طرح نوسازي بافت فرسوده لنگرود روي ميز کارشناسان

مشاور پروژه تهيه طرح بهسازي و نوسازي بافت فرسوده لنگرود در گفتگو با ميراث آريا (chtn)ضمن بيان اين مطلب افزود:در طرح بهسازي و نوسازي بافت فرسوده شهرستان لنگرود نسبت به طرح رودسر به دليل سابقه و دارا بودن اطلاعات بسيار و نيز برخورداري شهر و شهرداري از ظرفيت بيشتر به لحاظ انگيزه و شناخت کافي براي ورود به جريان نوسازي و بهسازي يک گام جلوتر هستيم.


سيدعلي اکبر موسوي در ادامه خاطرنشان کرد: براساس مطالعات اجتماعي انجام شده مردم لنگرود نيز با روحيه بسيار خوبي در نوسازي محله‌ها شرکت داشته‌اند.


وي اضافه کرد: با وجود اين ويژگي‌هاي مشارکتي مردم و شناخت در محدوده‌هاي انزلي محله، \"راه پشته\" و \"اون سرمحله\" امکان ورود به موضوع نوسازي و مداخله با حضور سرمايه‌گذار فراهم شد.


وي با بيان اين‌که هم‌اکنون زمينه‌ها و اسناد محدوده‌هاي ياد شده در حال آماده سازي است تصريح کرد: تعدادي مدارک و شناسنامه مربوط به پروژه‌هاي پيشگام درحال تنظيم است که براي ثبت و تصويب در کميسيون ماده پنج استان گيلان ارسال خواهد شد.


موسوي با اشاره به اين‌که در گونه‌شناسي بافت فرسوده سه گونه متفاوت وجود دارد اظهارداشت: بخش تاريخي بافت فرسوده واجد ميراث شهري در برگيرنده محدوده انزلي محله، راه پشته و بخشي از محدوده محله فشکالي محله است که بخش مرکزي شهر را تشکيل مي‌دهد .


به گفته وي؛ گونه دوم بافت فرسوده بدون ميراث شهري، بافتي در محورهاي پيرامون اين محدوده مرکزي مانند درويشان بخت، محدوده کوي شهيد بهمني و محدوده کوه لاله و پشت کاسه گرمحله است اما بخش‌هايي نيز ماهيت سکونتگاه خودرو دارد.


وي با بيان اين‌که گونه سوم، گونه‌اي از حاشيه نشيني در لنگرود است افزود:در تعريف گونه شناسي اين گونه بافت‌ها، بافت فرسوده با ماهيت و منشأ روستايي يا حاشيه نشيني به شمار مي‌روند.


به گفته اين کارشناس ارشد مرمت و احياي بناها و بافت‌هاي تاريخي؛ اين گونه بافت‌هاي فرسوده لنگرود با ماهيت حاشيه نشيني را مي‌توان در محور جاده رودسر مثل بخش‌هاي کيا کلايه ديد .


وي با اشاره به اين‌که سياست‌هاي مداخله در هر کدام از اين بافت‌ها و گروه هاي درگير با توجه به تعريف قانوني براي وظايف هر دستگاه متفاوت خواهد بود بيان داشت: به اين منظور تعدادي پروژه مداخله‌اي نيز تعريف شده است./119

انتهای پیام/

کد خبر 138809103