عليرضا دهقان مهرجردي در ادامه خاطرنشان کرد: همچنين حمام حيدرآباد به استحکام بخشي، تعميرات داخل بنا و تعويض آجرهاي فرسوده نياز دارد.
وي با بيان اينکه در دوره قاجار، پهلوي و بعد از انقلاب الحاقات و تغييراتي در اين حمام صورت گرفت تصريح کرد:قرار است روکش سيماني ايجاد شده بر روي آجرها نيز پاکسازي شود.
وي ورودي، سربينه، ميان در، گرمخانه، خزينه آب گرم و سرد، نظافتخانه، تون يا آتشدان و انبار سوخت را اجزاي تشکيل دهنده اين حمام دانست.
وي با اشاره به انجام تهيه طرح مرمت حمام تاريخي حيدرآباد اظهارداشت: اين بنا داراي قدمتي قاجاري است اما پايههاي حمام و بخشي از آجرهاي بنا نشان ميدهد قدمت اين بنا به قبل از دوره قاجار نيز ميرسد.
به گفته اين مقام مسئول در اداره ميراث فرهنگي شهرستان کرج؛ اين حمام در گذشته در ميان قلعه بزرگ حيدرآباد واقع شده بود که با تحقيقات و بررسيهاي انجام شده مشخص شد پايههاي اين قلعه در زير ساختمانها مدفون شده اند.
مهرجردي با اشاره به تخريب ديواره و پايههاي اين قلعه با توسعه شهري و ساخت و ساز در اواخر دوره پهلوي اظهار داشت: در حمام حيدرآباد مصالحي چون آجر ختايي، ملات گچ و آهک و ساروج و در پايهها و ديوارهها نيز مصالح سنگ بکار برده شده است.
به گفته وي؛ براساس تحقيقات محلي اين حمام حدود هفت هکتار بوده که تقريباً در ورودي يکي از دروازههاي اين قلعه قرار گرفته بود اما هماکنون مساحت اين حمام 165 متر مربع و پوشش سقف آن نيز گنبدي از جنس آجري است.
وي در پايان خاطرنشان کرد:محله مصباح، حصار، دولت آباد و حيدرآباد در زمره اولين محلهاي سکونتگاهي در بافت تاريخي منطقه کرج قرار دارند که با به هم پيوستن اين محلهها، اولين بافت تاريخي کرج تشکيل شد./119
انتهای پیام/