله شناسي مي گويد: حال نگاه سنتي ايران بيشتر از پيشگيري به بعد از وقوع بحران معطوف است. پروين احمدي نژاد عضو شوراي شهر اسلامي شهر تهران نيز زلزله را بزرگترين تهديد براي بافت‌ فرسوده مي داند.

در همين رابطه عضو شوراي سياستگذاري جامعه ايمن شهر تهران گفت: با توجه به اقدامات صورت گرفته در صورت وقوع زلزله در تهران نسبت به 5 سال گذشته تلفات کمتر خواهد بود ولي باز هم به نقطه صفر نمي‌رسيم.

محمدرضا اردلاني با اشاره به زلزله تهران، گفت: کلانشهر تهران در صورت بروز زلزله آسيب‌پذير است.

وي ادامه داد: اقدامات خوبي در زمينه مقاوم سازي ساختمان‌ها، بيمارستان‌ها و ... انجام شده است و پهنه‌ها و نقاط ضعف را شناسايي کرده‌ايم.

عضو شوراي سياستگذاري جامعه ايمن شهر تهران اظهار داشت: در حال حاضر کار به نيمه رسيده و برخي از کارها نيز در اين زمينه رو به اتمام است.

زلزله هشداري براي مديريت شهري

رئيس کمسيون توسعه و عمران شوراي اسلامي شهر تهران نيز در اين باره گفت: زلزله‌اي که با 4 ريشتر تهران را لرزاند، بايد هشداري براي مديريت شهري باشد.

حمزه شکيب افزود: بايد اين حادثه طبيعي را جدي‌تر گرفت و براي مقابله با آن و کاهش خطرات آن برنامه‌ريزي‌هاي لازم را داشته باشيم، در حال حاضر شرايط ما در وضعيت مطلوبي نيست.

وي افزود: براي زلزله‌اي که اتفاق افتاد حالت‌هاي مختلفي را مي‌توان پيش‌بيني کرد چرا که ممکن است پيش‌لرزه يا زلزله اصلي باشد. براي اين فاز از حادثه پيشنهاد ما به عنوان نماينده‌هاي مردم در شوراي اسلامي شهر تهران اين است که مديريت شهري و ستاد مديريت بحران برنامه‌ ريزي‌هاي خود را براي زلزله احتمالي ديگر داشته باشند تا بتوانند امداد رساني خود را به نحو مطلوب انجام دهند.

شکيب در ادامه گفت: با وضعيت ساخت و ساز فعلي تهران در صورت وقوع زلزله‌اي بزرگتر خسارت شديدي را در پيش خواهيم داشت اما در اين شرايط مردم بايد آرامش خود را حفظ کنند چراکه در اين صورت مي‌توانند مديريت خوبي بر خود و خانواده‌ خود داشته باشند.

وي تصريح کرد: در حال حاضر پرداختن به اين موضوع که در صورت وقوع زلزله شديد‌تر چه بايد کرد از اهميت بيشتري برخوردار است ولي نبايد موضوعي مانند معضل بافت‌هاي فرسوده را فراموش کرد.



نگاه سنتي ،معطوف به بعد از وقوع بحران

رئيس پژوهشکده مديريت خطرپذيري و بحران پژوهشگاه زلزله شناسي نيز در اين مورد به فارس گفت: نگاه سنتي ايران بيشتر به بعد از وقوع بحران بوده و کمتر اين نگاه متوجه پيشگيري از بحران بوده است.

کامبد اميني حسيني افزود: بحث مديريت بحران بعد از زلزله منجيل و بم مورد توجه قرار گرفت و مطالعاتي در زمينه کاهش خطرپذيري و آسيب‌پذيري انجام شد، اما اين فعاليت‌ها خيلي جدي نبوده و به حد مطلوب خود نرسيده است.

وي ادامه داد: ديدگاه سنتي ايران هميشه به بعد از وقوع بحران و حادثه بوده و متأسفانه کمتر به بحث پيشگيري بحران توجه شده است.

رئيس پژوهشکده مديريت خطرپذيري و بحران افزود: ما بيشتر در کشور به بحث امدادرساني پرداخته‌ايم و بحث کاهش ميزان خطر و آسيب را مود توجه قرار نداده‌ايم و ما مردم را براي مواجهه با خطرات و بحران‌ها آماده نکرده‌ايم.

وي با اشاره به اينکه ديدگاه کلي در جهان بيشتر به سمت پيشگيري و کاهش خطرات است، افزود: يکي ديگر از مشکلاتي که پيش روي ما در بحث کاهش خطرپذيري بلايا داريم، فراموش‌کار بودن مردم و مسئولين است. وقتي که در کشور زلزله‌اي بزرگ رخ مي‌دهد، مردم و مسئولان چند ماه به دنبال مقاوم‌سازي و بحث‌هايي در زمينه کاهش آسيب‌پذيري هستند، اما به مرور زمان اين مسئله جدي را فراموش مي‌کنند.

اميني حسيني افزود: بايد رسانه‌ها به طور مستمر در زمينه زلزله اطلاع‌رساني کنند و بايد در زمينه کاهش آسيب‌پذيري بحران و بلايا نيز فرهنگ‌سازي شود.


زلزله بزرگترين تهديد براي بافت‌ فرسوده تهران است
پروين احمدي‌نژاد ،عضو کميسيون برنامه و بودجه شوراي اسلامي شهر تهران هم گفت: زلزله بزرگترين تهديد براي بافت فرسوده تهران به شمار مي‌رود.

وي افزود: يکي از ضروريت‌هاي انسان امنيت است و يکي از مصداق‌هاي امنيت براي مردم اين است که خانه‌هايي داشته باشند که استانداردهاي لازم را داشته باشد.

وي افزود: در حال حاضر قوانين براي اصلاح مشکلات بافت‌هاي فرسوده وجود دارد و مشکلي در قانون‌گذاري نداريم.

احمدي‌نژاد با بيان اينکه موضوع بافـت‌هاي فرسوده براي اعضاي شوراي شهر از اهميت بالايي برخوردار است، گفت: شوراي شهر همواره پيگير اين موضوع بوده اما رفع مشکل بافت‌‌هاي فرسوده بايد در عمل تحقق يابد. وقت آن رسيده است که نسبت به اين موضوع اقدام جدي‌تري صورت پذيرد.

وي تصريح کرد: در حال حاضر وضعيت بافت‌هاي فرسوده در تهران شرايط مطلوبي ندارد و تهديدي براي شهروندان تهراني به شمار مي‌آيد.

عضو کميسيون شوراي اسلامي شهر تهران با بيان اينکه در چنين شرايطي مردم بايد آرامش خود را حفظ کنند، اظهار داشت: مردم با حفظ آرامش خود مي‌توانند در صورت وقوع حوادثي از اين دست، واکنش بهتري نشان دهد.

100

انتهای پیام/

کد خبر 1388072836