مستندسازي ترسيمي نقوش بقعه پيربکران

به گزارش ميراث آريا(chtn) در اين نشست کارشناس اين پروژه اعلام کرد اين مقبره يکي از بناهاي شاخص دوره ايلخاني و مربوط به اولجاتيو است.

وي با بيان اين که مقبره پيربکران با ساير بناهاي ايلخاني به لحاظ نوع مصالح و غيره متفاوت است، تصريح کرد:از جمله 9 بخش اجرا شده در اين پروژه مي‌توان به مطالعات بافت شناسي و بررسي مطالعه وابسته به معماري اشاره کرد.

وي با اشاره به اين که از اهداف کلان پروژه ساماندهي وضعيت بنا و محيط پيرامون بوده است، اظهارداشت: سياست گذاري جامع در مورد بنا و تمامي اقدامات نيز انجام شد.

حمزوي اضافه کرد:مطالعات بافت شناسي شامل بررسي و خصوصيات اقليمي شهرستان فلاروجان از جمله بارندگي سالانه ، درجه حرارت ، رطوبت نسبي و روزهاي يخبندان و غيره نيز انجام شد.

براساس اظهارات اين کارشناس؛ بابررسي هاي انجام شده در طول مدت زمان اين پژوهش ، نوع تزئينات موجود دربقعه پيربکران براساس چشم انداز آغازين پروژه و با تکيه بر تمامي موارد پنهان آشکارشده است.

وي با بيان اين که تزئينات وابسته به معماري به تفکيک فضا و پوشش نوع بررسي و مطالعه شده است،گفت: بنا داراي تزئينات گچي و آجري است که تزئينات گچي آن شامل تزئينات گچي و نقوش موسوم به مهري، تزئينات گچي آجرنما، نقوش مقني و کتيبه هاي بنايي است.

به گفته اين کارشناس؛ عمليات مستندسازي شامل ثبت کامل اطلاعات نوشتاري و تصويري که در طي مطالعات و عمليات حفاظت و مرمت جمع آوري شده اند نيز انجام شده است.

وي با بيان اين که مستند سازي ترسيمي نقوش موسوم به مهري نيز انجام شده است،افزود: تزئينات بقعه پيربکران نيز از نظر آزمايشگاهي بررسي شد.

ازبرنامه‌هاي پيشنهادي براي اين پروژه مطالعه مستمر در طي بيش ازيک فصل مطالعه و پژوهش و درنهايت اجرا است./119

انتهای پیام/

کد خبر 138808228