يحيي رحمتي با اشاره به اينکه اگر ميخواهيم غناي يک سرزمين را بشناسيم بايد به توليدات فرهنگي مراجعه کنيم، اظهار داشت: به جرأت بايد گفت که فرهنگ اسلامي در شکل و صورت توليدات فرهنگي ما در قرنهاي گذشته تأثير شگرفي گذاشته است.
وي ادامه داد: به نظر ميرسد اسلام با آمدنش به سرزمين ايران تعريف خاصي از دين ارائه کرده که حتي بر روي هنر ايران زمين که بنيادي 7 هزار ساله دارد نيز تأثير گذار بوده است.
مدير کل حفظ و احياء اين معاونت تصريح کرد: بسياري از جلوههاي هنري که در قرن 19 و 20 ميلادي در اروپا تجلي يافت در قرون 8 و 9 هجري قمري در ايران جايگاهي بس عظيم داشته است.
اين مقام مسئول با بيان اينکه بر همين اساس و با شناسايي اين توليدات فرهنگي، ميتوان معرفهاي بزرگي را براي ايران در جهان به دست آورد، گفت: کتابت و نگارگري، موسيقي سنتي، آرايههاي وابسته به معماري، موسيقي نواحي بخشي از اين توليدات فرهنگي را شامل ميشوند.
رحمتي در ادامه اظهار داشت: لازمه حفظ اين توليدات فرهنگي و احياء آنها از طريق بهره مندي از حوزههاي جديد فرهنگي است و اين موضوعي است که در تعامل با سازماني چون فرهنگ و ارتباطات اسلامي دست يافتني ميشود.
وي خاطرنشان کرد: با توجه به اهميت ديدگاه فرهنگي هنرهاي سنتي و صنايعدستي و متولي گري سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در امور فرهنگي حمايت اين سازمان لازم به نظر ميرسد.
يحيي رحمتي خاطرنشان کرد: نگاهها بايد به سمت و سوي اهميت بعد فرهنگي صنايعدستي سوق داده شود چرا که اهميت آن بيش از توجه به ابعاد اقتصادي اين توليدات است./111
انتهای پیام/