کشف ارتش کمبوجيه نقطه آغازين روابط فرهنگي

به گزارش ميراث آرياchtn)) علاءالدين يوسف دراين ديدار با اشاره به اين‌که آثار تاريخي ايراني کشف شده در مصر مي‌تواند نقطه آغازي براي برقراري همکاري‌هاي فرهنگي و ميراث فرهنگي باشد افزود: بايد براي حفظ آثار تاريخي تلاش هر دو کشور تلاش کنيم و نشان دهيم که تمدن دو کشور داراي تمدني ديرينه هستند.

رئيس دفتر حفاظت منافع مصربا اشاره به تجربه‌هاي طولاني کشورش در موضوع باستان شناسي بيان داشت: معمولاً پس از هر کشف باستان شناسي در مصر، کارشناسان مرتبط وارد عمل شده و آن موضوع را مورد مطالعه قرار مي‌دهند.

وي تأکيد کرد: حتي در اين رابطه کارشناسان ما با ارتباط با مسئولان و هيأت‌هاي مرتبط غربي مستقر در کشور مصر يک سري مطالعات مشترک انجام مي‌دهند.

وي به بقايي گفت: از طريق وزارت امور خارجه، از شوراي عالي آثار باستاني مصر خواهم خواست تا اطلاعات و مطالعات صورت گرفته در رابطه با اين موضوع را در اختيار من قرار دهند و من هم اين اطلاعات را در اختيار شما قرار خواهم داد.

رئيس دفتر حفاظت منافع مصر اطلاعات مربوط به اين موضوع را براي دو ملت ايران و مصر بسيار مفيد و با اهميت خواند و گفت: بسياري از آثار متعلق به تمدن بشري مانند ارتش کمبوجيه، مقبره اسکندربا اهرام ثلاثه، يک سري ابهامات و سؤالات بسياري در اذهان عمومي ايجاد کرده اند که بايد با انجام مطالعات بيشتر اين نکات مبهم را برطرف کنيم.

به گفته اين مقام مسئول؛ زماني که تمدن ايران و مصر وجود داشتند هيچ خبري از تمدن‌هاي حوزه درياي مديترانه و اروپا نبود پس از ظهور اسلام نيز، حتي رنسانس که اخيراً در اروپا شاهد آن بوديم بر اثر انتشار تمدن اسلامي از کشور ما وشما به وجود آمد.

وي اضافه کرد: همه کشورهاي جهان اسلام با حفظ آثار باستاني و تمدني خود نبايد اجازه دهند که کشورهاي غربي و اروپايي تمدن و فرهنگ آنان را به چالش کشانده و زير سؤال ببرند.

يوسف ادامه داد: با توجه به چالش‌هاي پيش روي ما و شما لازم است بيش از پيش، همکاري‌هاي خود را توسعه داده و نگذاريم که دشمنان در همکاري‌هاي ما رخنه ايجاد کنند.

وي در ادامه يادآور شد: تمايل سازمان ميراث فرهنگي را براي تبادل هيأت هاي فرهنگي و باستان شناسي بين دو کشوربه ويژه تجربه گران سنگ ايرانيان در زمينه حفظ و مرمت آثار باستاني را براي مسئولان وزارت فرهنگ مطرح خواهم کرد.

وي از آغاز حرکت و جنبشي در مصر در مورد بررسي تمدن اسلامي خبر داد و گفت: در اين راستا، به تازگي خياباني در مصر به نام المعزالدين افتتاح شده است.

يوسف در مورد مقوله گردشگري گفت: با توجه به اين که گردشگري همه آحاد جامعه را در برمي‌گيرد بنابراين بخش خصوصي مي‌تواند براي سرمايه گذاري دراين بخش بسيار مثمر ثمر واقع شود.

وي با بيان اين‌که البته اين به معنا نيست که نخواهيم در اين رابطه با يکديگر تبادل اطلاعات داشته باشيم يادآور شد:با گامها و تلاش هاي دو طرف ميتوانيم نظرو توجه شهروندان دو کشور را به سوي آثار هدف گردشگري جلب و تشويق کنيم./118

انتهای پیام/

کد خبر 1388091832