ميراث آريا(chtn) - محمود سروش افزود: کشور ما نيز وارد پاندمي آنفلوانزاي A شده است و با شيوع رو به افزايش اين بيماري در کشور رو به رو هستيم، دستورالعمل پيشگيري و کنترل اين بيماري به اغلب دستگاه‌هاي اجرايي از سوي وزارت بهداشت فرستاده شده اما به علت اجراي نادرست اين دستورالعمل‌ها به خصوص در آموزش و پرورش نگران شيوع بالاتر اين بيماري در کشور هستيم.

وي ادامه داد: متأسفانه هيچ آمار و گزارش دقيقي درباره ميزان اجراي اين دستورالعمل و تعطيل کلاس‌هاي درس مدارس از وزارت آموزش و پرورش دريافت نکرده‌ايم و نمي‌توانيم گزارش دقيقي از اين نظر ارائه کنيم.

مدير برنامه آنفلوانزا و مراقبت‌هاي مرزي وزارت بهداشت اضافه کرد: آنچه مسلم است بسياري از مدارس هنوز دستورالعمل پيشگيري و کنترل آنفلوانزاي A را اجرا نمي‌کنند، حتي در بسياري از استانها آموزش و پرورش اين دستورالعمل را که با امضاي معاون وزارت آموزش و پرورش ابلاغ شده است تکثير نکرده و مديران مدارس از اين دستورالعمل بي خبر هستند.

وي گفت: بر اساس اين دستورالعمل هر روز بايد دو نفر مسئول غربالگري دانش آموزان هنگام ورود به مدرسه باشند و اگر دانش آموزي علايم بيماري دارد بايد به خانه برگردد و تحت مراقبت و درمان قرار گيرد، در هر مدرسه نيز بايد يک اتاق ايزوله براي اين دانش آموزان باشد و تا زمان رسيدن والدين آنها براي بردن بچه‌ها در آن اتاق نگهداري شوند ولي اکثر مدارس اين اتاق را ايجاد نکرده‌اند.

سروش افزود: اساس اين دستورالعمل اين است که تا جاي ممکن است کلاس‌ها و مدارس تعطيل نشوند، زيرا مي‌دانيم تعطيل مدارس باعث مي‌شود 16 درصد شاغلان در مشاغل ديگر هم ترک شغل کنند و به رسيدگي از فرزند خود بپردازند و اين وضعيت به کل جامعه آسيب مي رساند.

وي گفت: بر اساس دستورالعمل پيشگيري از آنفلوانزا در مدارس اگر 15درصد جمعيت يک کلاس در مهدهاي کودک، کودکستانها و مدارس ابتدايي، راهنمايي و دبيرستان به مدت 3 روز متوالي به بيماري آنفلوانزا يا شبه آنفلوانزا مبتلا شدند بايد آن کلاس درس به مدت 7 روز تعطيل شود و اگر بيش از دو کلاس به اين وضعيت برسند بايد کل مدرسه به مدت 7 روز تعطيل شود، ضمن اينکه مديران، معلمان و مربيان و دانش آموزان و هر يک از افراد مقيم اين مراکز اگر به اين بيماري‌ها مبتلا شوند بايد حداقل 3 روز و تا قطع کامل تب به مرخصي بروند و مديران بالادستي بايد امکان مرخصي آنان را فراهم کنند.

وي افزود: تصميم گيري درباره اجراي مفاد اين دستورالعمل به عهده ستاد آنفلوانزا در شهرستان و استان مربوطه است اما متأسفانه در بسياري از استانها اجراي اين دستورالعمل جدي گرفته نشده، اطلاع رساني نشده و حتي در مواردي اصلاً دستورالعمل تکثير نشده و در اختيار مديران مراکز آموزشي قرار نگرفته است.
100

انتهای پیام/

کد خبر 1388080235