به گزارش ميراث آرياchtn)) معاون حفظ، احيا و ثبت آثار تاريخي سازمان ميراث فرهنگي در دومين همايش نقد مرمت در تبريز با بيان اين مطلب افزود: در اين حوزه با ارتفاع دادن و تراکم اضافي نميتوان بافتهاي تاريخي و فرسوده را احيا کرد.
مسعود علويان صدر فرايند مرمت را حيات بخشي از ساختار فضايي و فعاليت يک سيستم شهري دانست و گفت:در اين راستا شناخت فضاي طبيعت همچون شناخت ظرفيتها، قابليتها و محدوديتهايي اين بستر و نيز شناخت ارزش و معماري و اصول فرهنگي اين بستر فرهنگي امري لازم و ضروري است.
به گفته وي؛ به واسطه اين توسعه فضايي است که مردم در تعاملات خود با فضا ارتباط برقرار ميکنند از سويي ديگر،کالبد،انديشه، فن و علوم توانسته اين کالبد را در محيط بارور کند .
وي با اشاره به اينکه انديشههاي بارور مردم، باعث شکوفايي فکر و انديشه مرمت خواهد شد اظهار داشت:در بافتهاي شهري بايد تفکر اقتصادي، فرهنگي، شناخت مردم، تأمين نيازهاي مردم ،سياستهاي تشويقي و ايجاد تسهيلاتي که ميتواند ماندگاري آنها را در بافت افزون کند احيا شود.
وي با اشاره به مهندسي تحليلي گفت:در مهندسي تحليلي بايد تحليل صحيح در رفتار و الگوهاي کارکردي و عملکردي و نيز تحليل ساختار سازه اي و مقاوم سازي بنا در مقابل اين کارکرد تعريف شود.
علويان صدر ادامه داد:اين فرايند تحليلي بايد با استفاده از شيوه تحليل کمي و ورود به بحث تحليل سازهاي و شبيه سازي بتواند از اين سازهها براي مقاوم سازي آنها و ارائه کارکردها بهره ببرد.
معاون حفظ، احيا و ثبت آثار تاريخي با بيان اينکه ما به دنبال مقاوم سازي و ماندگارشدن بناها هستيم تصريح کرد:براين اساس بايد بينش، شناخت، اصول مهندسي و مستند سازي تقويت شود.
اين مقام مسئول در سازمان ميراث فرهنگي ادامه داد:آنچه در اثر مرور زمان در بنا صورت ميگيرد تنها سيماي پيداي آن نيست پس تشخيص بايد بر اساس مقاومسازي و محتواي پنهان سازه نيز صورت بگيرد و در نهايت ورود ما به بحث مرمت بايد بتواند به عنوان الگويي براي صاحبنظران و دانشجويان قرار گيرد./119
انتهای پیام/