حريم شهر باستاني سلطانيه افزايش مي‌يابد

به گزارش ميراث آريا(CHTN)،سرپرست اجرايي پايگاه ميراث جهاني سلطانيه در مراسم آغاز کاوش در محوطه ارگ حکومتي سلطانيه پس از شش سال گفت:در حال حاضر اقدامات لازم بر روي منظر فرهنگي سلطانيه در حال انجام است و اطلاعات لازم در اين راستا جمع آوري شده و درصدد هستيم با کمک مشاور به جمعبندي و ارائه آن بپردازيم.

محمدرضا قربان زاده افزود:کاوش در عرصه تاريخي ارگ حکومتي سلطانيه در بخش در دروازه شمالي پس از شش سال وقفه آغاز شد که طي اين فصل شبکه هاي ارتباطي شهري در ارگ مورد مطالعه و بررسي قرار خواهد گرفت.

وي خاطرنشان کرد:با توجه به اينکه در هسته مرکزي شهر سلطانيه قرار گرفتيم بنابراين انجام فضا سازي در زيبايي سلطانيه تاثيرگذار است،همچنين ادامه دادان طرح جامع ساماندهي سلطانيه پس از کاوش هاي باستان شناسي از جمله اهداف پايگاه است.

سرپرست اجرايي پايگاه ميراث جهاني سلطانيه با بيان اينکه سلطانيه شهري با آثار تاريخي به هم پيوسته است،گفت:خوشبختانه با توجه به نيروهاي متخصص بومي که در اين بخش فعاليت مي کنند بسياري از بخش ها با سرعت شناسايي شده است.

قربان زاده مردم سلطانيه را بهترين حافظان تاريخي معرفي کرد و گفت:سلطانيه تنها شهري است که 17 اثر تاريخي دارد و مردم آن حافظ اين آثار هستند به طوري که پس از 700 سال آسيبي به اين آثار نرسيده است.

به گفته سرپرست اجرايي پايگاه ميراث جهاني سلطانيه وعده هاي داده شده به مردم سلطانيه مرحله به مرحله در حال اجرا است.

وي ادامه داد:به منظور بالا بردن سرعت،آثار محدوده شهر با روش ژئوفيزيک توسط کارشناسان متخصص داخلي که در گذشته در پنج سايت جهاني فعاليت داشته اند، شناسايي شده است و پس از مدت کوتاهي با توجه به تشخيص مسئولان و پژوهشکده باستان شناسي طرح عملياتي اين طرح هاي به زودي اجرا خواهد شد.

قربان زاده به اشاره به اعتبار اختصاص يافته به پايگاه سلطانيه گفت:سال 72 گنبد سلطانيه را با بناهايي با اهميت کمتر در يک راستا تعريف کرده و تنها دو ميليون تومان اعتبار اختصاص يافت.

وي افزود: سال 73 پس از انتخاب شاخص ها و تقسيم بندي پروژه ها به سه دوره پيش از تاريخ،تاريخي و اسلامي اعتبار به 30 ميليون تومان اعتبار افزايش يافت،سال 83 پس از ثبت جهاني سلطانيه 270 ميليون تومان اعتبار و يک سال بعد 550 ميليون تومان و در حال حاضر يک ميليارد تومان اعتبار اختصاص يافت.

قربان زاده گفت:از سال 83 تا سال گذشته هيچ اعتباري مبني بر تملک املاک در عرصه تاريخي اختصاص نيافت ولي سال گذشته يک ميليارد تومان اعتبار براي تملک آثار اختصاص يافت که با اين ميزان اعتبار 30 پلاک آزاد شد./117

انتهای پیام/

کد خبر 1388082336