ميراث آريا(chtn) - عليرضا ملکيان در پاسخ به اين پرسش که آيا حذف يارانه‌هاي مطبوعات مي‌تواند به افزايش تيراژ نشريات کمک کند، گفت: کمک به بخش فرهنگ و مطبوعات در همه دنيا مرسوم است چون به هر حال بخش فرهنگ درآمد‌زا و اقتصادي نيست؛ به ويژه در کشور ما رسالتي که مطبوعات دارند ريشه در عقيده و انديشه‌اي دارد که اسلام پشتوانه آن است و نگاه صرفاً اقتصادي و تجاري به نشريات و خبرگزاري‌ها وجود ندارد بنابراين ما بايد از نشريات حمايت کنيم.

وي اظهار داشت: اما در اين باره که حمايت از نشريات چگونه باشد ممکن است سلايق مختلف باشد ولي در اصل موضوع معتقديم که اين حمايت بايد صورت گيرد.

معاون مطبوعاتي و اطلاع‌رساني وزارت فرهنگ و ارشاد ادامه داد:‌ در دولت نهم در پرداخت يارانه‌ها علاوه بر در نظر گرفتن شاخص‌هاي کمي که قبلاً مدنظر بود شاخص‌هاي کيفي و محتوايي را هم با هدف حمايت از مطبوعات در نظر گرفتيم.

ملکيان افزود: اگر مطبوعات و خبرگزاري‌ها محتوايي داشته باشند که مورد قبول جامعه باشد، مخاطب و خريدار بيشتري خواهند داشت لذا ما هم بخشي از حمايت‌ها را کيفي کرديم و محتوا را نيز مدنظر قرار داديم.
وي ادامه داد: در همين 2 سال ديديم که سطح‌ مطبوعات با در نظر گرفتن معيار محتوا براي پرداخت يارانه مقداري از نظر کيفي بالا آمده است و کم‌تر مطالب سطحي را مي‌نويسند مثلاً حتي نشرياتي را که زرد مي‌ناميم تا حدود زيادي تغيير جهت داده‌اند و محتواي مطالبشان را به نحوي بالا برده‌اند به طوري که مورد پسند مردم و جامعه باشد.

معاون مطبوعاتي و اطلاع‌رساني وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در پاسخ به اين پرسش که برخي معتقدند بحران بي‌هويتي در عرصه رسانه‌ها حاکم شده است نظر شما در اين باره چيست، گفت: اين‌که هويت يا هدفمندي در ميان رسانه‌هاي ما نيست را قبول ندارم رسانه‌هاي ما هر کدام براي خود هدف مشخصي را دنبال مي‌کنند و تعريفي از سياست‌، اقتصاد، اجتماع و علم دارند و بر اساس همان هدف روشي را انتخاب کرده و پيش مي‌روند لذا اين طور نيست که بگوييم همه رسانه‌ها يکنواخت يا بي‌هدف هستند و اين موضوع را قبول ندارم.

وي افزود: تفاوت تيراژ نشريات نيز اين امر را نشان مي‌دهد که مخاطبان متفاوت هستند پس وقتي متفاوتند قطعاً محتواي نشريات و هدفي هم که دنبال مي‌کنند متفاوت است و هر کدام يک هويت مشخص براي خود دارند.

ملکيان درباره قانون مطبوعات کشور گفت: اين‌که بگوييم اين قانون 100 درصد بي‌عيب و نقص است را قبول ندارم؛ اين قانون جاي اصلاح و بررسي دارد. برخي از مواد آن بسيار مترقي است و بعضي نياز به اصلاح دارد از همين رو قانون جامعه رسانه در دست تهيه است و زماني که اين قانون تهيه شود در واقع بازنگري در قانون فعلي مطبوعات خواهد شد.

معاون مطبوعاتي و اطلاع‌رساني وزارت فرهنگ و ارشاد تصريح کرد: اين قانون براي نشريات، خبرگزاري‌ها و پايگاه‌هاي اطلاع‌رساني اينترنتي مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

وي گفت: سال گذشته گروهي مطالعات اوليه و مقدماتي را بر روي اين قانون انجام دادند و کار آن‌ها به اتمام رسيده است و اميدواريم تا 2 ماه آينده اين گروه پيش‌نويس اوليه اين قانون را به ما بدهند تا اين پيش‌نويس را در اختيار دست‌اندرکاران رسانه‌ها، مديران مسئول نشريات و خبرگزاري‌ها و اساتيد روزنامه‌نگاري قرار دهيم تا با هم‌فکري که با آن‌ها انجام شود پيش‌نويس نهايي تهيه شده و آن را به دولت ارائه دهيم.

انتهای پیام/

کد خبر 1388081021