آثار 7 هزار ساله در اقليد شناسايي شد

به گزارش ميراث آريا(chtn)، بررسي و شناسايي استقرار گاه‌هاي سکونت بشري و مناطق تاريخي از جمله برنامه‌هاي پژوهشي سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري است که در اين راستا هيأت بررسي باستان شناسي شهرستان اقليد به سرپرستي عزيزالله رضايي طي انجام برنامه پژوهشي بررسي و شناسايي شهرستان اقليد موفق به شناسايي بيش از 100 اثر ارزشمند تاريخي شدند.

آثار شناسايي شده شامل آثار پيش از تاريخ ، تاريخي و اسلامي هستند که قديمي ترين آنها از جمله تپه مهر علي فارس و تل خارستان 7 هزار سال قدمت دارند.

عزيزالله رضايي با بيان اين مطلب گفت : آثاري مانند مناطق قطر آغاج ، مورد پهن ، آسپاس و تنگ براق نيز به عنوان محوطه هاي تاريخي در اين بررسي‌ها و شناسايي‌ها مورد بررسي قرار گرفتند که قدمت آنها به بين 1800 تا 2000 سال مي رسد .

وي افزود: آثار زيادي مربوط به دوره هاي اسلامي نيز درتمام نقاط بررسي شده مشاهده و شناسايي شد.

رضايي با اشاره به اينکه منطقه اقليد داراي آب و هواي کوهستاني و سردي است گفت : شرايط سخت آب و هوايي در طرز ساخت سکونت گاه‌ها و همچنين ترک آنها موثر بوده است .

وي افزود : در بررسي و شناسايي اين منطقه از دو روش پيمايشي ساده و پيمايشي فشرده استفاده شد که با راهپيمايي هاي طولاني و بررسي جزء به جزء منطقه موفق به شناسايي بيش از 100 اثر ارزشمند تاريخي شديم .

سرپرست اين هيأت پژوهشي گفت : آثار شناسايي شده شامل غارها ، پناهگاها ، تپه ها و محوطه ها ، سنگ نوشته ها وگورها هستند .

رضايي هدف از بررسي و شناسايي محوطه ها و مناطق تاريخي را بررسي موقعيت ويژگي‌هاي مکان‌هاي تاريخي ، روند شکل گيري استقرارهاي انساني ، برآورد نوسان‌هاي جمعيتي منطقه ،ارتباط مکان‌هاي باستاني با محيط زيست و منابع طبيعي، شناخت ارتباط مکان‌هاي باستاني و الگوهاي استقراري با مناطق همجوار ، بررسي مورفولوژي منطقه ، گردآوري سفال‌هاي شاخص براي مطالعات آتي دانست و افزود : با اختصاص اعتبار در سال آتي فصل بعدي بررسي شناسايي منطقه اقليد از سرگرفته خواهد شد.

فصل اول بررسي و شناسايي شهرستان اقليد ،دشت آسپاس ، دشت سده و بخشي از دشت حسن آباد و منطقه دژ کرد در بهار سال جاري انجام شد ./104

انتهای پیام/

کد خبر 1388082347