ميراث آريا(chtn) - البته بخشي از اين گزارش در جلسه علني ديروز شوراي شهر توسط رئيس کميسيون عمران شورا قرائت شد و حمزه شکيب گفت: بعد از وقوع زلزله عصر شنبه، پس لرزه‌اي وجود نداشته است اما يک‌شنبه شب نزديک محل وقوع زلزله اول، زلزله ديگري با بزرگي 6/2 ريشتر رخ داده است.

شکيب افزود: طي هفته‌هاي اخير نيز تکان‌هايي در تهران گزارش شده که نشان مي‌دهد گسل‌هاي اين منطقه که شامل گسل ري، ايوانکي و کهريزک است، فعال هستند.

گزارش شوراي شهر تهران درمورد زلزله عصر شنبه، که بر مبناي اطلاعات موسسه ژئوفيزيک دانشگاه تهران و پژوهشگاه بين‌المللي زلزله‌شناسي تهيه شده نشان مي‌دهد بعد از ظهر شنبه گذشته، ساعت 14 و 23 دقيقه و 57 ثانيه ، بر اثر شکستگي گسل مابين پاکدشت و شهرري در عمق 18/1 کيلومتري زمين ، زلزله‌اي به بزرگي 9/3 ريشتر در تهران به وقوع پيوسته است.

محل وقوع زلزله ما بين سه گسل کهريزک با طول 44 کيلومتر ، گسل ايوانکي با طول 74 کيلومتر و گسل پيشوا با طول 34 کيلومتر است.

حمزه شکيب ، رئيس کميسيون عمران شوراي شهر تهران در حاشيه جلسه ديروز شورا در گفت‌وگو با خبرنگاران ضمن رد هر گونه احتمال انفجار در روز شنبه گذشته تصريح کرد: اطلاعاتي که در اختيار ما قرار گرفته نشان مي‌دهد لرزش 25 مهرماه در تهران فقط و فقط بر اثر شکستگي گسل در اعماق 8/1 کيلومتري زمين بوده است.

اين زلزله ششمين لرزش ثبت شده براي تهران در موسسه ژئوفيزيک از سال 81 تاکنون بوده است.

تهران به ترتيب در 19 اسفند 81 با قدرت 4 ريشتر ، 29 آذر 85 با قدرت 1/4 ريشتر ، 28 خرداد ماه 86 با قدرت 6/5 ريشتر ، 3 شهريور ماه 86 با قدرت 6/4 ريشتر ، 28 آبان ماه 86 با قدرت 1/5 ريشتر و 25 مهر 88 با قدرت 9/3 ريشتر لرزيده است.

هشدار مجدد به مسولان شهر تهران

وي در ادامه يادآور شد: انتظار ما از شهرداري تهران بيشتر از سازمان نظام مهندسي است و از اين سازمان مي خواهيم که اگر گره اي در اين زمينه وجود دارد بهتر است با ما در ميان بگذارند تا راه حل هايي ارايه دهيم در ضمن علاوه بر اقدامات شهرداري ،دولت نيز مي تواند در زمينه بهبود و اصلاح کيفيت مصالح ساختماني ،تربيت نيروي انساني و نظام کنترلي ،ريسک زلزله را کم کند.

شکيب در تشريح زلزله اخير در پايتخت گفت: بر اساس گزارش هاي رسيده ،روز شنبه بيست وپنجم مهرماه در حواشي پاکدشت و شهر ري زلزله اي با قدرت 4 ريشتر به ثبت رسيده است و محل دقيق اين زلزله 20 کيلومتري کهريزک و 17 کيلومتري شهرري با عمق 1.8 کيلومتر بوده است .

رييس کميسيون عمران شورا در جلسه علني روز سه شنبه در اين باره توضيح داد: نکته قابل تامل در اين زلزله اين است که پس از وقوع آن پس لرزه اي اتفاق نيفتاد و يکشنبه شب نيز نزديک همين محل زلزله ديگري به بزرگي 2.6 ريشتر اتفاق افتاده است.

با استناد به گفته هاي اين مقام مسئول در هفته هاي اخير نيز يک سريي زلزله گزارش شده که نشان مي دهد گسل هاي اين منطقه که شامل گسل ري ، ايوانکي و کهريزک است فعال هستند و بايد توجه بيشتري به اين مناطق داشت.



فاجعه در پايتخت با زلزله 6 ريشتري

پس از وقوع زلزله هاي فوق سوالي که ذهن اکثر شهروندان تهراني را به خود مشغول کرده است اين نکته است که زلزله چند ريشتري مي تواند تهران و تهراني ها را تهديد کند و در صورت وقوع چنين زلزله اي چه ميزان خسارت به پايتخت فرسوده وارد خواهد شد؟

حمزه شکيب در پاسخ به اين سوالات گفت: در اين زمينه تحقيقاتي انجام شده است ولي چون اين تحقيقات بر اساس زمين لرزه هاي منجيل و رودبار و ... است چندان براي پايتخت قابل استناد نيست ولي با يک بررسي کلي مي توان به اين نکته رسيد که در صورت وقوع يک زلزله 6 ريشتري تهران با فاجعه بزرگي مواجه خواهد شد چراکه حتي براي اين منظور تا به امروز بودجه اي در نظر گرفته نشده است.

وي در ادامه با اشاره به معضلات موجود در بافت هاي فرسوده و حساسيت اين مناطق در مورد وقوع زلزله يادآور شد: تسهيلات منظور شده براي مشارکت مستقيم مردم در نوسازي اين بافت ها نيز دردي از مناطق فرسوده دوا نمي کند چون اين طرح مستلزم مشارکت همه جانبه مردم ساکن در اين مناطق و ارايه تسهيلات ويژه مالي براي کمک به مردم است.
100

انتهای پیام/

کد خبر 1388072914