ميراث آريا(chtn) – در همين حال سخنگوي وزارت خارجه روسيه اظهار اميدواري کرده است که ايران با پيشنهاد آژانس موافقت کند.

بنا بر اين گزارش،محمد البرادعي گفت: در پي مخالفت ايران با ارسال اورانيوم خود به روسيه و با هدف کاهش نگراني هاي غرب درباره برنامه هسته اي ايران مي توان اورانيوم غني شده در اين کشور را به ترکيه منتقل کرد.

به گفته البرادعي ترکيه مي تواند يک طرف سوم در طرح تبديل اورانيوم ايران به سوخت هسته اي باشد.

بر اساس اين پيشنهاد جديد، ايران پس از تحويل اورانيوم به ترکيه، سوخت هسته اي خود را از روسيه تحويل مي گيرد.

البرادعي گفت : اين پيشنهاد مي تواند به کار گرفته شود. ايران منافع زيادي در ترکيه دارد و دولت اوباما از آنجا که آمريکا خيلي با ترکيه راحت است با اين پيشنهاد موافقت مي کند.

مدير کل آژانس بين المللي انرژي اتمي که آخرين روزهاي خود در اين پست را سپري مي کند در ادامه افزود : هر چند هنوز اين پيشنهاد را به آنکارا ارائه نکرده ام اما با اين وجود مطمئنم که ترکيه با اين پيشنهاد موافقت مي کند.

البرادعي افزود : من هر روز با ايراني ها در ارتباط هستم. آنها به من گفته اند که علاقه مند هستند تا غني سازي را در خاک خود ادامه بدهند اما من به آنها گفته ام که اين خواسته شما موجب به شکست انجاميدن تمام تلاش ها براي حل مسالمت آميز موضوع هسته اي مي شود.

پيشتر البرادعي پيشنهاد داده بود که اورانيوم غني شده در ايران با مقياس پائين ابتدا به روسيه منتقل شده و در آنجا تا مقياس 20 درصد غني شده و سپس به فرانسه منتقل شده و در آنجا تبديل به ميله سوخت شده و در انتها به ايران تحويل داده شود.

اميدواريم ايران پاسخ مثبت دهد
در همين حال سخنگوي وزارت خارجه روسيه با بيان اين‌که اميدوار است ايران به پيشنهاد آژانس پاسخ مثبت دهد، گفت: «هرگونه جزئيات فني که بدون ترديد در روند اجراي توافق‌ها به وجود مي‌آيند، در جريان اجراي آن حل شدني هستند.»

آندره نسترنکو اعلام کرد که اين وزارتخانه اميدوار است ايران در آينده نزديک پاسخ مثبتي به پيشنهادهاي آژانس بين‌المللي انرژي اتمي درباره ارتقاي غناي اورانيوم ايران در خارج از کشور ارائه دهد.
به گزارش ايلنا به نقل از نووستي، «آندره نسترنکو» گفت: اميدواريم که تهران در آينده نزديک پاسخ مثبت خود را به آژانس بين‌المللي انرژي اتمي ارائه دهد.

به گفته وي، از نظر مسکو تمامي طرف‌هاي شرکت کننده در مکانيسم خروج اورانيوم با غناي پايين ايران براي ارتقاي غنا و توليد ميله‌هاي سوختي براي راکتور تحقيقاتي تهران به اجراي موفق آن بر اساس مفاد کليدي توافق‌نامه پايه تمايل دارند.
نسترنکو همچنين گفت: هرگونه جزئيات فني که بدون ترديد در روند اجراي توافق‌ها به وجود مي‌آيند، در جريان اجراي آن حل شدني هستند.

آژانس بين‌المللي انرژي اتمي در نشستي که 21 اکتبر در وين با حضور ايران، فرانسه، روسيه و آمريکا برگزار شد، بسته‌اي پيشنهادي ارائه داد که در آن نحوه ارائه سوخت هسته‌اي براي راکتور تحقيقاتي تهران در نظر گرفته شده است.

مسکو، پاريس و واشنگتن 23 اکتبر براي تائيد پيشنهادهاي آژانس بين‌المللي انرژي اتمي اعلام آمادگي کرده بودند.

در پيش‌نويس توافق‌نامه در نظر گرفته شده است که ماده اوليه براي عرضه سوخت به ايران 1.2 تن اورانيوم با غناي پايين باشد که در مرکز غني‌سازي نطنز به دست آمده است، اين اورانيوم در روسيه به طور تکميلي غني شده و سپس در فرانسه کپسول‌هاي سوختي آماده مي‌شوند.

بر اساس آخرين گزارش‌ها، تهران با مفاد کل پيشنهاد‌هاي آژانس بين‌المللي انرژي اتمي موافق است اما تغييراتي را نيز در آن اعمال کرده است.

واکنش متکي به همتاي فرانسوي
از سوي ديگر وزير امور خارجه‌ ايران در واکنش به اظهارات اخير وزير امور خارجه‌ فرانسه درباره امتناع ايران از پاسخ به طرف‌هاي مذاکره در گفت و گوهاي وين گفت: ما در خصوص اظهارات سطحي و کم‌اطلاعي آقاي کوشنر نسبت به مسائل ايران عادت کرده‌ايم و به نظر ما اينگونه اظهارات غيرواقع‌بينانه بيش از هر چيز منافع فرانسوي‌ها را متاثر خواهد ساخت.

منوچهر متکي در خصوص اظهارات کوشنر در مورد مسائل داخلي ايران، گفت: ما به خاطر اين‌که قدري آقاي کوشنر درک دقيق‌تري نسبت به مسائل داخلي فرانسه بدست آورند توصيه مي‌نماييم تا گاهي به حومه پاريس مراجعه نمايند و شقوق مختلف تضييع حقوق بشر را مشاهده کنند.

متکي در خصوص مذاکرات جمهوري اسلامي ايران با طرف‌هاي پنجگانه، افزود: مقامات فرانسوي که با تلاش مدير کل آژانس بين‌المللي انرژي اتمي و با جلب نظر ايران در مذاکرات پنجگانه وين حضور داشته‌اند، مي‌بايست با واقع‌بيني و بدور از منفي‌نگري نسبت به ديگران، ارزيابي صحيح ارائه نمايند و در قبال ابتکار عمل و آمادگي ايران براي مذاکره پيرامون ملحوظ داشتن ديدگاه‌هاي فني و اقتصادي و ايجاد ساز و کارهاي عادلانه، مواضع سازنده و محتوائي اتخاذ نمايند.
100

انتهای پیام/

کد خبر 1388081664