محمد زندهدل با اشاره به دعوت گروهي از مهندسان مشاور داراي رتبه مرمت منتخب سازمان ميراث فرهنگي آذربايجان غربي به اين فراخوان تصريح کرد:کنسرسيومي از مهندسان مشاور مستقر در آذربايجان غربي و تهران پس از ارزيابي اسناد فني و مالي براي انجام مطالعات انتخاب شدند.
وي اضافه کرد:پس از چندين بار تدوين شرح خدمات مطالعاتي مجموعه ميراث جهاني تخت سليمان هنگام مطالعه و انعقاد قرار داد، در گزارش نويسي نيز بررسي دقيق شرح خدمات انجام شد.
وي به مطالعه و اجراي طرح پوشش حفاظتي آتشکده ، مطالعه و اجراي طرح آسيب شناسي و مرمتي معبد آتاهيتا، مطالعه و بررسي امکان پژوهش و تهيه مدارک فني ساختاردروني درياچه تخت سليمان با کمک روشهاي پيشرفته، مطالعه و قرائت اثر مهرهاي گلي مکشوفه سال هاي اخير اشاره کرد.
اين کارشناس مطالعه، طراحي و تهيه طرح چگونگي ساماندهي و توسعه روستاي نصرت آباد، ادامه مطالعه، پژوهش و مستندنگاري اشياي فرهنگي و تاريخي پايگاه و مطالعه فني کاشيهاي تخت سليمان را از ديگر بندهاي اين شرح خدمات اعلام کرد.
وي ادامه داد:مطالعه و ارائه طرح بازسازي مقرنسهاي گچي و نجات بخشي و استحکام بخشي آنها، مطالعه و اجراي طرح حذف کاهگل از بقاياي آثار معماري تخت سليمان و ادامه حفاظت و مرمت و استحکام بخشي عناصر معماري بدست آمده از کاوشها به ويژه سفالينههاي موجود از ديگر بندهاي اين شرح خدمات به شمار ميروند.
زنده دل بيان داشت: براي ارتقاء کيفيت تحقيقات و مطالعات در زمينه مرمت و باستان شناسي ابنيه و آثار سعي شده است از حضور کارشناساني که در گذشته به نوعي در مجموعه تخت سليمان فعاليت داشته اند استفاده شود.
زنده دل با اشاره به اين که همچنين براي جلو گيري از موازي کاري و دوباره کاري تمام ارشيو اطلاعات عمليات انجام شده مربوط به تخت سليمان جمع آوري شد گفت: از ارديبهشت ماه سال جاري فعاليت اين تيم با حضور کارشناسان به صورت جدي آغاز شد.
زنده دل اضافه کرد: با استفاده از تمامي منابع موجود در دانشگاهها، کتابخانه ملي، آرشيو مرکز اسناد در مورد تخت سليمان، کتاب شناسي تخت سليمان را دوباره بازنگري کرديم./119
انتهای پیام/