ميراث آريا(chtn) - مرضيه وحيد دستجردي، امروز در نشست خبري آنفلوانزاي نوع A افزود: آماري که در کشور به عنوان آمار مبتلايان واقعي به آنفلوانزاي A اعلام مي‌شود، حدسي است پيش بيني ما اين است که طي دو سال آينده بين 30 تا 50 درصد جمعيت کشور و مردم دنيا به اين بيماري مبتلا شوند، حتي در موادي تا 80 درصد جمعيت کشورها نيز نيز اين تخمين بوده است.

وي ادامه داد:‌ بر اساس اعلام سازمان ملل بعد از عبور آمار مبتلايان هر کشور به 100 نفر ديگر اعلام آمار ضرورت ندارد و نيازي به آزمايش همه افراد مشکوک نيست، با اين حال افرادي که بستري مي‌شوند و خيلي بدحال هستند آزمايش مي‌شوند و افراد فوتي نيز شناسايي و ثبت مي‌شود و اين آمار ثبت شده هر هفته به مردم و سازمان بهداشت جهاني گزارش مي‌شود. البته از اين پس مي‌توانيم اين آ‌مار را به طور روزانه نيز اعلام کنيم.

وزير بهداشت گفت: بر اساس آ‌خرين آمار ثبت شده تاکنون 3 هزار و 672 نفر در کشور مبتلا شده و 140 نفر بر اثر اين بيماري فوت کرده‌اند، که از اين تعداد 28 نفر هفته گذشته فوت شدند و 12 نفر نيز فوت شدگان هفته‌هاي قبل بودند که آزمايش ‌آنها هفته گذشته تأييد شد.

وحيد دستجردي افزود:‌ براي مراقبت ويژه از مبتلايان بد حال اين بيماري 160 تخت مراقبت ويژه در سراسر کشور داير شده است و تعداد اين تختها نيز با ورود دستگاه‌هاي تنفس مصنوعي و ساير تجهيزات لازم افزايش نيز مي‌يابد، ضمن اينکه با هماهنگي با تمام بيمارستان‌هاي خصوصي از ظرفيت اين مراکز نيز استفاده مي‌شود، هر چند هنوز همين ظرفيت 160 تخت ويژه در بخش دولتي نيز پر نشده است.

وزير بهداشت گفت: ‌با توجه به سرد شدن هوا و ورود حجاج با موج بعدي آنفلوانزاي A مواجه مي‌شويم و بايد با آموزش همگاني و همکاري همه دستگاه‌ها و رسانه ها و افزايش تجهيزات و امکانات براي اين بيماري که حداقل تا دو سال آينده در کشور ما ماندگار است آ‌ماده باشيم.

وي افزود: تمام حجاج در فرودگاه‌ها هم در عربستان و هم در کشور معاينه و غربالگري مي‌شود، افراد سالم که به خانه مي‌روند، افراد مشکوک آزمايش مي‌شوند و افراد بد حال در کشور به بيمارستان منتقل خواهند شد.
وزير بهداشت گفت:‌ پيش بيني ما اين است که براي هر پرواز 12 هزار و 500 نفر به استقبال حجاج بروند.خواهش ما اين است که مردم به استقبال حجاج نروند و حجاج نيز بعد از يک هفته مهماني بدهند.
وحيد دستجردي اضافه کرد: برآورد اوليه اين است که هر بيمار مبتلا به آنفلوانزاي A بين 2/1 تا 4/1 نفر را مبتلا مي‌کند، بنابراين رعايت فاصله از بيماران، شست و شوي مداوم دستها و پرهيز از دست دادن و روبوسي تا دو سال آينده لازم است.

وي گفت:‌ واکسن آنفلوانزاي A نيز تا 10 روز آينده وارد کشور مي‌شود و براي افراد پر خطر و افرادي که بيماري زمينه دارند تزريق مي‌شوند، واکسن آنفلوانزاي فصلي نيز براي جلوگيري از قاچاق و سوء استفاده هر هفته به ميزان بيش از 200 هزار دوز وارد مي‌شود، تا کنون 2 ميليون و 800 هزار دوز از اين واکسن در کشور توزيع شده در حالي که سال گذشته در کل يک ميليون و 400 هزار دوز از اين واکسن در کشور توزيع شد.

وي افزود: ميزان مرگ و مير بيماري آنفلوانزاي A در کشور ما نسبت به حتي کشورهاي پيشرفته نيز زياد نيست، در کشور 70 ميليوني ما تاکنون 140 مرگ داشته‌ايم اما در کشور آمريکا با 300 ميليون جمعيت تاکنون 4 هزار مرگ بر اثر اين بيماري را اعلام شده است.
100

انتهای پیام/

کد خبر 1388090457