بازنگري محدوده حريم در تپه تاريخي خله کوه تاکستان

به گزارش ميراث آريا (chtn)رئيس سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري استان قزوين در اين بازديد گفت:هم‌اکنون عمليات مستندنگاري، مستندسازي و تمامي اطلاعات مورد نياز براي اجراي اين طرح در تپه تاريخي خله کوه انجام شده است.


مهدي رضاپور درادامه خاطرنشان کرد: براي انجام و تعيين محدوده حريم اين تپه، اجراي عمليات گمانه‌زني در چهارمحور پيرامون آن لازم و ضروري است.


وي اضافه کرد: البته تعيين محدوده براي اين تپه تاريخي به معناي اجرا نشدن آزادسازي و تملک زمين‌هاي اطراف آن نيست.


مسئول واحد باستان شناسي سازمان ميراث فرهنگي استان قزوين نيز در اين بازديد گفت:خله کوه تاکستان يکي از سايت هاي پيش از تاريخ در بافت قديم تاکستان و هسته اصلي شهر تاکستان به شمار مي‌رود.


محمدرضا رضايي گفت: گزارش‌هاي ارائه شده از حفاري‌هاي باستان شناسي يحيي کوثري در ضلع شمالي تپه بيانگر وجود سفال‌هايي مربوط به هزاره پنجم پيش از ميلاد تا اواخر دوره اسلامي در اين تپه بوده اما به نظر مي‌رسد که در اين تپه، سازه معماري وجود نداشته است.
به گفته وي؛ براي نخستين بار سفال‌هايي مربوط به هزاره ششم در اين تپه يافت شد اما با توجه به انجام 28 گمانه صورت گرفته در اين محوطه تاريخي، تاکنون هيچ سازه معماري حتي در داخل اين عرصه که تعيين کننده باشد يافت نشده است.


براساس اظهارات اين کارشناس باستان شناسي؛با توجه به مشکلات ايجاد شده براي مردم و ساکنان اين محوطه، بازنگري در عرصه اين اثر امري لازم و ضروري است که البته زمينه‌هاي علمي براي ارزيابي و بازنگري اين محوطه و کوچکتر کردن اين محدوده تاريخي وجوددارد.



همچنين در اين بازديد فرماندار استان قزوين نيز خواستار تسريع در عمليات گمانه‌زني، انجام مطالعات باستان شناسي و تزريق اعتبار ملي براي تعيين محدوده تاريخي اين محوطه تاريخي شد.

خاطرنشان مي‌شود رئيس سازمان ميراث فرهنگي، فرماندار و شهردارقزوين و جمعي از مديران و کارشناسان در اين بازديد سيد رضا موسوي را همراهي مي کردند./119

انتهای پیام/

کد خبر 1388082414