نتايج همايش ملي احياء و بهره‌برداري از اماکن تاريخي اعلام شد

به گزارش ميراث آريا (chtn) و به نقل از روابط عمومي صندوق احيا و بهره برداري از اماکن تاريخي؛ احسان ايرواني گفت: مردمان سرزمين‌هاي کهن در هر برهه از تاريخ با درک و پذيرش ارزش‌هاي ميراث فرهنگي و تاريخي خود و ضرورت حفاظت از آن براساس شرايط مجموعه‌اي از وظايف و مأموريت‌هايي را برخود متصور مي‌شوند.

وي تصريح کرد : مراحل توسعه فکري و ايجاد بينش لازم از اجتماعات فرهنگي تخصصي آغاز شده و با برنامه‌ريزي گروه‌هاي مختلف کوشش در راستاي توسعه آن در لايه‌هاي مختلف جامعه انجام مي‌پذيرد در اين ميان صندوق احياء به عنوان اولين حوزه تخصصي در اين موضوع از سال 1385 با تعريف و تحديد موضوع، کوششي نو در زمينه احياء اماکن تاريخي آغاز کرد.

معاون طرح و برنامه صندوق احياء خاطر نشان کرد: آنچه در فرايند اين توسعه در حرکتي سيال به جامعه انتقال مي‌يابد تخصص و علم حفاظت نيست بلکه ارتقاي انگيزه و اعتماد در حوزه‌هاي عمومي براي دستيابي به حفاظت پايدار است که محصول آن تداوم زندگي و حيات اين ارزش‌هاست.

به گفته وي؛ مؤلفه‌هاي مؤثر در آن ريشه در زندگي فرهنگي، اجتماعي و اقتصادي جامعه داشته و هر حرکتي در جهت آشتي جامعه معاصر با کالبد گذشته مفيد واقع خواهد شد. آنجا که سخن از حفاظت و احياي اماکن و بافت‌هاي تاريخي مطرح مي‌شود حضور مؤثر ذي‌نفعان نقش کليدي داشته و فعاليت‌هاي ترويجي مناسب ضمانت کننده اين حضور است.

ايرواني افزود: با توجه به اين‌که مقوله احياء به مفهوم \" ارتقاي سطح حفاظت و تضمين بقاي اثر تاريخي به واسطه اعطاي کاربري متناسب\" در کشور ما سابقه چنداني ندارد و حوزه‌هاي نقش‌آفرين در هاله‌اي از ابهام قرار دارند مجموعه صندوق احياء با هدف ايجاد بستري مناسب براي هم‌انديشي در اين موضوع برگزاري اولين \"همايش ملي احياء\" را بر خود واجب دانست.

دبير اجرايي همايش ملي احياء گفت : از جمله حاميان اين همايش مي‌توان به دانشگاه هاي هنر تهران، تهران، شهيد بهشتي، علم و صنعت، هنر اصفهان، شوراي‌عالي شهرسازي و معماري ايران، کميسيون ملي يونسکو ايران، شرکت مادر تخصصي عمران و بهسازي شهري ايران، سازمان نوسازي و بهسازي شهر قزوين، سازمان شهرداري‌ها و دهياري‌ها، شرکت عمران و مسکن‌سازان منطقه مرکزي و شهرداري سبزوار اشاره کرد.

ايرواني تصريح کرد : با جمع آوري فرايند احياي اماکن فرهنگي و تاريخي فهرستي از حوزه‌هاي فعال و مؤثر در احياء تهيه و پس از برنامه‌ريزي‌هاي اوليه در هسته مرکزي برگزار کننده همايش با خلق دو راهکار براي برقراري پيوند ميان مخاطبان هيأت اجرايي پنج‌نفره همايش، فعاليت خود را با ارائه فراخوان ، از دي‌ماه 87 آغاز کرد.

وي خاطر نشان کرد : در طبقه‌بندي هشت‌گانه مخاطبان اين همايش حوزه‌هاي جامعه دانشگاهي، مهندسان مشاور، شرکت‌هاي پيمانکاري در گروه مرمت آثار باستاني، بخش خصوصي احياگر (سرمايه‌گذار و بهره‌بردار)، نهادهاي نظام مديريتي، مشارکتي، سهامداري و بنيان‌هاي سرمايه‌گذاري (بانک‌ها و شرکت‌هاي سرمايه‌گذاري و ...)،فناوران حوزه مرمت و احياء و تجربه‌هاي سازمان ميراث فرهنگي استان‌ها قرار داشتند.

معاون طرح و برنامه صندوق احياء با بيان اين‌که دعوت از استادکاران سنتي براي برقراري کارگاه‌هاي آموزشي مقدماتي و حفاظت و احياء مورد استقبال شرکت‌کنندگان قرار گرفت گفت : صندوق احياء براي اولين‌بار دستاوردهايي چون \"سند احياء و بهره‌برداري از اماکن فرهنگي و تاريخي\" با محتواي تعاريف و اصول ناظربر حفاظت، تشخيص قابليت احياء، تعيين کاربري متناسب و مديريت بهره‌برداري، \"آگاهينامه مهندسان مشاور گروه ميراث فرهنگي در تخصص مرمت و احياء بناهاي تاريخي و فرهنگي\" با محتواي فهرست تفصيلي از جامعه تخصصي مرمت و احياء ، \" آگاهينامه استادکاران گروه ميراث فرهنگي\" را در اين همايش عرضه کرد.

ايرواني افزود : از مجموع نظرسنجي و ارزشيابي به عمل آمده از نزديک به يک‌پنجم شرکت‌کنندگان در همايش (60 نفر)، اين چنين برمي‌آيد که اطلاع‌رساني و نحوه برگزاري همايش، سطح کيفي مقاله‌هاي ارائه شده درحد متوسط؛ گزينش محورهاي همايش و ميزان انطباق با مباحث پانل‌ها، ميزان اثربخشي همايش درحد مناسب؛ تقاضاي برگزاري کارگاه‌هاي تخصصي با موضوعات تلفيقي حفاظت ميراث فرهنگي و اقتصاد ميراث فرهنگي و درپي آن برگزاري دومين همايش احياء همچنين تقاضاي گردآوري و تهيه کتاب مجموعه مقالات همايش درحد بالايي قرار داشته است.

وي در پايان تصريح کرد : استمرار در برقراري ارتباط با مخاطبان همايش از طريق اطلاع‌رساني در حوزه‌هاي فني و اقتصاديِ احياء و بهره‌برداري از بناها و بافت‌هاي تاريخي و فرهنگي، اين امکان را برقرار خواهد کرد که در برنامه‌ريزي آينده براي ترويج فرهنگ احياء در دامنه وسيع‌تر و فراتر از آنچه در اولين همايش ارائه شد برگزاري دومين همايش ملي احياء مورد ارزيابي قرار گيرد. بنابراين گردآوري و تهيه کتاب \" مجموعه مقاله‌هاي همايش ملي احياء \" تلاشي با اين هدف است./118

انتهای پیام/

کد خبر 1388090159