صادق محمدي با اشاره به کاخ آپادانا گفت:ستون،سرستون و پايه ستون هاي موجود در محوطه ساماندهي خواهند شد و بخشي از ستونها که امکان مرمت در آنها وجود دارد نيز مرمت ميشوند و در جاي خود قرار خواهند گرفت تا گردشگران بتوانند ديد مناسبتري از اين اثر تاريخي داشته باشند.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي استان خوزستان ادامه داد:همچنين مقرر شد با مشاوري که بتواند سازههاي تاريخي را با استفاده از امواج ماهواره در عمق چهار متري زير زمين تشخيص دهد قراردادي منعقد شود.
محمدي يادآور شد:با استفاده از دستگاه ريموت سنسينگ تمام عناصر زيرزمين بدون انجام هيچ گونه کاوش باستان شناسي،شناسايي خواهد شد تا با انجام اين مهم عرصه و حريم محوطه باستاني شوش به صورت علمي،کامل و شفاف مشخص ميشود.
وي گفت: همچنين با توجه به راهاندازي آزمايشگاه مرمت اشيا توسط سازمان ميراث فرهنگي استان خوزستان برخي از اشيايي که در انبار شوش وجود دارند و سالها مورد مرمت قرار نگرفتند توسط کارشناسان مجرب مرمت مي شوند و در معرض ديد عموم قرار ميگيرند.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي استان خوزستان به مرمت و مقاوم سازي هاي انجام شده در قلعه شوش اشاره کرد و گفت:همچنين مقرر شد پيمانکار مربوطه در بخش هاي آسيب ديده مرمت هاي لازم را انجام دهد و از آسيب جلوگيري کند.
محمدي تصريح کرد:بر اساس تفاهم نامه منعقد شده با شهرداري مقرر شده است شهرداري در نظافت محوطه شوش همکاري کنند.
وي گفت:حتي شهرداري در راستاي محصور سازي محوطه باستاني شوش اعلام آمادگي کرده است تا با انجام اين پروژه محوطه باستاني شوش به حيات خود ادامه دهد.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي همچنين شکايت هاي مردم شوش،کارکنان پايگاه و مسئولان شهر از عدم حضور مدير پايگاه و به دنبال آن عدم رسيدگي وي به مشکلات محوطه را از جمله دلايل برکناري محمدرضا چيت ساز دانست.
محمدي با بيان اينکه مدير قبلي پايگاه شوش درصدد کنترل پروژه هاي شوش از راه دور بود،گفت:چيت ساز هر دو ماه يک بار و حتي گاهي اوقات سه ماه يکبار به شوش سفر مي کرد و با اين حضور کمرنگ خود مشکلات پي در پي و بسياري براي پروژه ها به وجود آمد.
وي افزود:همچنين با توجه به اينکه مردم شوش استعلامات بسياري براي کارهايي که مي خواستند انجام دهند نياز داشتند که متولي برخي از آن ها پايگاه شوش بود بنابراين حضور دائمي مدير پايگاه در محل کار خود ضروري به شمار مي رفت.
محمدي خاطرنشان کرد:ولي متاسفانه به علت عدم حضور وي مردم سرگردان مي شدند و مشکلاتشان لاينحل باقي مي ماند و برخي مواقع با مراجعه به ديگر مراجع براي حل مشکل خود شکايت مي کردند.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي استان خوزستان تصريح کرد:فرمانداري شوش هم اين مسائل را به سازمان ميراث فرهنگي خوزستان منعکس مي کرد در صورتي که ما اجازه دخالت در امور پايگاه را نداشتيم و تنها موضوعات را به مدير پايگاه ارجاع مي داديم ولي متاسفانه به دليل عدم حضور مدير پايگاه مشکلات حل نمي شد.
محمدي ادامه داد:خيل عظيمي از شکايات مختلف به سمت و سوي سازمان سرازير شد و ما تا جايي که ممکن بود سعي در آرام کردن جو به وجود آمده داشتيم ولي برخي از مسائل به اندازه اي حاد شد که به شکايات قضايي از پايگاه منجر شد.
وي تصريح کرد:در مجموع عدم حضور اين مقام مسئول در محل کار باعث شد وجهه سازمان ميراث فرهنگي در شهر شوش خدشه دار شود شهري که مردم آن از قديم الايام که کار کاوش و عمليات باستان شناسي در آن آغاز شد همراه با اين اقدامات گام برداشتند.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي استان خوزستان ابراز اميدواري کرد که در ساير پايگاه ها از نيروهاي بومي يا وظيفه شناس استفاده کنند تا بدون وقت کشي به حل مشکلات بپردازند.
محمدي افزود:بخشي از اعتبارات به شکل هزينه اي و بخشي ديگر به صورت عمراني در حدود 75 ميليون تومان اعتبار در اختيار وي قرار مي گرفت که متاسفانه با اين ميزان اعتبار کاري از پيش نبرد.
سفرهاي مدير پيشين پايگاه شوش که در مجموع به حدود 30 روز رسيده بيشتر شخصي بوده است که براي هر سفر خود به اين شهر باستاني حدود يک ميليون تومان دريافت ميکرده است در حالي که به گفته وي حقوق کارمندان پايگاه پرداخت نميشده است./117
انتهای پیام/