تهمينه دانيالي تصريح کرد: مکاتبات معاونت هنرهاي سنتي و صنايعدستي با معاونتهاي استاني به جمع آوري اطلاعات 620 صنعتگر معلول و جانباز کشورمان ختم شد.
وي با اشاره به اينکه اين معاونت در راستاي تکميل بانک جامع اطلاعات صنايعدستي کشور اقدام مذکور را عملياتي کرده، اظهار داشت: تا به حال اطلاعات مربوط به يکصد و 20 هزار صنعتگر صنايعدستي جمع آوري شده است.
معاون هنرهاي سنتي و صنايعدستي ادامه داد: با توجه به جامع بودن بانک اطلاعات صنايعدستي، جاي اطلاعاتي از هنرمندان معلول و جانباز کشورمان خالي بود.
دانيالي اضافه کرد: با پيگيريهاي معاونت هنرهاي سنتي و صنايعدستي کشور و همکاري معاونتهاي استاني اطلاعات مربوط به 620 صنعتگر معلول و جانباز صنايعدستي جمع آوري شد.
وي با بيان اينکه اين تعداد براساس صدور کارت شناسايي صنعتگري در استانهاي مختلف شناسايي شدهاند، گفت: بر اساس بررسيهاي به عمل آمده نوع معلوليت هنرمندان کشورمان نيز مشخص شد.
اين مقام مسئول در ادامه اظهار داشت: بر اساس اطلاعات موجود 69 نفر از هنرمندان صنايعدستي کشورمان ناشنوا هستند و اين در حالي است که 110 نفر ديگر نيز از معلوليت جسمي حرکتي رنج ميبرند.
اين استاد دانشگاه افزود: همچنين 70 هنرمند معلول صنايعدستي کشورمان معلول ذهني و 2 صنعتگر نيز قطع نخاع هستند.
تهمينه دانيالي اضافه کرد: در کنار هنرمندان و صنعتگران معلول کشورمان 7 جانباز نيز به توليد صنايعدستي و هنرهاي سنتي اشتغال دارند.
معاون هنرهاي سنتي و صنايعدستي با تأکيد بر اينکه هنرمندان معلول صنايعدستي و هنرهاي سنتي کشورمان در 48 رشته فعاليت ميکنند، ادامه داد: سراميک، قلمزني، نگارگري، طراحي سنتي، مليله کاري، تراش سنگهاي قيمتي و نيمه قيمتي، رنگرزي سنتي و بامبوبافي از جمله رشتههايي هستند که اين هنرمندان در آن فعاليت ميکنند.
وي خاطرنشان کرد: از جمع هنرمنداني که با معلوليتهاي مختلف در رشتههاي صنايعدستي و هنرهاي سنتي فعاليت ميکنند،360 نفر در استان گلستان شاغل هستند.
اين در حالي است که معاونت هنرهاي سنتي و صنايعدستي کشورمان پنجشنبه گذشته از سه هنرمند معلول صنايعدستي کشور تقدير کرد./111
انتهای پیام/