با اين موافقت، ايران از معدود کشورهايي است که داراي مرکز منطقهاي مطالعات ميراث ناملموس شده است.
پرو نخستين عضو کنوانسيون 2003 است که داراي مرکز مطالعات منطقهاي است. ژاپن، کره جنوبي، چين و .... نيز از جمله کشورهايي هستند که روز گذشته پيشنهاد آنها مبني بر تأسيس مرکز مطالعات حفظ ميراث ناملموس مورد موافقت يونسکو قرار گرفته است.
سخنگوي سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري با بيان اين مطلب افزود: پيشنويس موافقتنامه منعقد شده بين جمهوري اسلامي ايران و سازمان يونسکو در مورد تأسيس مرکز منطقهاي حفظ ميراث ناملموس در آسياي ميانه و جنوب غربي با حضور ريکس اسميتز نماينده يونسکو، فاطمه فراهاني رئيس اداره فرهنگ کميسيون ملي يونسکو در ايران، مديران و کارشناسان پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري پس از هفت روز بحث و تبادل نظر و بررسي امکانات و ظرفيتهاي سازمان ميراث فرهنگي در تيرماه سال جاري تهيه و به يونسکو ارسال شد.
با امضاي اين موافقتنامه در سال 2011- 2010 ميلادي، مرکز منطقهاي مطالعه حفظ ميراث ناملموس در آسياي ميانه و جنوب غربي در تهران با نظارت يونسکو تأسيس خواهد شد.
به گفته محسني؛ اين مرکز مؤسسهاي مستقل و در خدمت دولت هاي عضو و اعضاي پيوسته يونسکو خواهد بود تا با توجه به منافع مشترک و اهداف تعيين شده با اين مرکز همکاري کنند.
مدير امور پژوهشي پژوهشگاه ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري اظهار داشت:پيش نويس يادشده با توجه به کنوانسيون حفظ ميراث ناملموس (کنوانسيون 2003 ) که در سي و دومين نشست مجمع عمومي يونسکو تصويب و در آوريل 2006 به مرحله اجرا درآمد تهيه شد.
اين مجمع به دبيرکل اجازه داده بود تا با دولت جمهوري اسلامي ايران موافقتنامهاي براساس پيشنويس ارائه شده به مجمع عمومي يونسکو در نشست بيستم، منعقد کند./118
انتهای پیام/