ميراث آريا(chtn) - قانون تعيين تکليف استخدامي معلمين حق‌التدريسي و آموزشياران نهضت سوادآموزي در وزارت آموزش و پرورش که در مجلس شوراي اسلامي تصويب و به تاييد شوراي نگهبان رسيده بود، از سوي محمود احمدي‌نژاد براي اجرا ابلاغ کرد.

بر اساس اين قانون دولت موظف است در اجراي جزء (2) بند (و) ماده (145) قانون برنامه چهارم توسعه و بند (ج) ماده (24) قانون مديريت خدمات کشوري، از تاريخ تصويب اين قانون حداکثر ظرف پنج سال نيروهاي حق‌التدريسي ،‌نهضت سواد آموزي، مربيان پيش دبستاني و مربيان کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان را تا سقف شصت هزار نفر با رعايت ماده (46) قانون مديريت خدمات کشوري و شرايط عمومي استخدامي کشور به استخدام آموزش و پرورش درآورد.

بر اين اساس ، معلمين حق‌التدريسي وزارت آموزش و پرورش داراي مدرک کارشناسي و بالاتر با چهارسال سابقه حق‌التدريسي مستمر و شاغل بودن تا پايان سال تحصيلي 88-87 و داشتن ميانگين حداقل دوازده ساعت تدريس در هفته در چهار سال گذشته، به استخدام رسمي در مي‌آيند.

بر اساس اين قانون، همچنين معلمين حق‌التدريسي وزارت آموزش و پرورش داراي مدرک کارداني با پنج سال سابقه حق‌التدريسي و شاغل بودن تا پايان سال تحصيلي 88-87 و داشتن ميانگين حداقل دوازده ساعت تدريس در هفته در پنج سال گذشته به صورت پيماني استخدام مي‌شوند. همچنين معلمين حق‌التدريسي داراي مدرک ديپلم (با اولويت معلمين کوچ رو) با هفت سال سابقه حق‌التدريسي مستمر و شاغل بودن تا پايان سال تحصيلي 88-87 و داشتن ميانگين حداقل بيست و چهار ساعت تدريس در هفته در هفت سال گذشته به صورت پيماني استخدام مي‌شوند.

معلمين حق‌التدريسي داراي مدرک کارداني و ديپلم هم پس از استخدام پيماني مطابق اين قانون در صورت اخذ مدارک کارشناسي به استخدام رسمي درمي‌آيند و معلمين حق‌التدريسي که در زمان تصويب اين قانون دانشجوي کارشناسي بوده و تعداد واحدهاي گذرانده آنها تا پايان سال تحصييلي 88-87 برابر تعداد واحدهاي مدرک کارداني باشد با رعايت ماده (3) اين قانون به استخدام پيماني درمي‌آيند.

بر اين اساس، معلمين حق‌التدريسي داراي مدرک کارداني آموزش ابتدايي و رشته‌هاي خاص کار دانش و فني و حرفه‌اي به تشخيص آموزش و پرورش در صورت داشتن شرايط ماده (3) اين قانون به استخدام رسمي در مي‌آيند و مشمولين تبصره (3) ماده واحده قانون لغو مواد (6) و (6 مکرر الحاقي) به اساسنامه نهضت سواد آموزي جمهوري اسلامي ايران و تعيين ضوابطبه کارگيري آمزشياران مصوب 8/8/1380 که در زمان تصويب اين قانون در نهضت سوادآموزي شاغل بوده و داراي مدرک کارشناسي و بالاتر هستند به صورت رسمي و همچنين دارندگان مدرک کارداني به صورت پيماني استخدام مي شوند.

بر اساس اين قانون، هفت هزار نفر از بين آموزشياراني که بعد از تاريخ 8/8/1380 در نهضت سوادآموزي داراي بيش از شصت ماه سابقه خدمت باشند به شرط شاغل بودن در نهضت سوادآموزي در زمان تصويب اين قانون و داشتن حداقل مدرک کارداني با اولويت رشته‌هاي مرتبط و مدارک تحصيلي بالاتر و سنوات خدمت در صورت داشتن مدرک کارشناسي و بالاتر به صورت رسمي و در صورت داشتن مدرک کارداني به صورت پيماني به استخدام در‌مي‌آيند.

بر اين اساس، همه آموزشياران نهضت سوادآموزي موظف به گذراندن دوره‌هايآموزشي بدو خدمت طبق برنامه آموزش و پرورش مي‌باشند و همه آموزشياران نهضت سوادآموزي که بر اساس مواد (4) و (5) اين قانون به استخدام درمي‌آيند تا زماني که نياز به خدمات آنان در نهضت سوادآموزي باشد، موظف به خدمت در نهضت سوادآموزي بوده و در صورت عدم نياز نهضت سوادآموزي و موافقت آموزش و پرورش، با رعايت مفاد اين قانون در آموزش و پرورش خدمت مي‌کنند.

بر اساس اين قانون، نهصد نفر از مربيان پيش دبستاني که بيش از ده سال سابقه همکاري با آموزش و پرورش دارند در صورت شاغل بودن تا پايان سال تحصيلي 88ـ87 و دارا بودن مدرک کارشناسي و بالاتر به صورت رسمي و دارندگان مدرک کارداني و ديپلم بهص ورت پيماني به استخدم درمي‌آيند و همچنين مربيان و کارشناساني که با کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان همکاري مي‌کنند با داشتن حداقل پنج سال سابقه بهص ورت مستمر و تمام وقت (44 ساعت در هفته) و شاغل بودن در زمان تصويب اين قانون با داشتن حداقل مدرک ليسانس به استخدام رسمي و با مدرک کارداني به استخدام پيماني در کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان درمي‌آيند.

بر اين اساس ، همه افرادي که از طريق اين قانون به استخدام در مي‌آيند صرفاً در مناطق مورد نياز آموزش و پرورش و يا نهضت سوادآموزي در آن استان مشغول به کار خواهند شد و نقل و انتقال اين افراد پس از پنج سال اشتغال از زمان استخدام رسمي و در صورت موافقت مبدأ و نياز مقصد امکان‌پذير خواهد بود.

بر اساس اين قانون، از تاريخ تصويب اين قانون به کارگيري هرگونه نيروي حق‌التدريس جديد در وزارت آموزش و پرورش ممنوع است و از تاريخ تصويب اين قانون، معلمين مورد نياز آموزش و پرورش از طريق مراکز و دانشگاههاي تربيت معلم، دانشگاه شهيد رجايي و مجتمع آموزش عالي پيامبر اعظم (ص) ضمن رعايت ماده (1) اين قانون به استخدام پيماني در مي‌آيند. فارغ‌التحصيلان ساير دانشگاهها و مراکز آموزش عالي کشورنيز از طريق آزمون ورودي و گذراندن دوره‌هاي لازم حسب نياز وزارت آموزش و پرورش مي‌توانند استخدام شوند.

بر اين اساس ، دارندگان مدارک ديپلم و کارداني (به استثناء نيروهاي مشمول تبصره «3» ماده «3») که به موجب اين قانون استخدام مي‌گردند در امور اداري و دفتري مدارس به کار گرفته مي‌شوند مگر در مناطقي که با تشخيص آموزش و پرورش نياز به خدمات آموزشي آنها باشد که پس از طي دوره‌هاي لازم در رسته آموزشي به کار گرفته مي‌شوند. در صورتي که دارندگان مدرک ديپلم طي پنج سال و کارداني طي سه سال از زمان استخدام موفق به اخذ مدرک کارشناسي در رشته‌هاي مورد نياز آموزش و پرورش شوند ضمن گذراندن دوره‌هاي آموزشي مربوط برابر ضوابط و مقررات آموزش و پرورش به رسته آموزشي منتقل مي‌شوند.

اين قانون دولت را موظف کرده است از تاريخ تصويب اين قانون مطابق بند (ج) ماده (24) قانون مديريت خدمات کشوري معلمين حق‌التدريسي، آموزشياران نهضت سوادآموزي، مربيان پيش دبستاني و مربيان کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان موضوع اين قانون را به استخدام در آورد. بر اين اساس ، استخدام معلمين حق‌التدريس و نهضت سوادآموزي، مربيان پيش دبستاني و مربيان کانون پرورشي فکري کودکان و نوجوانان با رعايت بند (ي) ماده (145) قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي جمهوري اسلامي ايران صورت مي‌گيرد و در سالهاي بعد از برنمه چهارم توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي جمهوري اسلامي ايران، آموزش و پرورش موظف به استخدام باقيمانده آنها تا سقف شصت هزار نفر بر اساس مفاد اين قانون در مدت زمان تعيين شده خواهد بود.

بر اين اساس ، از کميسيون‌هاي اجتماعي و آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي به ترتيب يک نفر و دو نفر بر حسن اجراء اين قانون نظارت خواهند داشت و وزارت آموزش و پرورش موظف است گزارش عملکرد هر ساله اين قانون را حداکثر تا پايان خردادماه سال بعد به کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي ارائه دهد.
100

انتهای پیام/

کد خبر 1388081724