وي خاطرنشان کرد:تاکنون دراين باره بررسي کارشناسي انجام نشده و مطالبي که بيان شده تنها در حد تحليل بوده است درحالي که اين گونه مباحث اقتصادي نياز به ارائه رقم و عدد دارد و با سخنراني قابل تحليل نيست.
معاون رئيس جمهور از مطرح کنندگان تاثيرات لايحه هدفمند کردن يارانه ها برگردشگري خواست که مطالب خود را با آمار و ارقام و بررسيهاي کارشناسي ارائه کنند و افزود:صرفا براساس تحليلهاي افراد نميتوان تصميم گيري کرد.
بقايي با اشاره به مطالب مطرح شده مبني برکاهش سفر در اثر اين لايحه گفت:نکته اول اينکه براساس اين لايحه حذف يارانه ها در دستور کار نيست بلکه يارانهها هدفمند مي شود و مدل يارانهها تغيير ميکند.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري تاکيد کرد:چه بسا با ارائه مستقيم يارانهها به خود مردم وضعيت اقتصادي مردم مناسب تر شده و سفر مردم افزايش پيدا کند.
وي با تاکيد بر اين که در اين لايحه به دنبال حذف يارانهها نيستيم،به اظهارات و تصميمات نمايندگان در رابطه با اين لايحه اشاره و اظهارکرد: برخي دوستان از موضعي سخن گفتند که انگار بناست يارانهها حذف شود؛ اين در حالي است که بنا نيست يارانهاي حذف شود، بلکه قرار است اين يارانهها درست توزيع شود؛ زيرا امروز بدترين شکل توزيع يارانه در کشور وجود دارد.
وي با اشاره به تجربيات گذشته دراين باره تصريح کرد:پيش از سهميه بندي بنزين نيز اين نکته مطرح مي شد که با سهميه بندي بنزين گردشگري متوقف مي شود اما شاهد بوديم که تنها وقفهاي کوتاه مدت در گردشگري به وجود آمد و گردشگري کاهش نيافت.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري با بيان اينکه لايحه هدفمند شدن يارانه ها ابعاد اجتماعي نيز خواهد داشت، افزود:ممکن است در صورت طي مراحل نهايي و اجرايي شدن اين لايحه در ابتداي اجرا وقفه اي کوتاه مدت در گردشگري رخ داد اما اين وقفه به دلايل رواني و اجتماعي بوده و کوتاه مدت خواهد بود.
وي تصريح کرد: البته از گذشته عدهاي حذف يارانه را در ذهن داشتند و اين ذهنيت هنوز وجود دارد و فکر ميکنند اگر يارانهها هدفمند هم بشود وضع مردم بدتر ميشود، در حالي که وضع مردم بهتر خواهد شد؛ چراکه حداقل 20 تا 30 درصدي که از آن سوءاستفاده ميشود، احيا شده و به زندگي مردم برميگردد.
بقايي به مطالب مطرح شده درباره تاثيراجراي اين لايحه بر مصارف تاسيسات گردشگري کشور مانند آب،برق و گاز اشاره کرد و افزود:براساس مطالبي که توسط هتلداران کشور پيش از اين مطرح مي شد در بسياري از استانها مصارف هتلها و تاسيسات گردشگري براساس تعرفههايي اخذ مي شود که متفاوت با تعرفه هاي خانگي است.
وي با اشاره به مطالب مطرح شده توسط تاسيسات گردشگري و دست اندرکاران ديگر صنايع خاطرنشان کرد:برخي معتقدند که روند موجود به زيان آنها تمام مي شود چرا که در حال حاضر يارانه اي بودن برخي مصارف سبب شده که از سويي عدالت بين واحدهاي گردشگري برقرار نباشد و از سوي ديگر امکان رقابت از بين رفته است.
معاون رئيس جمهورگفت:به طور مثال يک مسافر خانه به اندازه يک هتل مصرف ندارد اما با يارانه اي که در برخي بخشها وجود دارد هتلها از يارانه بسيار بيشتري نسبت به يک مسافرخانه استفاده ميکنند و اين امر با عدالت بين واحدها سازگار نيست.
بقايي با اشاره به سخنان رئيس جمهور تصريح کرد:در حال حاضر يارانه ها در جيب عده اي خاص مي روند و طبيعتا عده اي از اجراي لايحه هدفمند شدن يارانه ها ناراضي هستند.
وي با بيان اينکه با اجراي لايحه هدفمندکردن يارانهها تقريبا همه روابط و مناسبات کشور دگرگون ميشود ، افزود: همان طور که رئيس جمهور مطرح کردند روند ارائه فعلي يارانه ها صحيح نيست به طور مثال يارانه دارو ر به صنف دارو داده مي شود بعد به مردمي که بايد يارانه دريافت کنند مي گوييم در صف بايستيد تا حق خود را بگيريد. همين موضوع نيز در مورد يارانه شير حکمفرماست؛ به گونهاي که به مردمي که به شير نياز دارند ميگوييم در صف شير بايستند تا بخشي از آن يارانه را دريافت کنيد. در حالي که اگر اين مبلغ به خود مردم داده شود مي توانند بدون صف شير تهيه کنند.
بقايي تصريح کرد:در مورد يارانه نان نيز اين گونه است. يارانه نان را به صنف نانوا ، آرد و کارخانهها ميدهيم ولي به مردم ميگوييم در صف بايستيد تا نان يارانهاي نصيبتان شود از سوي ديگر با يارانه اي که داده مي شود نان با کيفيت به دست مردم نمي رسد.
معاون رئيس جمهور گفت:در مورد کود شيميايي نيز يارانه را به توزيعکننده يارانه ميدهيم و سپس به کشاورز ميگوييم تلاش کند هر چقدر توانست از آن عايدش شود.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري با بيان اينکه عده اي از حذف برخي از يارانه ها ناراحت هستند و اين را درگردشگري مطرح ميکنند، افزود:البته اگر سخنان منتقدان همراه باارائه آمار و مستند باشد حاضر هستيم که در مذاکره با دولت و مجلس براي جلوگيري از اثرات احتمالي اين لايحه برگردشگري چاره انديشي کنيم.
وي با بيان اينکه هدفمند شدن يارانه ها يک عزم و اراده ملي است، افزود:يکي ديگر از تاثيرات اين لايحه افزايش کيفيت خدمات خواهد بود چرا که در حال حاضر برخي از خدمات با يارانه ارائه ميشود و اين سبب شده که اعتراضي نسبت به کيفيت خدمات صورت نگيرد.
بقايي با اشاره به تجربههاي تاريخي برخي از موارد هدفمند شدن يارانه ها گفت:در دوره اي يارانه حمل و نقل اتوبوسها پرداخت مي شد و اين باعث شده بود مردم براي تامين اتوبوس دچار مشکل باشند اما در حال حاضر با تغيير مدل يارانه ها همگان شاهد هستند که خدمات مناسبي در اتوبوسهاي برون شهري ارائه مي شود و مردم مشکل تهيه بليط نيز ندارند و چه بسا در برخي شهرها مانند اصفهان در همه ساعات روز اتوبوس وجود دارد.
وي با اشاره به استدلالهاي مخالفان تصريح کرد:نکته جالب اين جا است که کساني که مدعي اقتصاد آزاد هستند با هدفمند شدن يارانه ها مخالفت مي کنند در حالي که وضعيت موجود ارائه يارانه ها شکلي از مدل اقتصاد دولتي است و کساني که مدعي اقتصاد آزاد هستند بايد مخالف وضعيت موجود اراده يارانه ها باشند.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي ،صنايع دستي و گردشگري با اشاره مدل ديگر کشورهاي جهان مانند شوروي تصريح کرد:همگان شاهد بودند که اين مدل ارائه يارانه ها در کشورهاي ديگر بامشکل مواجه شده است./105
انتهای پیام/