وي با اشاره به اينکه در حال حاضر اين موازنه براي ايران منفي است، اظهار داشت: تعداد گردشگراني که از کشور ترکيه به اين سفر ميکنند قابل مقايسه با گردشگران ايراني در کشور ترکيه نيستند.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي ايران ادامه داد: بيش از يک ميليون نفر از گردشگران سالانه کشور ترکيه را در حال حاضر ايرانيان تشکيل ميدهند و اين در حالي است که آمار و ارقام حاکي از ورود 22 هزار گردشگر ترکيهاي به ايران در سال گذشته است.
بقايي افزود: پايدار ماندن روابط گردشگري ميان دو کشور منوط به بررسي کارشناسانه در خصوص ايجاد اين توازن است در غير اين صورت در آيندهاي نه چندان دور با مشکلاتي روبرو خواهيم شد.
اين مقام مسئول با بيان اينکه توجه به اين مهم دقت در يک رويکرد با اهميت اقتصادي است، گفت: در سفري که نمايندگان اتحاديه آژانسهاي مسافرتي ترکيه به ايران خواهند داشت حل اين رويکرد به صورت جدي تر بايد در رأس برنامهها قرار گيرد.
وي در ادامه اظهار داشت: ايران با دارا بودن استانهاي ترک نشين کشوري امن و قابل قبولي براي گردشگران کشور ترکيه محسوب ميشود و آژانسهاي اين کشور ميتوانند تورهاي گردشگري خود را به اين بخشها هدايت کنند.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري کشورمان اضافه کرد: اعداد و ارقام مبناي محاسبات است که تا به حال اعداد و ارقام گردشگري ميان دو کشور به نفع ايران نبوده است.
بقايي با تأکيد بر اينکه سازمان ميراث فرهنگي آمادگي خود را براي پذيرش بيش از پيش گردشگران کشور ترکيه اعلام ميکند، ادامه داد: آماده پذيرش سالانه يک ميليون نفر از گردشگران ترکيه و فراهم کردن امکانات رفاهي آنها را داريم.
وي در ادامه گفت: با توجه به اينکه امکانات در ماني در ايران کامل و هزينهها در اين بخش نسبت به کشورهاي ديگر پايينتر است، بنابراين در بخش توريست بهداشت نيز ميتوانيم به خوبي فعاليت کنيم.
معاون رئيس جمهور خاطرنشان کرد: ايران همچنين آمادگي خود را براي راه اندازي خطوط و پروازهاي هوايي ميان شهرهاي بزرگ و گردشگر پذير و مناطق آزاد با شهرهايي چون استانبول اعلام ميکند.
حميد بقايي يادآور شد: اميدورايم تعاملات تازه اتحاديه آژانسهاي مسافرتي ترکيه و سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري ايران زمينه ساز ورود بيش از پيش گردشگران به دو کشور باشد.
111/
انتهای پیام/