جالب آن که روزنامه شهرداري تهران در ابتداي جوابيه سازمان ميراث فرهنگي اعلام کرده بخش هايي از پاسخ که در آن مطالبي نامربوط بوده است را حذف کرده است! اگرچه مربوط يا نامربوط بودن آن را شما نبايد تشخيص دهيد بلکه اين افکار عمومي است که بايد تشخيص دهد، اما نفس دست بردن در بخش هايي از جوابيه سازمان ميراث فرهنگي قابل درک است.
چه به هر حال اين روزنامه وظيفه سانسور مشکلات و انحراف افکار عمومي را به پاره اي ديگر از مسايل کشور دارد تا به اين ترتيب، مثلا پايتخت نشينان فراموش کنند که چه مسايل و مشکلاتي در شهر تهران مي گذرد که هر از چندگاهي صداي نمايندگان منتخب مردم تهران در شوراي شهر را نيز در مي آورد. جاي بسي تعجب است که گردانندگان بولتن تبليغاتي شهرداري تهران بر اين تصورند که تنها روزنامه منتشره در اين کشور هستند و اگر به سانسور صداي مخالفان نهاد مديريت شهري بپردازند نه کسي مشکلات موجود را مي بيند و نه رسانه اي خبر از آن مي دهد.
اگرچه سازمان ميراث فرهنگي چاره اي جز پيگيري چاپ بي کم و کاست و دستبرد نخورده پاسخ به حق خود از مسير قانوني هست، ليکن جا دارد به توضيحات عجيب اين روزنامه که در انتهاي جوابيه دستکاري شده سازمان ميراث فرهنگي آمده است، پاسخ داده شود.
1 – روزنامه همشهري که گويا با توجه به واکنش هاي منفي در سطح عمومي، به ناشي گري در مخالفت با نمايش منشور کوروش در گزارش خود پي برده، در توضيح خود براي اصلاح خطاي مذکور در گزارش قبلي خود، اين گونه آورده که هدف ما از درج گزارش مذکور اين بوده که چرا به جاي آوردن منشور کوروش به ايران به معضلات تاريخي کشور نمي پردازيد؟
در پاسخ به اين تلاش انحرافي بايد شما و مخاطبان محترم اين روزنامه را به اصل گزارش قبلي همشهري ارجاع دهيم که بار ديگر اين گزارش را بخوانيد تا ببينيد بالغ بر نود درصد گزارش مذکور در مخالفت با نمايش منشور کوروش در ايران بوده يا جلب توجهات به مسايل ديگر ميراث کشور؟
2 – در بخش ديگري از توضيح روزنامه همشهري که بازهم فرار از اصل پرسش سازمان ميراث فرهنگي از علت وحشت و نگراني گردانندگان اين روزنامه با نمايش منشور کوروش در ايران بوده است، اين گونه آمده که سازمان ميراث فرهنگي از استاد ماهر النقش پرسيده چرا به مصاديقي از تخريب آثار تاريخي کشور اشاره نکرده، و بعد خود به عنوان سخنگوي ايشان به طرح مبهمات ديگري پرداخته است.
در پاسخ به اين تلاش انحرافي براي فرار روزنامه همشهري از اصل موضوع نيز شما را ارجاع مي دهيم به نقل قول دستکاري شده اين روزنامه در گفت و گو با دکتر عبدالمجيد ارفعي که به نقل از ايشان آورده بودند که مولاژ (نمونه کپي) منشور کوروش را مي توان از فروشگاه هاي صنايع دستي هم خريد و نياز به اصلش نيست!
که جهت اطلاع مخاطبان اين روزنامه دکتر ارفعي ضمن تکذيب اظهارات منتشر شده به نقل از خود در روزنامه همشهري و گلايه از دستکاري ايشان گفته اند: \" غرض ورزي ها و چشم تنگي ها در برخي از محافل خبري باعث دلسردي کارشناسان براي مصاحبه ميشود. بايد همگي تلاش کنيم تا اين اثر هر چه سريعتر به ايران برسد نه اينکه راه رسيدن به آن را سد کنيم.\"
3 – روزنامه همشهري در بخش ديگري از اين گزارش براي فرار از اصل موضوع و گزارش عجيب خود به طرح موضوع ديگري پرداخته و مدعي شده در سرتاسر گزارش! استادان معتقد بودند که اين اثر ارزش علمي داشته در حالي که سازمان ميراث فرهنگي تا کنون برنامه اي براي بهره برداري علمي از اين اثر نداشته است!
طرح اين مدعا در حالي از سوي روزنامه همشهري انجام مي شود که حتي يک بار نيز اثري از کلمه\"علمي\" در گزارش ابتدايي اين روزنامه نيست! ما که هر چه گشتيم از علم و علمي در گزارش مذکور چيزي نيافتيم. با اين حال بازهم برايمان قابل درک است که روزنامه همشهري قصد فرار از اصل موضوع را داشته است.
4 – در بخش پاياني توضيح روزنامه همشهري، اين روزنامه در پاسخ به پرسش اصلي سازمان ميراث فرهنگي درباره علت نگراني اين روزنامه از نمايش منشور کوروش در ايران، باز هم براي فرار از اصل سوال، اين اينگونه پاسخ داده اند ما ميخاستيم بگوييم در ميراث کشور مشکلات زيادي است.
در پاسخ بايد بگوييم شما که شبانه روز به سياه نمايي عليه دولت و بخش هاي مختلف زير نظر دولت از جمله سازمان ميراث فرهنگي مشغوليد، لذا اگر في الواقع قصد چنين کاري داريد، چرا اين قدر آسمان و ريسمان بافي کرده و از طريق مخالفت با نمايش منشور کوروش در ايران به طرح مبهمات خود پرداخته ايد؟ شما که مي توانيد هر روز به راحتي و مستقيما به طرح اتهامات خود عليه دولت بپردازيد.
بنابراين از آنجا که همچنان جواب پرسش اصلي خود را نگرفته ايم، بار ديگر از گردانندگان روزنامه همشهري مي پرسيم که به راستي علت نگراني روزنامه همشهري از نمايش منشور کوروش در ايران چيست؟
5 – بار ديگر تاکيد مي شود که بديهي است سازمان ميراث فرهنگي حق پاسخ به هرگونه دستبرد و يا افزودن توضيحي به متن حاضر از سوي روزنامه همشهري را وفق قانون مطبوعات براي خود محفوظ مي داند.
همچنين جا دارد تا در ادامه بخش هايي از جوابيه سازمان ميراث فرهنگي که به صلاح ديد روزنامه همشهري! حذف شده است بار ديگر تکرار شود:
-\tاگر چه براي دولتمردان خدوم اين امر به عادت بدل شده است که برخي رسانه ها خدمات بزرگ ايشان را نيز با انواع بد اخلاقيهاي سياسي و غير سياسي مورد حمله قرار داده و آثار و نتايج سترگ آنها را نيز به اصطلاح خود تحت الشعاع قرار دهند،
براين اساس براي سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري از لحظه تصميم به بازگرداندن منشور کورش به ايران واضح و البته مبرهن بود که دير يا زود حتي اين اقدام بزرگ نيز از گزند برخي سياه نماييها و تحرکات نامناسب ژورناليستي در امان نخواهد بود ... و جاي بسي تعجب است که اين بار روزنامه همشهري تير اول را به سمت اين حرکت ملي شليک مي کند،روزنامه اي که با توجه به وابستگياش به مديريت کلان شهر تهران رفتاري کاملا دوگانه و شبه سياسي را در قبال تاريخ کشور در دستور کار دارد.
البته اين رفتار دوگانه نيز از آن جا نشان مي گيرد که از يک سو شهرداري تهران تلاشي وافر براي ورود به مسئله بافتهاي تاريخي شهر تهران و تاکيد برحفظ و مرمت آن دارد و از سوي ديگر بازگشت و نمايش يکي از بزرگترين آتار تاريخي تمدن بشري به کشور را منع کرده و مورد نکوهش قرار مي دهد!
-\tبا اين حساب نظر ايشان و روزنامه همشهري در خصوص رفتار مشابه سازمان ميراث فرهنگي در قبال ساير آثار تاريخي چيست؟ آيا مايليد که مولاژ و ماکت آنها را نيز تهيه کرده و اصل آنها را صادر کنيم!؟
-\tذکر اين نکته ضروري است که اگر احتمالا در يک مجموعه مديريتي حتي از غرور و احساسات ملي نيز بهره تبليغاتي مي برند در مجموعه دولت نهم ،هيچ کس بناي اين را ندارد که در مقاطع خاص زماني و بنا برضرورت!!در کنار سوژه اي بايستد و دست روي آن بگذارد و عکس تبليغاتي بگيرد!! از سوي ديگر طبيعي است که روزنامه همشهري به عنوان ارگان رسمي مديريت شهري بيش از هر چيز يا دغدغه آسفالت خيابانها و چمن بلوارها و...را داشته باشد يادر انديشه هر چه پربارترکردن!! کردن بخش نيازمنديها باشد و يا انتشار آگهي هاي هرچه بيشتري از تورهاي مسافرتي را در ذهن داشته باشد که نمونه بارزي از نتايج آن نيز – انتشار شبهه ناک يک تبليغ -اخيرا مشاهده شد!!بديهي است با چنين رويکردهايي نمي توان توقعي بيش از اين از روزنامه ارگان مديريت شهري داشت اينگونه است که مردم شريف ايران اسلامي،خود بهتر مي توانند مدعيان فرهنگ دوستي را بشناسند.
-\t از آن جاکه مي دانيم اين اثر تاريخي به استناد اين مطلب روزنامه همشهري و خلاف نظرتمامي ايرانيان هيچ ارزشي ندارد به جز ابزارتبليغاتي به همين ميزان توضيح بسنده مي کنيم که براي حفاظت از منشور کورش،تدابير فني و تخصصي لازم انديشيده شده که نظر به عدم اهميت اين اثر براي روزنامه همشهري ، مراتب از طريق ساير رسانه ها و در زمان مقتضي به اطلاع مردم شريف خواهد رسيد.
-\tضمن آنکه برآنيم اين هزينه ها برفرض وجود ،بي ترديد،بيش از هزينه ها ي چند بار آسفالت کردن خيابانها در طول يک سال نيست!!
-\t اميد است در خصوص اين موضوع و ساير مسائل مهم ملي که انجام آنها بي ترديد افزايش غرور ملي آحاد مردم شريف ايران را در پي خواهد داشت نگاهي تخصصي تر ،دلسوزانه تر و ملي تر حاکم شود.
انتهای پیام/