دکتر ارفعي مطالب همشهري را تکذيب کرد

عبدالمجيد ارفعي در گفتگو با ميراث آرياchtn)) با اشاره به صحبت‌هاي خود با خبرنگار روزنامه همشهري افزود: من در اين مصاحبه اعلام کردم که منشور کوروش اثري بسيار ارزشمند است که مي‌توان مولاژ آن را از موزه بريتانيا تهيه کرد نه اين که برويم و آن را از يک فروشگاه صنايع دستي تهيه کنيم که صد البته اين نشان از غرض‌ورزي اين روزنامه دارد.

وي با بيان اين‌که متن فرمان کوروش از يک سو و خود اثر نيز از سويي ديگر بسيار با ارزش است نمايش آن را در ايران، فرصتي مناسب براي تقويت ملي گرايي و وجوه ملي ايران ارزيابي کرد.

وي افزود:بايد همگي تلاش کنيم تا اين اثر هر چه سريعتر به ايران برسد نه اين‌که راه رسيدن به آن را سد کنيم.

به گفته عضو فرهنگستان ادب و هنر ايران بين سال‌هاي 1353 تا 1358؛از سويي ديگر نمايش اين اثر به تقويت توجه به فرهنگ گذشته ايران و پيامدهاي فرهنگي و مثبت بسياري مي‌انجامد.

وي خاطرنشان کرد: غرض ورزي ها و چشم تنگي ها در برخي از محافل خبري باعث دلسردي کارشناسان براي مصاحبه مي‌شود.

فارغ‌التحصيل مؤسسه شرقي شيکاگو با اشاره به اين‌که براي نخستين بار است که منشور کوروش وارد ايران مي شود افزود:پس از اين که انگليسي‌ها منشور کوروش را در سال 1879 (1258خورشيدي) زمان سلطنت محمد شاه قاجار در شهر بابل (عراق کنوني) کشف کردند آن را به موزه بريتانيا برده و از آن نسخه برداري کردند.

وي يادآور شد: در سال 1911 يک آلماني براي نخستين بار اين فرمان را ترجمه کرد سپس وايس باخ آلماني نخستين ترجمه منشور را چاپ کرد. در سال 1882 نيز نخستين نسخه‌برداري از منشور کوروش توسط تئوفيلوس پينچس به چاپ رسيد.

وي در ادامه يادآوري کرد:‌ همچنين در سال1885 نخستين آوانويسي اين لوح توسط سرهنري راولينسون منتشر شد.

تنها مترجم ايراني\"فرمان کوروش بزرگ\"از بابلي نو به پارسي يادآور شد: براي نخستين بار در سال 1358، فرمان کوروش را از بابلي نو به پارسي ترجمه کردم و سپس اين فرمان با همکاري فرهنگستان ادب و هنر منتشر شد.

وي اضافه کرد: به دليل وجود شکستگي‌هايي در بخش ابتدايي، مياني و انتهايي اين گل نوشته، اختلاف نظرهايي بين زبان شناسان دنيا وجود دارد.

يه گفته ارفعي؛بنابر نوشته‌هاي يکي از کتيبه‌هاي زمان کوروش، پيش از فتح بابل توسط گوبرياس سپهسالار سپاه کوروش عده‌اي از مردم بابل بر عليه پادشاه بابل نبونئيد شورش کردند که البته اين شورش با سرکوب سپاهيان نبونئيد مواجه شد.

ارفعي گفت: پيش از فتح بابل کتيبه‌هاي بابلي از ورود سپاهيان کوروش در نزديکي بابل خبر دادند که البته خود کوروش در آنجا نبود.

در سال هفدهم نبونئيد و در ماه تشريتو (شهريورو مهر 539 پيش از ميلاد) فرمانده و سپهسالار کوروش گوبرياس براي نخستين بار با سپاه نبونئيد به فرماندگي پسر نبونئيد درگير شد که اين نبرد منجر به شکست سپاه پسر نبونئيد شد.اين شکست به وقوع شورشي دوباره انجاميد.

روز 14 يعني دهم مهر ماه شهري به نام\"سيپپر\" تصرف شد.در روز 16 همان ماه يعني 12 مهر ماه گفته شد که سپاهيان کوروش از بستر رودخانه فرات عبور کردند و شهر بدون خونريزي تصرف شد و روز 18 آبان ماه کوروش خود به بابل وارد شد.118

انتهای پیام/

کد خبر 1388091637