اين پيش نويس در 17 بند مقدماتي و 6 بند اجرايي تنظيم و توسط سفيران کشورهاي ياد شده به عنوان \"بانيان اصلي اين قطعنامه\" امضاء شده است.
قرار است در مرحله بعد براي جلب حمايت به نمايندگيهاي ساير کشوهاي سازمان ملل ارسال و از آنان درخواست شود که به جمع بانيان اوليه بپيوندند.
در بندهاي مقدماتي از نوروز به عنوان تجسم وحدت فرهنگي و رسم ديرپايي ياد شده که توسط بيش از 300 ميليون نفر در طول بيش از سه هزار سال گذشته و در حوزه جغرافيايي وسيعي از خاورميانه، آسياي مرکزي و قفقاز، منطقه درياي سياه، بالکان و ديگر نقاط جهان گرامي داشته شده است.
در اين پيش نويس قطعنامه آمده است؛ جشن نوروز نقشي با اهميت در تقويت ارتباط ميان مردمان براساس احترام متقابل، صلح و حسن همجواري ايفا ميکند.
بندهاي اجرايي اين پيش نويس قطعنامه در برگيرنده اقدامات مشخص در سطح بين المللي شامل اعلام يکم فروردين (21 مارس) به عنوان روز بين المللي نوروز و استقبال از اقدامات کشورهاي عضو سازمان ملل براي حفظ و توسعه فرهنگ و سنتهاي نوروزي است.
از بندهاي ديگر اين قطعنامه ميتوان به درخواست از کشورهاي عضو سازمان ملل براي ارتقاء آگاهي عمومي درباره نوروز و سازماندهي مراسم سالانه براي بزرگداشت اين عيد اشاره کرد.
درخواست از کشورهايي که نوروز در آنها جشن گرفته ميشود براي پژوهش در مباني و تاريخ نوروز، گسترش آگاهي درباره ميراث نوروز در ميان جامعه بين المللي نيز از بندهاي ديگر اين قطعنامه است.
قرار است پيش نويس قطعنامه نوروز در چارچوب \"ماده 49 دستور کار مجمع عمومي: فرهنگ صلح\" بررسي شود.
با تصويب اين قطعنامه، نخستين بار نوروز به عنوان يک مناسبت بين المللي از سوي سازمان ملل به رسميت شناخته خواهد شد./118
انتهای پیام/