حسين توفيقيان،سرپرست هيئت بررسي کننده در بندر باستاني سيراف افزود : هيئت اعزامي ضمن ثبت موقعيت اين کشتي در عمق 70متري آبهاي سيراف، تعدادي از آمفوراهاي کشتي را جهت انجام آزمايشها و آناليزهاي مربوطه بيرون آورده است.
اين هيات طي انجام عمليات مستندسازي و تصوير برداري تلاش خواهد کردتا با گسترش دامنه اطلاعات موجود زمينه را براي آغاز پژوهشهاي گسترده و انجام کاوش هاي زير آب آماده سازد.
آنچه در حال حاضر در بستر دريا و در عمق 70 متري و به فاصله زيادي از ساحل بندر تاريخي سيراف قابل رؤيت است تعداد بسياري از خمره هاي اژدري شکل يا آمفورا است که از بزرگي اين کشتي تجاري خبر مي دهد.بخش اعظم اين محموله و ساختار کشتي در زير املاح دريا مدفون است و دست يابي به آنها نيازمند کاوش هاي باستان شناسي در عمق درياست.
توفيقيان در ادامه افزود : لازم به يادآوري است که نمونه آمفوراهاي بدست آمده از شاخص ترين ظروف حمل مايعات باارزش در تجارت دريايي خليج فارس در دوره هاي پارت و ساساني است.
اين خمره هاي اژدري شکل داراي شکل و فرم مناسب جهت چيدمان تعداد زيادي از آنها در کشتي بوده است، مايعات باارزش را از بنادر تاريخي ايران به بنادر مقصد حمل مي کردند.
اين آمفوراها در سرتاسر حوزه خليج فارس و تا بنادر چين، هند و شرق آفريقا در محوطه هاي باستاني ديده شده و از گسترش تجارت دريايي ايرانيان تا سرزمينهاي دور در دوره هاي پارت و ساساني خبر مي دهد .آمفوراهاي خليج فارس حدود يک هزار سال نقش اساسي در حمل مايعات با ارزش تجارت دريايي خليج فارس داشته اند.
نتايج حاصل از کاوش هاي باستان شناسي زير آب در بندر تاريخي سيراف اعلام خواهد شد./106
انتهای پیام/